Naisten edustukselle avauspisteet Haukiputaalta

| Aiheet: Uutiset

Lauantaina 4.11.2017 naisten edustusjoukkue matkasi Haukiputaalle kauden toiseen turnaukseen. Edelliseltä reissulta ei vielä pisteitä kotiin tuotu, joten porotokka lähti reissuun nälkäisinä. Vastaan astelivat tällä kertaa Papas Kajaanista ja SB Hurricane Oulusta.

Ensimmäinen peli pelattiin Papasta vastaan. Peli ei meinannut oikein lähteä naisiltamme rullaamaan ja näytti, että Papas menee menojaan; tilanne 0-3 kun ottelua oli pelattu 35 minuuttia. Salibandy on onneksemme nopea laji ja se osoittautuikin todeksi, sillä kun Papas sai jäähyn ajassa 40:44, iski pakkiparimme Erola-Huhtamella kavennusmaalin ylivoimalla 1-3 kun vain 3 sekuntia ehdittiin ylivoimaa pelata. Ja vain reilu minuutti myöhemmin, pyöriteltyään 6vs5-peliä, pääsi hurjan maalivainun löytänyt Elma Erola tuulettamaan uudemman kerran; 2-3 ajassa 42:15. 6vs5-peliä jatkettiin muutama jakso lisää, mutta ilman tulosta tällä kertaa. Kuitenkin onneksemme ajassa 44:11 Leena Tölli iskee puntit tasoihin 3-3 ja päästää naiset piinasta. Tasapeliin siis tällä kertaa päädyttiin ja naisten ensimmäinen sarjapiste kakkosdivarissa oli totta.

Valmennuksen kommentit pelistä: ”Vaikka pelin alku oli tahmeaa, oli ilo huomata, että joukkue uskoi loppuun asti omaan tekemiseen, luotettiin niin omaan kuin kaverin tekemiseen ja näin ollen kärsivällisyys tuotti tulosta.”

Toisessa pelissä olikin sitten aivan uudesti syntynyt porotokka liikkeellä. SB Hurricane sai todeta sen, että naiset olivat lähteneet tosissaan pelaamaan eikä kumartelemaan vastustajaa. Pelissä nähtiin mahtavia yksilösuorituksia, mutta ennen kaikkea palloa pyöritettiin joukkueena ja myös puolustaminen hoidettiin joukkueena. Valmennus oli onnistunut luomaan toimivat viisikot, joilla pallo pyöri pelaajalta toiselle, syötöt onnistuivat ja näin ollen maalipaikkoja syntyi tasaisesti ja maalejakin päästiin tuulettamaan useampaan otteeseen. Elina Palosaari maalillaan hoiti tyylikkäästi yhdeksällä torjunnallaan SB Hurricanen yritykset pelaten nollapelin. Peli päättyi siis naisten 5-0-voittoon. Kenttäpelaajista pisteiden valoissa eritoten onnistuivat kaksi maalia iskenyt Heidi Nummisto ja 1+1 tehtaillut Jenni Laakso.

Seuraavan kerran naisten edustus on tositoimissa lauantaina 2.12.2017 Kittilässä pelattavassa turnauksessa. Tuolloin vastaan astelee pari oululaista joukkuetta, eli klo 12 jo kertaalleen kohdattu Merikoski SBT ja klo 16 OSB.