N3-joukkueella kolmen pisteen kaudenavaus

| Aiheet: Naiset III, Raportit

Vihdoin saatiin kausi startattua myös 3. divarin osalta, kun lauantaina 21.10 autojen nokat suunnattiin kohti Sodankylää aurinkoisessa säässä. Useammasta äkillisestä poissaolosta huolimatta saimme kasaan kolme täyttä kentällistä intoa pursuavia taitureita. Ensimmäisestä pelistä Santa’s Unitedia vastaan otettiin hieno 4-1 voitto ja toinen peli SBT Torniota vastaan päättyi tasalukemiin 4-4.

SBC Levi III – Santa’s United II 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Kauden ensimmäiseen peliin Santa’s Unitedia vastaan lähdettiin hyvällä fiiliksellä, joka alkoi näkymään myös kentällä pienen alkujännityksen jälkeen. Paikkoja oli kiitettävästi, mutta vastustajan veskari nappasi pallon jos toisenkin, ja pelin ensimmäinen maali nähtiin vasta ensimmäisen erän lopussa, kun #37 Linnea Kieloniemi laukoi meidät 1-0 johtoon.

Toisessa erässä päästiin peliin vielä paremmin jyvälle, ja pallonhallinta oli suurimmaksi osaksi Levin naisilla. Vastustajan melko passiivisen pelin myötä päästiin kivasti pyörittämään peliä ja monia hienoja maaliaihioita nähtiin hyökkäyspäässä. Onneksi pelissä ei nähty vain maaliaihioita, sillä toisessa erässä pääsimme laittamaan verkot tötterölle kahdesti, siinä kun vastustaja teki heidän ainoan maalinsa. Kolmanteen erään lähdettiin siis Levin naisten 3-1 johtoasemassa.

Kolmas erä meni aika samalla kaavalla kuin toinenkin erä. Pallonhallinta oli suurimmaksi osaksi meidän hyppysissä ja pystyimme luomaan vastustajan päähän pitkiä hyökkäyksiä sekä hienoja maalipaikkoja. Maalit jäi kuitenkin monista yrityksistä huolimatta vähäisiksi ja kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali. Tekeminen kauden ensimmäisessä pelissä oli kuitenkin erittäin hyvää, ja mainittakoon elämänsä ensimmäisen sarjapelinsä torjunut veskarimme #58 Ronja Pikkupeura, joka pelasi upean pelin!

SBT Tornio – SBC Levi 4-4 (1-2, 3-1, 0-1)

Toinen peli SBT Torniota vastaan olikin sitten aivan erilainen ottelu, ja siinä saimme todella taistella pisteistä aivan loppuun saakka. Pelin tempo oli paljon kovempi ja vastustaja karvasi korkeammalta, mikä tuotti hieman vaikeuksia meiän avauspelaamiseen. Vaikeuksista huolimatta saimme luotua riittävän paljon maalipaikkoja ja ensimmäisessä erässä niittasimme kaksi maalia vastustajan verkkoon siinä missä vastustaja yhden.

Toinen erä oli selvästi vastustajan. Omassa päässä puolustus rakoili ja vastustaja pääsi iskemään jopa kolmesti, kun me onnistuimme vain kerran. Emme pystyneet hyödyntämään tarpeeksi tehokkaasti maalipaikkoja ja pieni hätäisyys näkyi kentällä. Kolmanteen erään lähdettiin 4-3 tappioasemasta.

Kolmanteen erään lähdettiin taistelemaan joka ikisestä pallosta, sillä voitontahto oli kova, mutta niin oli myös vastustajalla. Molemmissa päissä nähtiin useita tilanteita, mutta viimeisestä osumasta vastasi aivan huikean ottelun pelannut sekä hatullisen maaleja tehnyt #29 Ninja Vihriälä, joka toi meidät tasatilanteeseen. Muita maaleja ei viimeisessä erässä nähty, joten otteluun pisteet jakautuivat tasan.

Lauantain turnauksessa valmennusroolissa oli poikkeuksellisesti Levin naisten entinen valmentaja Mikko, joka kommentoi päivää näin: ”Ensimmäisessä pelissä päästiin olemaan todella paljon pallolla ja peli oli meidän hallussa. Vastustaja puolusti tiiviisti ja peitti useita maalipaikkoja. Jälkimmäisessä pelissä pelin avaus sekä puolustuspelaaminen oli haastavaa, mutta vaikeuksista huolimatta porukka sai kammettua pisteet vastustajan kanssa jakoon. Nälkää varmasti jäi oman pelin kehittämiseen ja näin sen kuuluukin mennä tässä vaiheessa kautta.”

Päivän kovimmat pistehirmut oli vat #86 Haapasaari Janita (2+2), #29 Vihriälä Ninja (3+0) sekä #26 Viitala Eveliina (1+2). Maalivahtimme #58 Pikkupeura Ronja sai otteluissa yhteensä 16 torjuntaa.