Porotokka viidenteen perättäiseen voittoon – kotiavauksessa ennätysyleisö!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Kotiavauksen 130 katsojaa sai todistaa perjantai-iltana 20.10.2023 tasaista kamppailua SBC Levin ja Sodankylän Pallon välillä. Ottelutapahtumaan oli luotu hyvää tunnelmaa sisääntulokappaleen (Children of Bodom – Living Dead Beat) raikuessa valojen välkkeessä.

SBC Levi – SoPa 5-3 (2-0, 1-1, 2-2)

Välkkyvät valot ei kumpaakaan joukkuetta häikäisseet, vaan molemmissa päädyissä nähtiin tapahtumia heti avausminuuteilla. Ensimmäistä kertaa maalilaulu kajahti ajassa 9:52 #6 Tero Kylä-Kailan purkaessa SoPan paineen pitkällä avauksella kohti #18 Juha-Pekka Koutaniemeä, joka pyöräytti itsensä vapaaksi ja laukoi pallon tarkasti sodankyläläisten maalin kattoon.

Heti seuraavassa vaihdossa toistuvasti SoPaa kiusannut #37 Eetu Rantatalo löi #11 Mikko Heiskasen kaukolaukauksesta pompanneen irtopallon verkkoon ja tilanteeksi jo 2-0.

Leviläisten komennossa lähdettiin toiseen erään, jonka alkuminuuteilla SoPa onnistui onnekkaastikin kaventamaan kun Joni Lokan lähettämä pallo miinuskulmasta kimposi Levi-puolustajan jalasta #34 Tuomas Siepin vartioimaan maaliin.

SBC Levi pääsi kokeilemaan kahdesti ylivoimaa, joista toisessa #6 Kylä-Kaila kaivoi #19 Matti Autioniemen lähettämän laukauksen verkkoon ja peli nyt 3-1.

Kolmanteen erään sodankyläläiset lähtivät kahden maalin takaa-ajossa ja onnistuivatkin kaventamaan Lokan toisella osumalla eron yhteen maaliin. Tasaisesti edennyt matsi oli kuitenkin pyörinyt aavistuksen enemmän kittiläläisten hallinnassa etenkin loppua kohden ja SoPan kavennuskin kuitattiin heti seuraavassa vaihdossa. Kulmalyöntiä antamaan asettunut #87 Jyrki Holopainen löysi vapaaksi keskustaan jääneen #89 Otto Haapalahden, jonka laukauksella porotokka jälleen kahden maalin karkumatkalle tilanteessa 4-2.

Tästä vain 18 sekuntia myöhemmin SBC Levi iski jälleen erikoistilanteesta. Tällä kertaa lähivapaalyönnin kuviosta #37 Rantatalo tälläsi pallon yläkulmaan #21 Hannu Molkojärven avustuksella.

Ja 15 sekuntia myöhemmin tapahtui jälleen, mutta toisessa päässä, kun SoPa nousi 5-3 -kavennuksellaan iskuetäisyydelle. Lopussa kittiläläisten hyvä taistelu kuitenkin riitti ja näin perjantai-illan huumasta voittoputki kasvoi viiden ottelun mittaiseksi.

Parastaan joukkue ei esittänyt, mutta riittävän vahvaa pelaamista, joten tulokseen voidaan olla tyytyväisiä. Lisäksi suuret kiitokset kotiyleisölle, joka kannusti omiaan läpi ottelun.

SBC Levin maalin suulla #34 Tuomas Siepille 15 torjuntaa. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin #37 Eetu Rantatalo (2+0) ja joukkueen sisäisen parhaan pelaajan hatun pokkasi #89 Otto Haapalahti!

”Meillä oli hyvä nousujohteinen viikko joukkueen kanssa ja se huipentui hienoon kotivoittoon perjantaina. Vaikka voitto tulikin, niin näkisin että pystymme parantamaan peliämme entisestään tuleviin otteluihin”, kommentoi joukkueen valmentaja Petri Palovaara.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat kotikaukalossa su 5.11., kun vastassa on rovaniemeläiset RSB-Team klo 12:00 sekä kärkiottelussa AC Ressut klo 18:00!