Lapin Mestaruussarja junioreille kehitteillä

| Aiheet: Uutiset

Eilen keskiviikkona 19.04.2016 otettiin ensimmäiset isot askeleet salibandyn junioritoiminnan kehittämiseksi Lapin alueella. Alueen suurimmat salibandyseurat SBC Levin ja Santa’s Unitedin sekä Suomen Salibandyliiton johdolla lähtevät kehittämään omaa aluesarjaansa nimeltään Lapin Mestaruussarja.

Tällä hetkellä Lapin alueella pelataan useampaa eri sarjaa, mm. länsirajalla eli Muoniossa, Kolarissa, Ylitorniolla ja Enontekiöllä Rajajoki-Cupia, ympäri Lapin maakuntaa erittäin suosittua Lappi-Cupia sekä lisäksi on pelattu mm. Jäkälä-Cup-turnauksia. Salibandyn junioriharrastajia Lapissa on valtavasti ja lajin suosio nousee kohisten, mutta toiminta on vielä melko hajanaista.

Salibandyliiton avulla on tarkoitus luoda uskottava, edullinen mutta silti laadukas juniorisarja Lapin alueelle. Kauden 2016-2017 aikana pyritään luomaan toiminnalle tukeva pohja, ja toivottavasti tulevaisuudessa toiminta saataisiin yhtenäistettyä siten, että nähtäisiin Lapin Mestaruussarjan sisällä esimerkiksi oma Pohjoislohko (Kittilä-Sodankylä-Inari-Utsjoki), Keski-Lappi (Rovaniemi-Kemijärvi), Länsilohko (Kolari-Enontekiö-Muonio-Ylitornio) sekä Etelälohko (Kemi-Tornio). Lohkojen parhaat joukkueet ratkoisivat lopulta finaaliturnauksessa keväällä koko Lapin alueen juniorimestaruudet ikäluokittain.

#suuretsuunnitelmat #yhteistyossaonvoimaa #lapinmestaruussarja #kaikkimuuonturhaapaitsisahly