Raportti: Jyystäjät – SBC Levi 08.04.2017

| Aiheet: Uutiset

Jyystäjät vei myös 2. osaottelun nimiinsä jatkoajan jälkeen maalein 4-3 lauantaina 08.04.2017 Haukiputaalla pelatussa ottelussa ja nousee ensi kaudeksi 2.divariin otteluvoitoin 2-0. Miesten edustusjoukkue jatkaa pelejään ensi kaudella puolestaan 3.divarissa.

Ottelussa iskettiin maaleja tasatahtiin. SBC Levi piti kuskin paikkaa aina ottelun viime hetkille asti, mutta Jyystäjien 3-3-tasoitus syntyi vajaat pari minuuttia ennen täyttä aikaa. Jatkoajalla kotijoukkue iski voittomaalin ensimmäisestä kunnon maalipaikastaan ajassa 66:23. Porotokan maaleista vastasivat #40 Jussi Hyvärinen (2+1) sekä joukkueen kapteeni #19 Matti Autioniemi ylivoimalla.

Tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/jyystajat-sbc-levi/29997/2074

”Hieno taistelu meiltä siipirikkoisenakin, mutta vastustaja oli tänään piirun verran parempi. Jatkoaika oli oikeastaan tiivistelmä meidän kaudesta; pystyttiin luomaan 2-3 A-luokan maalipaikkaa, joista ei kuitenkaan laiteta sisään ja vastustaja näyttää sitten maalinteon mallia. Hieno matka joukkueen kanssa on takana, mutta tottakai tämä on suuri pettymys. Takki on nyt tyhjä.”

-Tuomas Laakkonen, miesten edustuksen vastuuvalmentaja

Kausi päättyy tuloksellisesti pettymykseen, mutta kokonaisuutta tarkastellessa kausi jää isosti plusmerkkiseksi. Päättyneellä kaudella yhteensä 12 eri pelaajaa joukkueesta merkkautti itselleen uransa ensimmäiset 2.divaripelit ja heistä jokainen onnistui myös maalinteossa kauden mittaan. Rajallisilla voimavaroilla toimivalle pienelle seuralle ensimmäinen 2.divarikausi oli monella tapaa opettavainen mm. taloudellisesti sekä ottelutapahtumien järjestämisen suhteen; minkälaiset resurssit ja taustaorganisaation yksittäisten otteluiden läpivienti sekä ottelutapahtumien kehittäminen vaatii.

Myös pelaajille on viimeistään nyt selvää, mitä pelaaminen 2.divaritasolla vaatii fyysisesti sekä pelillisesti. Kauden mittaan pystyttiin ottamaan isoja kehitysaskeleita pelin jokaisella osa-alueella ja joukkue taisteli viimeisille sarjakierroksille asti jopa suorasta säilymisestä. Paljosta se ei jäänyt lopulta kiinni.

Jotta nykyhetken hahmottaa paremmin, täytyy palata hetkeksi menneeseen. Kun miesten edustusjoukkueelle tarjottiin sarjapaikkaa 2.divariin toukokuussa 2016, ei seurajohto ottanut asiaan lainkaan omaa kantaa, vaan pelaajat saivat keskenään äänestää sarjapaikan vastaanottamisesta. Ylivoimainen enemmistö pelaajista äänesti tuolloin uuden sarjatason tarjoamien haasteiden puolesta, joten seura aloitti välittömästi taustatyöt uudelle sarjatasolle siirtymiseksi.

Lähtökohdat kauteen olivat hankalat, sillä jo tiedossa olleiden kovien lähtijöiden lisäksi menetettiin harmittavasti ja hieman yllättäenkin 2-3 muuta pelaajaa, joita oli kaavailtu kauden alla vielä vakiokokoonpanon pelaajiksi. Lähteneiden pelaajien tilalle saapui kuitenkin loistavia, joukkueen ja seuran näköisiä pelimiehiä, jotka ottivat tarjotun haasteen rohkeasti vastaan.

Pelillinen valmistautuminen uuteen kauteen jäi lopulta vajaaksi, sillä joukkueen kokoaminen ei onnistunut valmennuksen toivomalla aikataululla. Tässäkin asiassa seurajohdolle jäi paljon opeteltavaa ja parannettavaa. Tästä syystä joukkueen syyskausi oli pelillisesti heikko jättäen paljon parantamisen varaa, mutta joulun jälkeen syyskauden aikana tehty työ alkoi jo kantaa hedelmää. Lähes jokaisessa kevätkauden ottelussa vastustajat pystyttiin haastamaan tasapäisesti, kun syyskaudella näitä pelejä oli vain muutama.

Päättyneellä kaudella iso kokonaistavoite oli lappilaisen salibandyn näkyvyyden nostaminen ja siinä myös melko hyvin onnistuttiin. Ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen miesten 2.divaritasolla pelasi yhtäaikaa kolme lappilaista salibandyjoukkuetta ja vaikka SBC Levin visiitti jäikin tällä kertaa vain yhden kauden mittaiseksi, niin onneksi kemiläinen Sinimyrsky nousi tilalle.

Mikäli toimintaa pystytään jatkamaan samaan tapaan nousujohteisena tulevaisuudessakin, niin SBC Levin osalta miesten 2.divaritason saavuttaminen lienee mahdollista jo 2-5 vuoden sisällä. Nyt vedetään hetki happea ja sen jälkeen aloitetaan työnteko nämä kehityskohteet ja tavoitteet mielessä.

Kiitos kuluneesta kaudesta kaikille joukkueen otteita seuranneille, kilpakumppaneille, loistaville yhteistyökumppaneillemme sekä erityiskiitos seurayhteistyöstä SBT Torniolle! Lämpimästi onnea ja menestystä myös Jyystäjille uudelle sarjatasolle, sillä olette sarjapaikkanne ansainneet.