Raportti: M1 Tornion turnaus 12.12.2015

| Aiheet: Uutiset

Miesten edustuksen pistesaldo kasvoi yhdellä tasapelipisteellä Torniossa la 12.12.2015 pelatun 3.divariturnauksen myötä. Turnaus oli samalla syyskauden päätösturnaus.

Ensimmäiseen peliin tyrnäväläistä TyPSiä vastaan SBC Levi sai onnistuneen valmistautumisen myötä vahvan alun siirtyen 1.erässä jo 2-0-johtoon. TyPS tuli kuitenkin 2.erässä tasoihin ja iski lopulta 3.erässä 2-3-voittomaalin. Puolueellisen tilastoniilon mukaan SBC Levi pystyi luomaan ottelussa enemmän vaarallisia maalipaikkoja ja kolisutteli useampaan otteeseen myös maalirautoja. 3.erässä porotokka oli siirtymässä 3-2-johtoon, mutta tuomaristo ei harmittavasti nähnyt pallon ylittäneen maaliviivaa maalivahdin varusteiden seassa ja näin ollen ”selvä” maali jäi hyväksymättä. Kokonaisuutena sinipaidat pelasivat jopa kauden parasta peliään, mutta TyPSin viimeistely oli lopulta himpun verran parempaa ja pisteet niukasti jälleen Tyrnävään.

Toiseen pelin MuPSia vastaan ei onnistuttu löytämään samanlaista latausta ensimmäisestä pelistä käteen jääneen pettymyksen jälkeen. Molempien joukkueiden puolustuspeli oli tarkkaa ja maalivahdit pitivät lukemat tasaisina. Porotokan viimeistely ei ollut tänään terävimmillään kummassakaan ottelussa ja loppusummerin soidessa taululla seisoi lukemat 2-2, eli tällä kertaa pisteet jaettiin muhoslaisten kanssa.

Vaikka pisteitä tarttuikin mukaan vain yksi kappale, mitä voidaan pitää pettymyksenä tavoitteisiin nähden, niin myös paljon positiivista on nähtävillä. Tappioton sarjakärki pystyttiin haastamaan kenties tiukemmin kuin kukaan muu joukkue on aiemmin tällä kaudella pystynyt. Myös joukkueen viime kausien vahvuudet eli puolustus- ja maalivahtipeli toimivat kohtalaisen hyvin, mistä kielii päästettyjen maalien pienehkö määrä syyskaudella.

Päivän parhaat pistemiehet olivat #76 Kristian Rautio (1+2) ja #17 Joonas Harila (2+0). Viisikko Rautio-Harila-Kaijala-Karvonen-Pannula värkkäsi tänään päivän kaikki maalit. Lisäksi myös #63 Juhamatti Huttunen esiintyi vahvasti maalin suulla molemmissa otteluissa.

Tilastot

TyPS – SBC Levi: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2015-2016-m1-13/
MuPS – SBC Levi: https://sbclevi.fi/tapahtuma/2015-2016-m1-14/

Miesten edustuksen pelit jatkuvat ensi vuoden puolella, eli la 09.01.2016 Oulun Nallisportissa! Tuolloin vastaan asettuvat SC MuPa Haapavedeltä sekä Oulun Dynamo.