Ennakko: M1 Tornion turnaus 12.12.2015

| Aiheet: Uutiset

Miesten edustus suuntaa tänään lauantaina 12.12.2015 länsirajalle ja tarkemmin sanottuna Tornion Putaanhallille, kun edessä on vuoden viimeiset 3.divarin sarjapelit. Klo 16 vastaan asettuu sarjakärki TyPS Tyrnävältä ja klo 19 kohdataan sarjassa viidentenä oleva MuPS Muhokselta. Miesten edustuksen sijoitus ennen lauantain pelejä on puolestaan neljäs.

TyPS on kohdattu tällä kaudella jo kahteen otteeseen ja kaksi kertaa on porot kammettu sarvista kenttään; Suomen Cupin 3. kierroksen kotiottelussa lukemin 3-8 ja sittemmin vielä huomattavasti tasaisemmassa sarjapelissä maalein 1-3. TyPS on ollut suorastaan murhaava syyskaudella, sillä joukkue on voittanut kaikki kahdeksan sarjapeliänsä maalierolla 49-19. Joukkueen peli on loksahtanut kohdilleen heti alkukaudesta, kun maaleja syntyy, puolustuspeli on tiivistä ja maalivahtipeli toimii. Nähtäväksi jää pystyykö mikään sarjan joukkueista horjuttamaan pottupitäjän poikien paraatimarssia kohti 2.divaria vai kulkeeko joukkue voitosta voittoon aina kauden päätökseen asti. Tänään on edessä SBC Levin kolmas ja viimeinen yritys tälle kaudelle, joten kaikki laitetaan varmasti peliin mitä laitettavissa on.

Päivän toisen vastustajan, eli Muhoksen Pallo-Salamoiden kanssa käytiin tiukka kamppailu kauden avausturnauksessa. Tuolloin SBC Levi oli niukasti vahvempi lukemin 5-4 nousemalla kahden maalin takaa tasoihin ja ohi 3.erässä. MuPS on esiintynyt kokonaisuutena vahvasti syyskaudella ja on hävinnyt pelejä tiukkojen vääntöjen jälkeen vain kärkipään joukkueille; sarjakärjelle kertaalleen, sarjakakkoselle eli SuPSille kahdesti ja kerran siis SBC Leville. Tärkeään kamppailuun lähdettäessä SBC Levin ja MuPSin välinen ero sarjataulukossa on vain kaksi sarjapistettä sinipaitojen eduksi.

Miesten edustuksen pelaajatilanne on varsin hyvä, vaikka ihan kaikki urheat uroot eivät tälläkään kertaa pelille pääse, ja poissa on edelleen mm. pitkäaikaistoipilaat #23 Mikael Kanto sekä #45 Eero Autere. Kolme kentällistä pelaajia, mutta vain yksi maalivahti löytyy näillä näkymin rosterista, kun kahden muun veskarin pelireissun estävät työkiireet. Toinen joukkueen vastuuvalmentajista, eli Vesa-Matti Ruismäki pukenee kuitenkin otteluun kakkosveskarin roolissa muutaman vuoden pelitauon jälkeen.

Tämän päivän pelien jälkeen syyskausi on siis paketissa ja samalla myös sarjan puoliväli ylittyy. Kevätkaudella pelataan vielä neljä turnausta, joten jokainen joukkue hakee varmasti parasta mahdollista lopetusta vuodelle, jotta lähtökohdat kevään ratkaisupeleihin ovat mahdollisimman otolliset. Poikkeuksellisen tasaisessa sarjassa kaikki on vielä avoinna, joten lauantain aikana Torniossa nähdään varmasti useita hyvätasoisia salibandyotteluita.

Seuraa heitä: Puolustuspään yksi isännistä, #50 Markus Pannula on noussut kaivatun isoon rooliin joukkueen pallollisessa pelissä. Kesällä joukkueeseen liittynyt ”Pannu” tukee hanakasti hyökkäyksiä, lukee hyvin peliä ja omaa myös erinomaisen laukauksen. Viime turnauksessa mies kirjautti tililleen tehopisteet 1+1.

#25 Juho Wesslin aloitti kauden pienemmässä roolissa, mutta on noussut vahvoilla otteillaan pelaavaan kokoonpanoon viimeisissä turnauksissa. Norjan rajan tuntumasta Näätämöstä ponnistavan pallotaiturin otteita hyökkäyspäässä on erittäin viihdyttävää seurata, sillä mieheltä tuntuu löytyvän jos jonkinlaista kikkaa takataskusta. Edellisturnauksessa ”Wesseli” kirjautti niin ikään tehot 1+1.

Isot pelit, mutta isoja on miehetkin. Let’s go!