Miesten edustus päätti syyskauden tappioon

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Kauden toinen TUNTURIDERBY miteltiin perjantaina 15.12. Ruotsin Pajalassa. Ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa kittiläläisten möyhentämäksi tullut Ylläksen Nousu oli tällä kertaa vahvassa vireessä ja kaappasi kauden toisen Tunturiderbyn pisteet väärään tunturiin.

Ylläksen Nousu – SBC Levi 6-3 (1-1, 2-0, 3-2)

Kumpikin joukkue aloitti väkevästi. Nousu iski avausosuman ensimmäisen erän puolivälissä, jonka #6 Tero Kylä-Kaila kuittasi #87 Jyrki Holopaisen syötöstä vain muutama minuutti avausmaalista. Ensimmäinen erä oli vahvaa Porotokan hallintaa ja lisäosumia olisi tehokkaalla viimeistelyllä ollut tarjolla ainakin puolenkymmentä.

Toisessa erässä Nousu alkoi saada hieman paremmin paikkoja ja tehokkaasti viimeistellyt kolarilaisjoukko karkasikin kahden maalin karkumatkalle. SBC Levi jatkoi edelleen maalipaikkojen tuhlailua ja sama virsi vaivasi kolmatta erää. Nousu taas osui tarkasti paikoistaan ja Mika Hartikainen lisäsi johdon 4-1:een ennen #25 Juho Wesslinin tarkalla kaukolaukauksella syntynyttä kavennusta (syöttäjänä #89 Otto Haapalahti). Nousu lisäsi johtoaan vielä kahdesti ennen kuin lopussa ilman maalivahtia kavennuksia hakenut SBC Levi sai maalin #63 Eetu Tervalan toimesta, syöttäjänä #21 Hannu Molkojärvi. Vahvalla pelipäällä ollut Nousu-konkari Juho Mattila johti kolarilaispuolustusta vahvoin elkein erinomaisen maalivahtipelin siivittämänä ja piti Porotokan hyökkäystehot kuitenkin jäissä ja näin 6-3 -loppulukemat taululla eivät jättäneet selittelyllä sijaa.

Illan onnistujiksi voidaan kotijoukkueen lisäksi laskea kenties kauden parasta tuomaripeliä tarjonneet Henri Visuri ja Heikki Kortessalo. Kittiläläisten esityksestä kotiinviemisinä on vahva pelisapluuna, jolla joukkue loi lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta joulutauon aikana jokaisen Porotokan jäsenen tulee teroittaa maalintekotaitoa.

Viimeisissä neljässä ottelussaan SBC Levi on saanut lukuisista A-luokan maalipaikoistaan aikaiseksi vain 11 osumaa ja on jäänyt alle kolmeen osumaan peräti kuudessa kamppailussa. Kun sitten ketsuppipullo on saatu avattua, niin verkko on heilunut hyvin, sillä toisaalta neljästi Porotokka on pyssyttänyt yli yhdeksän osumaa. Eli SBC Levin pelaamista vaivaa selkeästi maalinteon tukkoisuus, joka purkautuessaan tuokin sitten useita onnistumisia ryppäissä.

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi tällä kertaa #6 Tero Kylä-Kaila.

”Paikkoja voittoon meillä oli pilvin pimein, mutta vastustaja oli terävämpi. Ei se auta kuin reenata”, tiivisti valmentaja Petri Palovaara ottelun kulkua.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

Seuraavat ottelut

SBC Levi matkaa seuraavaksi jälleen Pajalaan, jossa turnausvastustajina vastaan asettuvat jatkuvasti peliään kehittävä SB-69 Ivalosta sekä sarjakärki AC Ressut Rovaniemeltä! Turnaus pelataan joulutauon jälkeen la 13.1.2024. Sarjataulukossa kittiläläiset majailevat sarjakakkosina tasapistein AC Ressujen kanssa, mutta SBC Levi on pelannut kaksi peliä muita joukkueita enemmän.