Ennakko: M1 Kempeleen turnaus 13.02.2016

| Aiheet: Uutiset

Erä- ja ottelupalloja ilmassa!

Miesten edustuksen kauden toistaiseksi tärkeimmät pelit pelataan huomenna la 13.02.2016 Kempelehallilla, kun Pohjois-Suomen 3.divari jatkuu toiseksi viimeisen pelipäivän muodossa. Päivän ensimmäisessä ottelussa klo 15:00 vastaan asettuu Suomussalmen Palloseura, joka on kohdattu ainoastaan kerran aiemmin. Tämä tapahtui kaudella 2008-2009 Suomen Cupin 1.kierroksella, jolloin SuPS vei voiton lukemin 5-3. Silloisesta SBC Levin joukkueesta mukana on vielä kaksi pelaajaa; joukkueen kapteeni #19 Matti Autioniemi sekä maalivahti #63 Juhamatti Huttunen.

Loistavan syyskauden pelanneet suomussalmelaiset ovat ajautuneet joulutauon jälkeen tappioputkeen, sillä käkättimeen on tullut neljä kertaa peräkkäin ja jo lähes varmalta näyttänyt nousukarsijan paikka on lipeämässä joukkueen hyppysistä. Vahvan alkukauden ansiosta joukkue on kuitenkin edelleen kiinni karsijan paikassa tappioista huolimatta, sillä pisteitä on kasassa 16 kappaletta, mikä oikeuttaa erittäin tasaisessa sarjassa vielä jaettuun toiseen sijaan tasapisteissä Dynamon ja Lämäreitten kanssa.

Iltapäiväpelissä klo 17:00 SBC Levi kohtaa raahelaisen Lapan, joka majailee sarjataulukon hännillä. Raahelaisten kausi on sujunut mollivoittoisesti, sillä sarjapisteitä on kertynyt ainoastaan yhden tasapelipisteen verran ja jo nyt on varmaa, että joukkue tulee putoamaan kauden päätteeksi 4.divariin.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa SBC Levi vei voiton lukemin 7-3 ja kyseinen peli oli myös kautta aikojen ensimmäinen joukkueitten välillä. Lapaa ei kuitenkaan sovi aliarvioida, sillä joukkue pystyy pelaamaan vapautuneesti kauden viimeiset pelinsä pois vailla minkäänlaisia paineita. Sen sijaan lähes kaikilla heidän vastustajajoukkueillaan on enemmän tai vähemmän panosta peleissään, joten rento raahelainen hurlumhei voi olla loppukauden ajan myrkkyä muille joukkueille, joille kyseiset pelit ovat hampaat irvessä kairattavia pakkovoittoja.

SBC Levi lähtee peleihin tuttuun tapaan noin kolmen kentällisen voimin, joten ratkaisijoita riittää jälleen laajalla rintamalla. Kauden aiemmissa peleissä hyvin toiminut uhrautuva viisikon puolustuspeli sekä joukkueen työteliäs asenne täytyy saada jälleen uomiinsa heikon viime turnauksen jäljiltä. Myös viimeistelyn on oltava huomattavasti terävämpää, sillä parilla-kolmella tehdyllä maalilla on vaikea voittaa tiukkoja pelejä. Alkuviikon reilu harjoituspelivoitto antaa kuitenkin uskoa, että joukkueen peli on raiteillaan kun kauden tärkeimmät pelit ovat käsillä.

Seuraa heitä: Joukkueen sisäiset ”yksilöurheilijat” eli maalivahdit #63 Juhamatti ”Kapteeni Punaparta” Huttunen ja pitkänhuiskea #31 Elias ”Höylä” Lahtinen ovat lauantaina kovan paikan edessä. SBC Levin yksi vahvuuksista tiukoissa paikoissa on ollut kuitenkin jo vuosikausia hyvä maalivahtipeli, joten siihen ei varmasti tulla kaatumaan huomennakaan. Sopivaan fiilikseen voi virittäytyä katsomalla vaikka koosteen yhdestä ”Juhis” Huttusen uran parhaista peleistä, eli 3-2-voittopelin kemiläistä Sastamolo Kingsiä vastaan, jossa mies torjui lähes kaiken: https://www.youtube.com/watch?v=WG0t5hJEqPc

Joukkue on huomenna loistavan haasteen edessä ja juuri näitä ”isoja pelejä” pelaajat rakastavat pelata, sillä näitä varten on paiskittu kesästä asti hommia. Luotto omiin on kova.

LET’S GO!