Naisten edustukselle 2 pistettä vuoden viimeisistä peleistä

| Aiheet: Uutiset

Vuoden 2017 pelit on nyt pelattu. Naisten edustus kävi lauantaina 16.12 pelaamassa Oulun Nallisportissa vuoden viimeiset sarjapelinsä. Vastassa naisilla oli RePi Reisjärveltä ja Papas Kajaanista. Papas oli kohdattu jo aiemmin syksyllä pelin päättyessä tasapeliin, RePi oli puolestaan aivan uusi vastus. Naiset lähtivät matkaan pienellä ja pippurisella joukolla, sillä flunssa-aalto oli jo ehtinyt kaataa muutaman pelurin petiin.

SBC Levi – RePi 1-2

Peli alkoi tunnustellen molemmin puolun. Paikkoja syntyi molempiin päihin. Ajassa 10.57 RePi siirtyy 0-1 johtoon hienon syöttökuvion päätteeksi. Hetkeä myöhemmin ajassa 11.36 Leena Tölli kamppailee oman pään kulmassa siihen malliin, että tuomarin mielestä on aiheellista antaa 2 min työntämisestä. Alivoima selvitetään ilman takaiskuja, ja ensimmäinen erä päättyy 0-1 lukemiin, Toisessa erässä ajassa 22.12 Miia Huhtamella tasoittaa tilanteeksi 1-1 tarkan lähes viivasta lähteneen kudin ansioista. Taisto jatkuu tasaisena ja fyysisenä loppu erän ajan. Kolmanteen erään siis tasalukemissa. Harmittavasti kolmannen erän puolenvälin tienoilla Repi toimittaa pallon kulmasta maalin eteen ja pallo kimpoilee Levin naisten jaloista ohi loistavia koppeja ottaneen Elina Palosaaren selän taaksen ja tilannte Repille 1-2 kun peliä on pelattu 38.17. RePin päätyyn luodaan monia hyviä maalipaikkoja, mutta myös vastustajan maalivahti oli loistavalla pelipäällä ja aina jokin raaja löytyi pallon tielle. Tasoitusta haettiin loppuun vielä myös ilman maalivahtia, tällä kertaa tuloksetta ja pisteet siis Repin matkaan. Naisten parhaan pelaajan palkinnon pokkaa Miia Huhtamella.

Papas -SBC Levi 2-3

Toisessa pelissä nähtiin sitten sisuuntuneempi porotokka, joka halusi päättää vuoden pelinsä kunnialla. Peli oli koko 45 minuuttisen tasaista vääntöä Papasin nuorehkoa ja taitavaa joukkuetta vastaan. Maalinteon aloitti Papas ajassa 6.09 Levin huolimattoman pallon liikuttelun tuloksena. Toiseen erään lukemista 1-0, tasoitus maali saatiin kuitenkin aikaan heti toisen erän alkuun ajassa 18.23, kun Elina Erola avaa pitkän laitaa pitkin ylös kirmanneelle Inja Jesiöjärvelle, joka ottaa vielä muutaman askeleen maalia kohden ja lataa viheliään kudin ohi Papas maalivahdin ja tilanteeksi 1-1. Ajassa 25.44 Papas pääsee kuitenkiin taas maalin karkumatkalle 2-1. Hetkeä myöhemmin Papasille 2 minuuttinen mailaanlyönnistä ja Levin naiset pääsevät kokeilemaan ylivoimaa. Viitisentoista sekuntia tarvitaan kun hyvä karvaus tuottaa sen, että Papasin maalivahti heittää avausheittonsa keskellä, jossa Iida-Maria Kilpeläinen katkoo ja siirtää pallon takatolpalle Sanna Ovaskalle, joka lataa pallon ensin sivuverkkoon ja siitä vasta maalinperukoille ohi Papas maalivahdin, pelikellossa 28.11. Tasaisen taiston kolmanteen erään siis lukemista 2-2. Kolmannessa erässä pallo liikkuu pelaajalta toiselle ja liikettäkin löytyy, vaikka väsy varmasti jo painaa aikaisen aamuherätyksen jälkeen. Mitä vielä, ajassa 32.42 Iida-Maria Kilpeläinen pääsee tälläämään pallon Papas maaliin Jenni Laakson nappisyötöstä, Sanna Ovaskan tehdessä loistavaa maskia maalilla. Papas hakee loppuminuutit tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tolppaa lähempänä pallo ei käy. Ansaitut pisteet naisten matkaan Lappiin siis, kauden toistaiseksi parhaalla peliesityksellä. Naisten parhaana pelajana palkittiin loistavia tortuntoja jällleen kerran esittänyt maalivahti Elina Palosaari.

Päivän pistenikkareita: #17 Kilpeläinen 1+2, #26 Huhtamella 1+0, #8 Ovaska 1+0, #6 Jesiöjärvi 1+0, #31 Erola 0+1, #55 Laakso 0+1

Sarjapelejä jatketaan ensivuoden puolella tammikuussa 20.päivä Torniossa.

Naiset toivottavat kaikille rauhaisaa joulunaikaa ja menestystä vuoteen 2018!