Miesten edustukselle täydet pisteet kauden avauksesta!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

SBC Levi avasi salibandyn 4-divisioonaan täksi kaudeksi perustetun Lapin lohkon sunnuntaina 24.9. Sodankylässä. Lohkossa pelataan otteluita ”hybridimallilla” eli sekä turnausmuotoisina, että yksittäisinä otteluina. Lisämausteen sarjaan tuo yksittäisottelut, jotka pelataan tehokkaalla peliajalla ja näin katsojillekin on luvassa enemmän viihdettä.

SoPa – SBC Levi 3-4 (1-2, 1-0, 1-2)

Turnausmuotoisessa kauden avauksessa kittiläläisjoukkue kohtasi perinteisesti vahvan joukkueen kasanneen Sodankylän Pallon. Ottelu alkoi Sodankylän iskiessä heti alkuminuuteilla koko sarjan avausmaalin. Vahvasti läpi ottelun esiintyneet Eetut, #73 Tervala ja #37 Rantatalo rakensivat SBC Levin tasoituksen reilu minuutti tästä ja avauserän loppupuoliskolla #25 Juho Wesslin taituroi johdon porotokalle.

2. erässä SoPa pääsi tasoittamaan ylivoimalla muutoin tasaisessa erässä, jossa SBC Levin maalilla #34 Tuomas Sieppi koppasi muutaman loistotorjunnan.

Kolmannen erän avausvaihdossa Wesslin mälläsi toistamiseen ja vei kittiläläiset jälleen johtoon. Ylivoimalla #19 Matti Autioniemi pääsi vielä tuikkaamaan SBC Levin kahden maalin karkumatkalle, joka SoPan kavennuksesta huolimatta riitti voittoon.

SBC Levi pelasi kauttaaltaan vahvan ottelun ja ansaittu 4-3 -avausvoitto maistui edelliskausien SoPa-tappioiden jälkeen erityisen hyvältä.

Maalilla Tuomas Siepille 20 torjuntaa.

SBC Levi – Santa’s United III 9-8 (4-0, 3-3, 2-5)

Päivän toiseen otteluun rovaniemeläistä Santa’s United III:a vastaan Kittilän porotokka lähti erittäin hyvin liikkeelle. Vain 13 sekunnin pelin jälkeen #18 Juha-Pekka Koutaniemi tälläsi johto-osuman, jota seurasi todellinen kittiläläisten ilotulitus ja avauserän päätteeksi 4-0 -johto. Toisessa erässä porotokka vielä kirmasi 7-1 -karkumatkalle, jonka jälkeen tapahtuikin todellinen selkien suoristuminen. Nimittäin 3. erän alussa Santa’s United III oli kirinyt eron umpeen ja nousi tasoihin lukemiin 7-7.

Vahvan päivän pelannut #6 Tero Kylä-Kaila löi taistelutahtoa kittiläläisiin Eetu Tervalan upeasta esityöstä ja #10 Riku Nikula taisteli muutama minuutti ennen loppua johdon kahteen maaliin. Draamankaaren huipensi vielä rovaniemeläisten onnistunut kavennus rangaistuslaukauksella ja loppurynnistys, jonka valmentaja Palovaaran johtama ryhmä onnistui pysäyttämään.

Näin tärkeät avausvoitot SBC Levin tilille ja joukkue voi lähteä hyvillä fiiliksin parin viikon kuluttua kohti Ivaloa.

Maalin suulla Harri Lintulahdelle 15 torjuntaa.

Parhaan pelaajan hattu Tero Kylä-Kailalle

Päivän parhaana pelaajana joukkue palkitsi keskuudestaan Tero Kylä-Kailan, joka liekehti päivän tehoiksi mehevät pisteet 3+2.

”Joukkue pelasi yleisesti ottaen hyvin läpi päivän. Santa’s Unitedia vastaan koettu johtoaseman menetys tarjoaa oppeja, joiden avulla tiukat paikat jatkossakin käännetään joukkueen eduksi”, kommentoi valmentaja Petri Palovaara päivän koitoksia.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

Seuraavat ottelut

Sarja jatkuu tulokasjoukkue SB-69:ää vastaan tuplapeleillä Ivalon uudessa Kaarre-hallissa la 7.10. klo 15:00 ja 17:00!