Naisten kolmosjoukkueelle voitto ja tappio Rovaniemeltä 7.1

| Aiheet: Naiset III, Raportit

Naisten kolmosjoukkue käväisi Kuusamossa 7.1. avaamassa vuoden 2024 ensimmäiset pelit. Vastaan asettuivat SBT Tornio ja SoPa. Mukaan tarttui kaksi pistettä SBT Tornio -pelistä, mutta SoPaa vastaan pelatusta pelistä pisteet lähtivät Sodankylän suuntaan.

SBT Tornio – SBC Levi III 2-9 (0-2, 1-3, 1-4)

Ensimmäinen erä oli tiukka, päättyen meille kuitenkin 0-2. Ensimmäinen maali syntyi ajassa 1:18, kun #18 Sanna Haaparanta avasi Levin maalihanat. SBT Tornio oli joutunut sairastapauksien vuoksi hankkimaan lisävahvistuksia peleihin, mutta se ei heidän menoaan hidastanut. Toisessa erässä vastustajat saivat pallon kerran maalivahtimme selän taakse, mutta maalihanamme jatkoivat kuin jatkoivatkin aukeamistaan. Toisen erän jälkeen tilanne olikin jo 5-1. Kolmannessa erässä maali-ilottelu jatkui, ja peli päättyi meidän voittoon 2-9. Tehopisteet jakautuivat jopa seitsemän pelaajan kesken! Tämän pelin tehokkaimmat olivat #15 Piia Tarkka (2+2) ja #86 Janita Haapasaari (2+2).

SBC Levi III – SoPa 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

Toinen peli olikin jo tiukkaakin tiukempi ja pallosta taisteltiin vuorotellen molemmissa päissä. Meidän kokoonpanossamme tapahtui muutoksia yhden pelaajan loukkaantuessa, joten jalkaa sai tosissaan pistää toisen eteen. Vastustaja meni 0-1 johtoon ensimmäisessä erässä, mutta #88 Birgitta Kristo tasoitti #47 Satu Karjalan syötöstä lähes saman tien toisen erän alkuun ajassa 17:31. Toisessa erässä vastustaja laittoi meidän maalimme helisemään kaksikin kertaa tämän jälkeen. Kolmanteen erään lähdettiin 1-3 tilanteesta ja kolmas erä olikin edelleen tiukkaa vääntöä viimeisille minuuteille asti. Otimme maalivahdin pois ja lisäsimme kuudennen kenttäpelaajan kentälle, mutta vastustaja riisti pallon ja sai sen tyhjään maaliin ajassa 43:06. Jatkoimme silti pelaamista kuudella kenttäpelaajalla, jolloin tämä tuotti tulosta. #16 Netta Räihä syötti #15 Piia Tarkalle maalin eteen ajassa 44:04, mistä Piia laittoi pallon maaliin. Peli kuitenkin päättyi vastustajalle ansaitusti 2-4, oli mukava pelata!

Valmentaja Juha Kankaanpää kommentoi päivän pelejä näin: ”SBT Torniota vastaan peli oli tilanteisiin nähden suhteellisen tasainen ja peli aaltoili päästä päähän. Pystyimme kuitenkin luomaan omat maalipaikkamme laadullisesti paremmin kuin vastustaja sekä olimme niissä hetkissä tehokkaampia. Hienoja maaleja tuli ja saimme katsottua sen viimeisen syötön vielä laadukkaasti kaverille, joukkueelta tasaisen hyvä esitys. SoPaa vastaan oli melkein kärkikamppailu ja sen näki, että kaveri puolusti tiiviisti keskustaa sekä oli tehokas että hieman onnekas vastaiskuissa, toki kaikki pitää ansaita. Vaikka pelasimmekin pelillisesti paremmin, niin vastustaja oli juuri tuon verran terävämpi sekä huolellisempi omassa tekemisessään. Hyvät pelit kaiken kaikkiaan saatiin väännettyä ja ilme pelaamiseen oli hyvällä tasolla.”

Seuraavat mittelöt naisten kolmosjoukkueella ovat Ounasrinteellä 28.1. Luvassa on paikallisderby Santa’s United II -joukkuetta vastaan sekä sarjan kärkikamppailu Kuusamon Pallokarhuja vastaan. Tule siis paikalle kannustamaan Levin naiset voittoon!