Naisten edustukselle Kempeleestä voitto ja tappio

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustusjoukkue pelasi kolmannen turnauksensa viikonloppuna ja palasi napapiirin paremmalle puolelle tuomisinaan voitto, tappio ja kaksi pistettä. Molemmat vastustajat nousivat kakkoseen tälle kaudelle, joten ennakkoasetelmat olivat suotuisat. Turnaus ei kuitenkaan mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan, kun muutoin hyvin pelanneen joukkueen jalat jäivät yhden erän ajaksi bussiin ja päät pukukoppiin.

SS Kanuuna – SBC Levi 6-4

Päivän ensimmäisessä ottelussa oli vastassa SS Kanuuna Lumijoelta. Kanuunassa ei ainakaan ollut ruuti kuivana, se näkyi jo ottelun ensiminuuteilla. Levin sotasuunnitelma sitä vastoin oli jäänyt valmentajan fläppitaululle, herkät kädet jäätyneet ja kauniit ajatukset peli-ilosta haihtuivat ainakin ensimmäisessä erässä, kun Kanuuna laukoi ensimmäisen ammuksensa jo viidennellä peliminuutilla. Tästä alkoikin vastustajan maalitykitys, kun Kanuunan ammukset suhisivat peräti viidesti seuraavien kuuden minuutin aikana maalilla ihmetelleen #35 Anni Similän selän taakse. Viidennen maalin jälkeen Levi otti aikalisän ja tilanne saatiin hallintaan. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 5-0. Toiseen erään mentäessä Levi oli huomattavasti paremmin hereillä ja alun vastustajan katkoihin jääneet syötöt ja peittoihin päättyneet vedot löysivät pikkuhiljaa tiensä perille. Toisessa erässä ei kuitenkaan maaleja nähty ja Levin #64 Riikka ”WW” Kauton kahden minuutin jäähy oli erän ainoa tilastomerkintä, kun Levin alivoima kesti.

Kolmannessa erässä porotokka oli vihdoin päässyt syvälumesta onnistuen luomaan maalipaikkoja mitä ei aiemmin ottelussa ollut näkynyt. Levin tilastokärki #4 Henna Kuru aloitti viimein maali-ilottelun toiseen päähän #64 Riikka Kauton syötöstä. Toinen maanuoliainen yllätti puolestaan Kanuunan maalivahdin, kun #17 Pirkko Raittisen syöttö tavoitti #25 Janita Kylmäluoman, joka viimeisteli tilanteeksi 5-2. #17 Raittinen ei kuitenkaan halunnut jäädä vaan syöttöpisteiden varaan vaan pisti seuraavan osuman itse sisään #51 Milla Mäkelän avustuksella. Tilanteessa 5-3 Kanuuna turvautui aikalisään mutta se ei tuntunut auttavan. Levi oli viimein löytänyt peli-ilon ja ketsuppipullon avauduttua #12 Sofia Broman ja #64 Riikka Kautto tälläsivät yhteistuumin pallon jo neljännen kerran maaliin. Kabineteissa käydään edelleen keskustelua siitä, kuka maalin lopulta viimeisteli. Levi yritti tasoitusmaalia kuudella viittä vastaan, mutta epäonnisen pallonriiston seurauksena Kanuuna pääsi viimeistelemään loppulukemat 6-4 tyhjään maaliin. Ottelun parhaana palkittiin tilastosuoran kerännyt #64 Riikka Kautto.

SBC Levi – SB Hurricane 4-1

Toinen ottelu turnausemäntä SB Hurricanea vastaan oli kuin peilikuva ensimmäisestä. Kakkos- ja kolmosdivisioonien välillä tuuliviirinä jojoillut Hurricane nappasi pisteen lohkokärki Merikoskelta tasapelin ansioista, joten vastus oli kysymysmerkki. Lyhyt ottelutauko ei antanut pitkästi aikaa palautumiseen ja vaikka SBC Levi oli tahtomattamaan lähtenyt turnaukseen kahden kentän taktiikalla, ei tämä tuntunut pelaajia painavan. Asenne oli kaivettu esiin ja otteluun lähdettiin siitä mihin edellisessä jäätiin. Kurun tytöt, jotka edelleenkään nimestä huolimatta eivät ole tiettävästi sukua keskenään, löysivät vihdoin toisensa kentällä, kun #21 Iina ”Aito” Kurun syöttö tavoitti #4 Henna ”os Rauhala” Kurun, maalaten tilanteeksi 1-0. Pian tämän jälkeen Hurricane pääsi tasoittamaan tilanteeksi 1-1 rangaistuslaukauksen turvin kun #44 Anna Pälä epähuomiossa oikaisi maalivahdin alueen läpi tiukan paikan tullen.

Toisessa erässä #17 ”Pirjo” Raittinen oli taas vastustajan maalilla pahan teossa taituroiden Levin 2-1 johtoon ja Kurun tytöt 3-1 johtoon tällä kertaa #21 Iina #4 Hennan syötöstä. Tällä pisteellä #4 Henna Kuru merkkasi itselleen yhdeksännen pisteen ja kolmannen sijan pistepörssissä. Toiseen erään Levi pääsi vielä harjoittelemaan erikoistilannepelaamista sekä ali- että ylivoiman muodossa, kun #7 Maiju Takala istui kaksiminuuttisen mailaan lyömisestä ja taisi vastustajakin saada rangaistuksen toistuvasta mailaan lyömisestä. Kummankaan aikana ei kuitenkaan maaleja nähty ja toiselle erätauolle mentiin tilanteessa 3-1.

Kolmannessa erässä sitä vastoin nähtiin alivoimamaali kun #64 Riikka Kautto riisti pallon vastustajalta #21 Iina Kurun istuessa jäähyllä kädellä pelaamisesta ja ampaisi puolustajalta pakoon taituroiden tilanteeksi 4-1. Ottelun loppuun Levi pääsi vielä harjoittelemaan alivoimaa kahdesti kun sekä #12 Sofia Broman sekä #4 Henna Kuru kävivät haukkaamassa kahden minuutin lisähapet mutta koska näistä ei Hurricane onnistunut rokottamaan, päättyi ottelu viimein Levin voittoon. Ottelun parhaana palkittiin itseoikeutetusti mahdottoman hyvän työn kentällä tehnyt #15 Pia Lipponen. Otteluiden välillä näkyi tuntuva ero, sen myöntää myös ensimmäisessä pelissä parhaana palkittu #64 Riikka Kautto: ”Ekassa pelissä ei oltu hereillä alkuun ollenkaan, oltiin tosi löysiä ja hätäiltiin ratkaisujen kanssa, mutta sitten mentiin rautakanki takapuolessa kolmanteen erään ja se näkyi. Saatiin parin onnistumisen kautta peli kulkemaan. Ikävä, että annettiin niin monta vastustajalle eteen.” Seuraavassa pelissä tapahtui selvä muutos edelliseen: ”Toiseen peliin lähdettiin huomattavasti paremmalla asenteella”, Kautto kertoo. ”Ei puskettu enää keskustan kautta vaan pelattiin suoraan syvään ja saatiin peli pyörimään myös hyökkäyspäässä niin kun valmentaja toivoi.”

Valmentaja Jyrki Holopainen näki myös eron pelien välillä: ”Jo alkulämmöstä näki, että joukkue nukkui vielä bussimatkan jäljiltä. Ei oltu syötöissä hereillä ja keskittyminen oli olematonta. Oli tarkoitus nauttia pelaamisesta, mutta alusta oli kyllä nautinto kaukana. Onneksi kolmas erä voitettiin 4-1. Jäi vähän parempi maku. Tiedetään, että voidaan tiukassakin paikassa puristaa pelaajista vielä jotain irti. Toisessa pelissä puhdistettiin kasvot kokonaan, että sitä kautta pitää olla tyytyväinen joukkueen esitykseen”, valmentaja myhäilee.

SBC Levi on nyt sarjataulukossa viidentenä viidellä pisteellä. Johdossa on ilman tappioita pelannut Merikoski SBT ja toisena SBC Levi II. Perää pitelee Santa’s United. Seuraavat ottelut pelataan jo kahden viikon päästä, kun joukkue pääsee taas matkaamaan kohti etelää tällä kertaa areenana Kempelehalli, jolloin vastaan asettuu jälleen SB Hurricane sekä HaHe II. Seuraavallekin pelireissulle matkataan iloisesti Lakkapään kyydissä!

-AP #14