Raportti: SBC Levi – Jyystäjät 01.04.2017

| Aiheet: Uutiset

Jyystäjät nappasi ensimmäisen kiinnityksen 01.04.2017 lauantai-iltana Kittilän urheiluhallilla pelatusta 2.divarikarsintojen 1. osaottelusta miesten edustusjoukkuetta vastaan maalein 4-8.

Miesten edustuksen runkosarjapelien päätyttyä viitisen viikkoa sitten, on joukkueen valmistautuminen tuleviin karsintapeleihin ollut enemmän tai vähemmän heikkoa, ja se näkyi räikeästi pelin jokaisella osa-alueella lauantaina. Kaksinkamppailussa oltiin jäljessä, pallollisena tehtiin lukuisia hölmöjä ”junnutason” ratkaisuja ja oman pään puolustaminen oli puolivillaista seisoskelua.

Vastustaja omaa erittäin taitavia yksilöitä (moni pohjoissuomalaista salibandya viime vuosina seurannut tunnistanee Jyystäjien kokoonpanosta varmasti tuttuja pelureita mm. SSRA:n menestysvuosilta) ja oli joukkueenakin odotetun kova, eikä siihen pystytty eilisen pelin tasoisella tekemisellä vastaamaan kunnolla oikein missään vaiheessa.

1. erä oli suhteellisen tasainen ja sen vei nimiinsä vierasjoukkue maalein 0-1. 2. erän alkupuolella lunta tulikin tupaan kolmeen otteeseen, kun ensin luokattoman ylivoimapelin seurauksena vastustaja iski alivoimaosuman ja muutamaa minuuttia myöhemmin kaksi osumaa lisää. 2. erän jälkeen lukemat 0-4.

3. erän jälkimmäisellä puoliskolla, kun lahkeeseen valunut lämmin ja löysä tuotos oli ehtinyt jo jäähtyä ja hieman kovettuakin paikoitellen ikävästi hiertäen, sai kotijoukkuekin hienoisesti otetta pelistä muutaman onnistumisen myötä, mutta voitosta ei tuollaisella kokonaisesityksellä tarvitse haaveilla. 3. erä tasan 4-4 ja loppulukemat siten 4-8.

Jyystäjien hienoa peliä ja voiton arvoa ei missään nimessä ole tarkoitus kuitenkaan väheksyä, sillä vierasjoukkue ansaitsi voittonsa.

Miehekkään kokoinen monttu on kaivettu isolla lapiolla yhteistuumin, joten nyt pitää kaivaa ne kuuluisat työhanskat kaapista ja alkaa hommiin! Kukaan muu sieltä kuopasta ei joukkuetta nosta pois, ellei joukkue sitä itse kovalla työllä tee.

Porotokan onneksi ottelusarjaa ei aloitettu tuplaviikonlopulla, joten kahden ensimmäisen osaottelun väliin jäävä viikko pitää pystyä hyödyntämään maksimaalisesti.

SBC Levin maaleista vastasi #50 Markus Pannula, #40 Jussi Hyvärinen, #71 Pekka Jääskö ja #97 Iiro Kemppainen.

”Käytännössä kahteen isoon asiaan kaaduttiin tänään: huolellisuus ja kaksinkamppailut, joissa molemmissa oltiin luvattoman huonoja. Positiivista oli, että 3. erässä saatiin jo vähän peliä aikaiseksi, joten siitä lähdetään jatkamaan”, kertaa vastuuvalmentaja Tommi Keränen.

Tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/sbc-levi-jyystajat/29978/2074

Otteluvideo: https://www.youtube.com/user/sbclevi/videos

Ottelusarjaa lähdetään kampeamaan tasoihin ensi lauantaina 08.04.2017 klo 16:30 ja pelipaikkana on Haukiputaan Yhtenäiskoulu!