Miesten edustukselle voitto ja tasapeli Sodankylästä!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

SBC Levin miehistö matkasi lauantaina 9.12.2023 jälleen Sodankylään. Turnauksessa vastassa olivat kovat rovaniemeläiset kilpakumppanit RSB-Team ja Santa’s United III. Kolmen hyökkäyskentällisen ja kahden pakkiparin miehistöllä liikkeelle päässyt Porotokka koki kokoonpanomuutoksia vielä loppumetreillä #14 Teemu Tuhkasen ja #37 Eetu Rantatalon poisjäänneillä. Muutenkin joukkuetta vaivasi pienet sairastelut, joten lähtökohdat päivään olivat hieman haastavat.

Tehokkaasti alkukaudella peliä pyörittänyt #87 Jyrki Holopainen siirrettiin puolustukseen ja #6 Kylä-Kaila siirtyi paikkaamaan keskushyökkääjän tonttia. Laidoilla #18 Koutaniemi ja #20 Herraniemi. Myös muita ketjukoostumuksia jouduttiin muovaamaan reilusti ja toisessa ketjussa taistelua johti #19 Autioniemi laidoillaan #10 Nikula ja #25 Wesslin. Kolmatta sikermää johti #52 Fagerholm laidoillaan #59 Hämäläinen ja #24 Kallunki. Pakiston muodostivat Holopainen – #91 Niemelä sekä #11 Heiskanen – #21 Molkojärvi -kaksikot.

RSB-Team – SBC Levi 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)

Heti ottelun toisella peliminuutilla #19 Matti Autioniemi täräytti SBC Levin johtoon kapteeni #21 Hannu Molkojärven syötöstä. Erän puolivälissä RSB-Team pääsi paremmin peliin mukaan ja iski tasoituksen merkkausvirheen seurauksena. Juho Wesslin kuitenkin kuittasi sen nopeasti upealla kaukolaukauksella ja vei SBC Levin jälleen johtoon. Avauserän lopussa kittiläläiset selvittivät etenkin Holopaisen taituruudella alivoiman, jossa parhaat paikat siunaantuikin SBC Leville.

Toisen erän alussa Fagerholm lähti katkomaan pitkää avausta ja korkeasta mailasta tuomittiin lopulta rangaistuslaukaus RSB-Teamille. Sen Jari Ahven sijoitti varmasti ohi #34 Tuomas Siepin vartioiman maalin. Tasaisista lukemista huolimatta ottelu oli Porotokan hallintaa. RSB-Teamin maalilla Toni Aikio torjui pallon 25 kertaa Siepin torjuessa 14.

Hallinta palkittiin reilu viisi minuuttia ennen loppua kun kapteeni Hannu Molkojärvi ui keskikentälle jääneeseen vapaaseen tilaan ja sivalsi tarkan vedon alakulmaan. Näin loppulukemiksi 3-2 -voitto Porotokalle ja tärkeät pisteet yhdeltä päävastustajista. Ottelun hahmoiksi voisi nostaa vahvan pakiston. Molkojärvi säväytti tehoillaan hyökkäyspäässä ja puolustuksessa RSB-Teamin kapea, mutta taitava kokoonpano oli lopulta hieman aseeton.

SBC Levi – Santa’s United III 2-2 (1-1, 1-1, 0-0)

Toisessa ottelussa vastaan asettunut Santa’s United III kuuluu niin ikään samoista sijoituksista taisteleviin joukkueisiin. Salama-alun kamppailuun saanut SBC Levi hallitsi jokseenkin tapahtumia läpi ottelun. Vain 18 pelatun sekunnin jälkeen Holopainen ohjasi taidokkaasti jalkojen välistä Kylä-Kailan syötön verkkoon. Erän puolivälissä Santa rakensi nätin sommitelman sisäänlyönnin päätteeksi ja iski pelin tasoihin ohi torjuntavuorossa olleen #40 Juho Huotarin.

Toisen erän alkuminuuteilla Kylä-Kaila ja Holopainen rakensivat jälleen tyylikkään osuman, jossa tällä kertaa Kylä-Kaila tuikkasi Holopaisen syötöstä kittiläläiset johtoon. Osumassa Kylä-Kaila syötti maalin takaa Holopaiselle, joka odotti tutkaparinsa livahdusta maalin toiselle puolelle ja tarjoili avotontin, josta muoniolainen ei erehtynyt.

Tämän jälkeen SBC Leville tarjottiin mahdollisuutta karata ylivoimalla kahden maalin johtoon, mutta lopulta hyvin vaatimattomaksi jäänyt ylivoima valui käsistä ja muutama minuutti jäähyn päättymisestä Santa’s United III kapusi tasoihin keskialueen pallonmenetyksen johdosta.

Tasoituksen jälkeen SBC Levi loi tukun hyviä maalintekopaikkoja ja pääsi vielä loppuminuuteilla ylivoimalle, mutta vastustajan maalilla pelannut Henri Kuula sai estettyä lisämaalit. Myös kittiläläisten maalivahti Huotari torjui useita vaikeita tilanteita. Näin piste molemmilla ja tasainen sarja jatkuu vain entistä tiukempana.

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi jälleen kovalla asenteella puolustuspäässä luutinut #11 Mikko Heiskanen!

Valmentaja Petri Palovaaran mukaan ottelut olivat fiksua ja tiukkaa puolustamista. ”Maaleja olisi voitu tehdä enemmänkin lukuisista paikoistamme, mutta täytyy nostaa hattua myös päivän erinomaisille maalivahdeille. Kuusi erää tasaista, jämäkkää peliä ja melkein täysi pistepotti kaventuneella rosterilla ja uusilla kokoonpanoilla. Oikein hyvä”, summasi Palovaara.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

Seuraava ottelu

Syyskausi paketoidaan perjantaina 15.12. Ruotsin Pajalassa, jossa pelataan kauden toinen Tunturiderby alkaen klo 19:00! Kotiyleisönsä edessä pelaava Ylläksen Nousu hakee revanssia edellisestä derbystä, jolloin SBC Levi ryöpytti kolarilaisnaapuria peräti 10-2.