Nälkäisempi SoPa vei pisteet miesten edustukselta

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Perjantai-iltana Sodankylässä käyty kamppailu ei tuottanut lisäpisteitä Porotokalle. Vahvasti esiintynyt kotijoukkue tyrmäsi tehokkuudellaan kittiläläiset. Etenkin toisen erän alussa SoPa iski tehokkaasti kolme maalia muutamassa minuutissa ja karkasivat tavoittamattomiin. Kittiläläisiä fyysisemmin läpi ottelun esiintynyt kotijoukkue halusi voittoa ja alkukauden tappioputki on sodankyläläisillä kääntynyt kolmen ottelun voittoputkeksi.

Kolmella hyökkäysvitjalla ja viidellä puolustajalla liikkeelle lähtenyt SBC Levi koki harmittavat poisjäännit vielä muutama tunti ennen pelin alkua, kun #14 Teemu Tuhkanen ja #20 Roni Herraniemi jäivät sairastuvalle. Ennenaikainen ilo ehjähköstä kokoonpanosta jäi ennenaikaiseksi iloksi.

SoPa – SBC Levi 6-3 (1-1, 3-1, 2-1)

Ottelun alku oli tarkkailevaa. Avausosuman iski joukkueen parhaan pelaajan hatullakin huomioitu kittiläläisten kapteeni #21 Hannu Molkojärvi. Vahvasti puolustuspäässä vetoja peittänyt Molkojärvi nousi maalille ja tuikkasi #37 Eetu Rantatalon esityöstä kittiläläiset johtoon.

Muutama minuutti tästä ja SoPa pääsi tasoihin epäonnisella omalla maalilla, kun irtopallo kimposi Levi-puolustajan jalasta omaan verkkoon. Avauserä oli kauttaaltaan tasaista, joskin hienoista SoPan hallintaa ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella SBC Levin ykkösketjukin joutui todelliseen puolustustaistoon, sillä SoPa piti tehoketjun selkeästi pihdeissään asettamalla #87 Jyrki Holopaisen miesvartiointiin.

Toiseen erään sodankyläläiset tulivat päättäväisesti ja erää oli pelattu vain reilut kaksi minuuttia, kun SoPa oli karannut jo 4-1 -johtoon. Ensin kittiläläisillekin tuttu Teemu Vaara avasi omasta päästä pitkän pallon, jonka Juhani Pitkänen ohjasi huikealla tavalla suoraan verkkoon. Tästä hetkinen ja Petri Nieminen tälläsi 3-1 eikä aikaakaan kun SoPan pitkää avausta peittänyt #12 Johan Pakkala nosti jalkansa liian korkealle, tuomarin tulkinnan mukaan rankkarin arvoisesti ja sitä laukomaan asettunut Hermanni Aikio ei erehtynyt. Osuma oli siinäkin mielessä harmillinen, että tilannetta edelsi kaksi SBC Levin huippupaikkaa ja näin maalin päähän tyrkyllä ollut Porotokka joutuikin kolmen maalin takaa-ajoon.

SBC Levi ei kuitenkaan luovuttanut ja Holopaisen syötöstä #11 Mikko Heiskanen tälläsi ilmasta voimalla kavennuksen vain hetki Aikion osumasta. Kolmanteen erään lähdettiin 4-2 -lukemista ja päätöserää oli pelattu vajaa minuutti, kun #6 Tero Kylä-Kaila halkaisi syötöllään SoPa-puolustuksen ja Pakkala iski takatolpalta Porotokan vain maalin päähän.

Tässä vaiheessa Porotokan kirikin näytti vahvalta ja kahteen pelaavaan kenttään siirtyminen näytti tuottavan tulosta, mutta SoPa puolusti vahvasti maalivahtinsa Ville Heikkilän johdolla ja tasoitus jäi haaveeksi, kun pallo saatiin vain ylärimaan. Sen sijaan SoPa iski vielä kahdesti ja loppulukemat 6-3 jäivät päätösvihellyksen jälkeen voimaan. Tasainen peli olisi voinut kääntyä kummin päin tahansa. Kittiläläisiltä ei nähty kuitenkaan sitä viimeistä napsua ja kamppailupelaamisessa ja tehokkuudessa sodankyläläiset olivat tällä kertaa nälkäisempiä.

SBC Levin maalilla Juho Huotarille 16 torjuntaa ja SoPan maalilla Ville Heikkilälle 26 torjuntaa.

Kittiläläisten ottelun parhaana palkittiin #87 Jyrki Holopainen ja joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon nappasi kapteeni Molkojärvi.

Valmentaja Petri Palovaara summasi taiston tauottua: ”Vastus oli sitä ns. ’vanhaa hyvää SoPaa’ ja me ei harmi kyllä saatu ihan parasta itsestämme irti. Olemme kuitenkin vielä kehitysvaiheessa. Vastustaja pelasi hyvin, oli nälkäisempi ja vahvempi, ja ansaitsi siten voittonsa. Hienoa, että SoPa heräilee pienen syysmasennuksen jälkeen. Tekee pelkästään hyvää tälle uudella ’Lapin lohko’-sapluunalle”.

SBC Levi on nyt pelannut puolet runkosarjastaan ja majailee sarjakakkosena AC Ressujen takana.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

Seuraavat ottelut

Seuraavaksi Porotokka iskee jo tulevana lauantaina 9.12. jälleen Sodankylässä. Tällä kertaa turnausmuotoisena pelattavissa otteluissa vastaan asettuvat kivenkovat RSB-Team ja Santa’s United III Rovaniemeltä. Pisteitä tarvitaan ja ohipeleihin ei ole varaa, kun runkosarjan ykköstilasta taistellaan toden teolla huipputasaisessa sarjassa!