Raportti: M1 Suomen Cupin 2.kierros Rovaniemi 17.09.2016

| Aiheet: Uutiset

Miesten edustuksen pelit Suomen Cupissa päättyivät tänä vuonna 2.kierrokselle. Keltakankaan liikuntahallissa Rovaniemellä pelatuissa peleissä Oulun Dynamo vei pisteet lukemin 3-5, ja toisessa pelissä Jyystäjät Oulusta oli parempi maalein 2-3.

Molemmissa peleissä oli voiton avaimet tarjolla, mutta parannettavaa jäi vielä useammalla osa-alueella. Erikoistilanteitten osalta ylivoimaa päästiin harjoittelemaan 5x2min verran, ja onnistumisia saatiin pari kappaletta, kun taas vastustajat hyödynsivät kahdesta ylivoimatilanteestaan puolet. Kummassakin pelissä sinipaidat kävivät myös johdossa pariinkin otteeseen, mutta etenkin ne kuuluisat maalin jälkeiset vaihdot olivat myrkkyä.

Vahvasti päivän molemmissa peleissään esiintynyt Dynamo Oulu pystyttiin haastamaan pallollisessa pelissä paremmin kuin kertaakaan aiemmin keskinäisissä kohtaamisissa. Kolmella kentällä jauhanut Dynamo pystyi kääntämään tasaisen väännön edukseen iskemällä kolme maalia 2.erässä yhtä Levi-maalia vastaan. Dynamon tekeminen vaikutti jo tässä vaiheessa kautta olevan sillä tasolla, että ensi kaudella joukkue nähtäneen 2.divaritasolla. #rohkeaveikkaus

Uusi tuttavuus Jyystäjät Oulusta pelasi kapealla materiaalilla hyvää pallollista peliä ja etenkin joukkueitten syöttöjen laadussa oli silmiinpistävä ero oululaisten eduksi. Ottelun voitto oli suorastaan tarjottimella, kun ylivoimaa päästiin kokeilemaan jopa neljään otteeseen kahden hieman väsyneen joukkueen väännössä, mutta viimeistely oli heikkoa ja vastustajan peittopeli erinomaista. Kahden viisikon myötä jalka alkoi käydä raskaaksi ottelun loppua kohti mennessä, ja SBC Levin 2-1-johtoasema pyörähti lopulta 2-3-tappioksi 3.erässä parin merkkausvirheen seurauksena.

Lauantaipäivän sinisiä onnistujia oli mm. ensimmäiset tehopisteensä (1+1) joukkueen paidassa iskenyt 17-vuotias Santeri Poikela sekä puolustuksen pallollinen pelote Markus Pannula (2+1).

Joukkueen peli-ilme molemmissa otteluissa oli tutun periksiantamaton ja taisteleva. Alkavalle viikolle harjoitusrinkiin saadaan lauantain pelit skipannut kolmikko Kemppainen-Saukko-Saranpää, jotka lienevät mukana myös sarja-avauksessa. Pitkäaikaistoipilaitten eli Huttusen ja Tuomikosken paluuajankohdat kokoonpanoon ovat vielä kysymysmerkkejä. Kahdesta tappiosta huolimatta kyseessä oli vasta ensimmäiset ”kunnon pelit” tälle syksylle, joten tästä on hyvä jatkaa pystypäin kohti ensi lauantain sarja-avausta Kemissä!

Tilastot

SBC Levi – Dynamo Oulu 3-5: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2016-2017-m1-1/
SBC Levi – Jyystäjät 2-3: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2016-2017-m1-2/

Onnea jatkoon päässeille eli Dynamo Oululle ja Santa’s Unitedille Suomen Cupin 3.kierroksen peleihin!

s-cup-17092016