Miesten edustukselle selkeä voitto kauden ensimmäisestä Tunturiderbystä!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Salibandyn Lapin lohkon perjantai-illan huumaa tarjoiltiin Tunturiderbyn muodossa, kun SBC Levi ja Ylläksen Nousu kohtasivat toisensa kuumassa paikalliskamppailussa Kittilän urheiluhallilla! Satapäinen kotiyleisö saikin nähtäväkseen yhteensä 12 toinen toistaan hienompaa maalia.

SBC Levi – Ylläksen Nousu 10-2 (2-2, 5-0, 3-0)

Otteluun lähdettiin mielenkiintoisista asemista, sillä molemmat joukkueet kamppailevat lohkon kärkisijoista. Nousulla oli mukana kapeahko 8+1 pelaajan kokoonpano, kun taas Porotokka asteli kaukaloon reilun kolmen kentällisen voimin.

Kolarilaisjoukkueen kapea miehitys alkoi näkyä tasaisen alun jälkeen, kun SBC Levi alkoi vyöryttää peliä kohti Nousun maalia. Ylläksen Nousu aloitti pelin vähäisestä pelaajamäärästään huolimatta hyvin iskien vaarallisesti vastahyökkäyksistä. Kun ottelua oli pelattu reilu kuusi minuuttia, Samuel Tillberg tuikkasi vierasjoukkueen johtomaalin pelinkäännöstä.

SBC Levi pääsi pienen rymistelyn seurauksena ylivoimalle, ja #10 Riku Nikula ohjasi #11 Mikko Heiskasen syötöstä tasoituksen. Vain yhdeksän sekuntia tasoitusosumasta #87 Jyrki Holopainen laukoi kotijoukkueen #6 Tero Kylä-Kailan poikittaissyötöstä 2-1-johtoon. Toiseen erään lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta, kun Ylläksen Nousun Juha Okkonen pääsi laukomaan pallon verkkoon jälleen nopean pelinkäännön seurauksena.

Toisessa erässä pelin hallinta kääntyi täysin vauhdikkaalla jalalla olleelle kotijoukkueelle. #18 Juha-Pekka Koutaniemi ja Holopainen namuttelivat erässä yhteensä kolme osumaa ja #37 Eetu Rantatalo sekä kokoonpanoon palannut #14 Teemu Tuhkanen molemmat kertaalleen. Näin päätöserään lähdettiin SBC Levin 7-2-johtolukemissa.

Ottelun painopiste siirtyi selkeästi Nousun päätyyn ja erityisesti SBC Levin ykkös- ja kakkoskentät loivat jatkuvasti vaarallisia tilanteita. Myös tunteet kuumenivat jonkin verran ja tuomaristolla oli ajoittaisia haasteita pitää pelaajat kurissa.

Väsähtänyt Nousu teki päätöserässä kaikkensa, mutta Porotokka onnistui puolustamaan maaliaan ja kuittaamaan kolme lisäosumaa. Ottelu päättyi lopulta lukemin 10-2, kun Kylä-Kaila, Nikula ja kapteeni #21 Hannu Molkojärvi iskivät maalit.

Maalilla SBC Levin Tuomas Sieppi torjui 18 kertaa ja Nousun Eemeli Kajula 25 kertaa. Kotijoukkueen tehomiehinä toimivat Jyrki Holopainen (2+3), Riku Nikula ja Juha-Pekka Koutaniemi (2+1) sekä Mikko Heiskanen (0+3).

Ottelun parhaana palkittiin #87 Jyrki Holopainen, joka operoi totutun vahvasti läpi kentän.

SBC Levi pitää lohkon kakkossijaa edelleen hallussaan iskuetäisyydellä kärkipaikasta.

”Meillä oli ns. miesylivoima, jota pystyimme tehokkaasti hyödyntämään. Tunturiderbyllä oli selvästi merkitystä ja molemmat joukkueet olivat hyvällä taisteluasenteella askissa. Myös runsaslukuinen yleisö toi lisäfiilistä molemmille. Laitettiin toisessa erässä karvauksen porrastus kuntoon ja sen jälkeen syötiin vastustajan eväät. Hyvä ja värikäs matsi molemmin puolin”, kommentoi SBC Levin käskyttäjä Petri Palovaara.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

Seuraava ottelu

Seuraavaksi Petri Palovaaran valmentama miehistö kohtaa SoPan Sodankylässä perjantaina 1. joulukuuta klo 19:00!

Kuva: Miika Sirkiä/Kittilälehti