Raportti: M1 Oulun turnaus 09.01.2016

| Aiheet: Uutiset

Miesten edustus teki huikean ryöstöretken Oulun Nallisportiin tänään la 09.01.2016 pelatuissa 3.divaripeleissä!

Pelireissun joutuivat tällä kertaa erinäisistä syistä skippaamaan MV:t Huttunen ja Alariesto, pakistosta E. Autere, Tuomikoski ja Karvonen, hyökkääjistä puolestaan Trast, Valkonen, Hyvärinen, Manelius ja Rautio. Sota ei tunnetusti yhtä saati kymmentäkään miestä kuitenkaan kaipaa, kun mukana olleet pelurit pystyivät nostamaan profiiliaan potenssiin kymmenen päivän peleissä.

Ensimmäisessä pelissä SC MuPa Haapavedeltä kaatui suvereenin esityksen jälkeen lukemin 4-1. Ottelu sujui juuri käsikirjoituksen mukaisesti, kun sinipaitainen joukkue määräsi pelin kulun käytännössä alkuvihellyksestä päätössummeriin asti. Teräviin vastaiskuihin pelinsä perustaneen hippojoukkueen eväät eivät tällä kertaa riittäneet pisteille asti. Avausmaalin iski kentille palannut #23 Mikael Kanto, kun peliä oli pelattu vain 02:26.

Päivän toisessa pelissä oli vastassa Kajaanin Papaksen 2.divarijoukkueesta saapuneella Anssi Pyykkösellä vahvistunut Oulun Dynamo. Ennakkoasetelma oli enemmän kuin hienoisesti oululaisten eduksi, sillä käytännössä kahdella kentällä pelanneella Levillä oli peli alla, kun taas Dynamo tuli peliin tuoreilla jaloilla ja pelaajiakin näytti olevan lähemmäs neljättä kentällistä ”kotipelissä”.

Hyväjalkaisena joukkueena tunnettu Dynamo aloitti pelin odotetun vauhdikkaasti ja siirtyi alle 10 minuutissa 0-2-johtoon. 1. erätauolla porotokka teki pieniä taktisia muutoksia peliinsä ja pian tilanne olikin jo tasan 2-2. Dynamo siirtyi vielä kertaalleen johtoon ylivoimamaalilla, mutta 3.erän alkuun #19 kapteeni Matti Autioniemi tasoitti tilanteeksi 3-3, ja pari minuuttia myöhemmin #50 Markus Pannula laukoi voittomaaliksi jääneen 4-3-maalin.

Sen sijaan että joukkue olisi lannistunut hankalista ennakkoasetelmista, niin tänään nähtiin kenties kauden parasta SBC Leviä. Taktisesti kypsää joukkuepelaamista sekä erinomaista puolustuspelaamista omilla vahvuuksilla. JOUKKUE korostetun isoilla kirjaimilla. Molemmat pelit maalin suulla huhkinut #31 Elias Lahtinen oli tänään mies paikallaan ja samoin pitkän loukkaantumisen jäljiltä pelikentille paluun tehnyt #23 Mikael Kanto iski maalin molemmissa peleissä. Päivän tehomies oli puolestaan #17 Joonas Harila pistein 0+3.

Kahden voiton myötä porotokka nousi sarjataulukossa kolmanneksi pisteen päähän kakkossijaa miehittävästä Suomussalmen Palloseurasta, joka hävisi molemmat pelinsä tänään. SuPSia vastaan onkin jäljellä vielä kaksi äärimmäisen kovaa kohtaamista kevään aikana. Tänään nähtiin myös muitakin ristiinpelaamisia, joten erittäin tasaisessa sarjassa kaikki on vielä avoinna (pl. TyPSin kärkipaikka). Tullaan näkemään siis huikea salibandykevät Pohjois-Suomen 3.divarin osalta, kun taistelu paikoista auringossa huipentuu!

Tilastot

SC MuPa – SBC Levi: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2015-2016-m1-15/
Dynamo Oulu – SBC Levi: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2015-2016-m1-16/

Miesten edustuksen pelit jatkuvat Torniossa su 31.01.2016, kun vastaan asettuu kotijoukkue SBT Tornio sekä Vaalan Lämärit!