Miesten edustukselle kaksi tappiota Sodankylästä

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Salibandy on maalintekopeli ja sen SBC Levin miehet saivat tuntea nahoissaan viikonlopun huipputärkeässä turnauksessa. Sodankylään jalkeille oli saatu vahva yli kolmen ketjun kokoonpano ja vastassa rovaniemeläiset Santa’s United III sekä AC Ressut. Täysi pistepotti olisi tarkoittanut jopa todennäköistä lohkovoittoa (Ressut kompuroi SoPaa vastaan), mutta nyt kärkisijat vaihtui taisteluun muista sijoituksista.

Santa’s United III – SBC Levi 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

Avausottelussa vastaan asettui Santa’s United III, joka liitää kuntopuntarin kärkipäässä. Ottelu alkoi selkeällä rovaniemeläisten hallinnalla ja avausminuuteilla SBC Levi kajosi pelivälineeseen vain muutamaan otteeseen. Reilun neljän peliminuutin jälkeen Santan Antti Määttä kuittasi pallonmenetyksen iskemällä rovaniemeläiset johtoon. Avauserän lopulla Santa’s United III iski vielä ”pukukoppimaalin” erän viimeisellä minuutilla ja SBC Levin oli keksittävä jotain aneemiseen kamppailupelaamiseen ja sitä kautta pallolliseen peliin.

Toisessa erässä meno jatkui lähes identtisenä avauserään nähden. Santa’s United III piti palloa ja juoksutti Porotokkaa kärsivällisesti saaden kittiläläismiehistön paikoin turhautumaankin. Santa lisäsi johtoa erässä 3-0 -lukemiin ja erän päätteeksi SBC Levin valmennus oli pakotettu muutoksiin.

Kolmatta erää lähdettiin kääntämään kahdella pelaavalla viisikolla. Peli selvästi parantuikin, mutta vahvasti pelannut rovaniemeläisjoukkue oli kärsivällinen ja huolellinen. Paluun Santa’s United III kokoonpanoon tehnyt Joni Soini iski ratkaisevan tuntuisesti 4-0 päätöserän alkupuoliskolla ja vaikka SBC Levi pääsikin paikoille, ei rovaniemeläisillä lopulta ollut hätää pitää johtoaan. #6 Tero Kylä-Kaila kavensi viitisen minuuttia ennen loppua lukemat 4-1:een #89 Otto Haapalahden riistosta ja näin pisteet matkasivat Rovaniemen suuntaan. Voiton myötä Santa’s United III nousi tavoittelemaan lohkovoittoa, kun vielä riisuivat päivän toisessakin ottelussaan Ylläksen Nousun aseistaan.

SBC Levi – AC Ressut 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Lohkokärki AC Ressut asettui vastaan päivän jälkimmäisessä kamppailussa. Ennakkoasetelmat olivat selvät, sillä SBC Levi oli pakkovoiton edessä, mikäli haave runkosarjan ykköstilasta vielä eläisi. Kokoonpanoa ei tahmeasta avauspelistä huolimatta juuri muutettu. Ainoastaan #8 Tuomas Trast tuli tuomaan kokemusta kolmosen laidalle ja maalinsuulla #64 Jami Rauhala päästettiin irti.

Porotokka näytti ottelussa, että avauspelin tahmeus oli karistetettu ja peli oli valtoimenaan Ressujen päässä. Maalipaikkoja siunaantui molemmille ja huipputonttejakin tarjottiin, mutta molemmissa päädyissä maalivahdit esittivät ison läjän huippupelastuksia.

”Kojo-Kojoa” edettiin aina päätöserään asti, jonka avaussekunneilla AC Ressut sai iskettyä Jami Rauhalan viiden erän mittaisen nollaputken poikki. Maalin jälkeen kittiläläiset lähentelivät maaliverkkoa, mutta eivät onnistuneet saamaan palloa perille ja näin ”Kojo” oli kotiinviemisenä myös pisteiden valossa.

SBC Levin pelissä tuntuu olevan sama henki läpi kauden. Kun ketsuppipullo saadaan auki, maaleja syntyy tehokkaasti, mutta kun korkki on kiinni, ei maaleja synny avotonteistakaan. Jäljellä on vielä kuukausi ennen pudotuspelejä ja yksi sarjapeli RSB-Teamia vastaan kotiturnauksessa Kittilässä 16.3.2024. Voitolla SBC Levi varmistaa, että RSB-Team ainakin (SB-69:n lisäksi) pysyy takana, mutta tarkka sijoitus ratkeaa vasta muiden otteluiden myötä.

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi maalin suulla huikeita otteita esittänyt #64 Jami Rauhala.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

”Tehtiin iso tasonnosto pelillisesti heikosta ekasta matsista ja tehtiin töitä joukkueen eteen. Nuorisokaarti pelasi kauden parhaat pelinsä tänään ja maalivahtipelaaminen oli eliittiä. Meillä oli tänään Ressut-pelissä kynä-paperitilastojen perusteella 32 maalintekoyritystä ja 11 laukaisuyritystä ykkössektorista, mutta maaleja 0. Laukauksia ja maalinteon tukitoimia seuraaville viikoille treeneihin, niin tilastotkin kohenee kummasti. Ehkäpä me Ressutkin vielä voitetaan, kunhan tehdään voittavia asioita kärsivällisesti, vaihto vaihdolta, koko 45 minuutin ajan”, tuumi valmentaja Petri Palovaara.

Seuraavat ottelut

Runkosarjan viimeinen kotiottelu lauantaina 16.3.2024 klo 13:00 vs RSB-Team Kittilän urheiluhallilla, jossa ratkeaa samalla sijoitus pudotuspelejä silmälläpitäen! Laitahan täppä kalenteriin jo nyt!