Naisten edustus säilyttää sarjapaikkansa

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustus päätti sarjakautensa lauantaina 1.4. Kittilän Urheiluhallilla. Naiset taistelivat pudotuskarsinnoissa kuusamolaista PaKaa vastaan, panoksena paikka Pohjois-Suomen 2-divisioonassa. Päivän kahdesta ottelusta enemmän pisteitä kerännyt joukkue olisi voittaja.

SBC Levi – PaKa 4-4 (1-3, 1-1, 2-0)

Päivän ensimmäinen ottelu alkaa SBC Levin naisten johdolla. PaKa on liikkeellä melko pienellä rosterilla, leviläisiä taas peleille on saatu reilut kaksi kentällistä taattua laatua. Levi hallitsee pallolla, mutta ei heti onnistu maalipaikoista. Ajassa 04:36 #72 Inna Korpi-Halkola ottaa estämisjäähyn, ja kuusamolaiset toimittavatkin heti ylivoiman alkuun viivasta pallon Levin verkkoon. Vain kymmenen sekuntia myöhemmin PaKa saa pallon keskialueella ja pääsee iskemään riparin maalin edestä sisään, vieden kuusamolaiset jo 0-2 johtoon. Seuraavaksi on leviläisten vuoro kokeilla ylivoimaa, mutta tuloksetta. Ajassa 09:51 PaKa menee jo 0-3 johtoon, kun pallo löytää jälleen tiensä Levin #35 Anni Similän selän taakse. Levi on kuitenkin ollut erässä vahvempi, eikä anna helposti periksi. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi, ajassa 14:26 #17 Ida-Maria Kilpeläinen taiteileekin leviläisten avausmaalin PaKan verkkoon #4 Henna Kurun syötöstä. Ensimmäiselle erätauolle lähdetään lukemissa 1-3.

Toisen erän maalihanat avaa jälleen #17 Kilpeläinen, kun #28 Milla Rönnin veto kimpoaa maalivahdista suoraan maalin kulmalle #17 Kilpeläiselle, joka neppaa rystyllä pallon PaKalaisten verkon yläkulmaan. Kuusamolaiset karkaavat kuitenkin hetkeä myöhemmin taas kahden maalin johtoon, ja erätauolle lähdetään lukemissa 2-4.

Kolmannessa erässä Levi on lukemista huolimatta edelleen vahvempi. Ajassa 37:10 joukkueen kapteeni #15 Pia Lipponen taistelee hyökkäyspään pallon itselleen ja antaa syötön #4 Kurulle viivaan. #4 Kuru toimittaa pallon PaKalaisten ohi aina verkon perukoille saakka, ja Levi on jälleen maalin päässä kuusamolaisista. Paria minuuttia myöhemmin #4 Kuru pääsee kokeilemaan rankkaria, mutta pallo karkaa viime hetkillä eikä viimeistely onnistu. Levin loppukiri on hurja, mutta horjuu #28 Rönnin ottaessa kaksiminuuttisen ajassa 44:17. Peli näyttää pelatulta, kunnes #15 Lipponen taistelee puolustuspäässä pallon itselleen, nousee laitaa pitkin ja käyttää #17 Kilpeläisellä. #17 Kilpeläinen syöttää maalin eteen, ja joukkueen kapteeni #15 Lipponen tasoittaa pelin 4-4 ajassa 44:56 vain neljä sekuntia ennen loppusummerin soittoa.

Levi oli ottelussa alusta lähtien vahvempi, mutta PaKalaiset hyödynsivät maalipaikat tehokkaammin. Levin loppukiri tuotti onneksi tulosta, ja ottelu päättyi erittäin tärkeään tasapeliin.

Maalivahtien torjunnat: #35 Similä 7/11 (4+0+3), PaKa 13/17 (3+4+6)

PaKa – SBC Levi 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)

Toiseen peliin leviläiset lähtivät ehdottoman voitonnälkäisinä. Ottelu alkoi ensimmäistä tasaisemmissa merkeissä ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Ajassa 06:32 #28 Ria Suutari ottaa kaksiminuuttisen, mutta leviläiset selättävät alivoiman. Maalitilin avaa lopulta Levin #72 Korpi-Halkola, kun #14 Anniina Paavilainen antaa hyökkäyspään kulmavaparin maalin eteen ja #72 Korpi-Halkola tällää ensimmäisen osumansa aikuisten sarjapeleissä. Vain minuuttia myöhemmin aukeaa paikka jälleen kulmavaparista, ja #4 Kuru antaa syötön #17 Kilpeläiselle, joka iskee päivän kolmannen osumansa ja vie leviläiset 0-2 johtoon.

Toisessa erässä Levi joutuu jälleen alivoimalle #15 Lipposen lämmittäessä jäähypenkkiä. PaKan ylivoima on tulokseton, ja täysillä viisikoilla #8 Sanna Ovaska vie Levin jo 0-3 johtoon, tällätessään pallon maaliin kuusamon puolustuksen kautta. Syöttöpisteen itselleen nappaa #12 Sofia Broman.

Päivän viimeinen erä on hurjaa pyöritystä molempiin päihin. Kuusamolaisten jalka on selkeästi raskaampi, mutta joukkue saa kuitenkin vaarallisia tilanteita aikaan Levin maalille. Ilmiömäisiä otteita pelissä esittänyt Levin maalivahti #2 Iida Poikela pitää tonttinsa tyhjänä, ja kirjaa itselleen kauden ensimmäisen nollapelin sekä ansaitusti Levin parhaan pelaajan palkinnon. Naisten edustus juhlii 0-3 voittoa ja kolmella pisteellä sarjapaikkansa säilyttämistä.

Maalivahtien torjunnat: PaKa 23/26 (5+5+13), #2 Poikela 20/20 (7+6+7)

Päivän tehoilijat: #17 Kilpeläinen 3+1, #4 Kuru 1+2

”Ensimmäisessä pelissä vastustaja aloitti vahvasti. Vaikka olimme valmistautuneet hyvin, niin peli ei lähtenyt toivotulla tavalla kulkemaan. Uskoa kuitenkin riitti omaan tekemiseen sen verran paljon, että jos koko ottelun ajan tehdään samalla tavalla töitä, niin meillä on mahdollisuudet saada hyvä tulos. Oli myös odotettavissa, että meitä pienemmällä kokoonpanolla pelannut vastustaja alkaa väsymään. Lisäksi heille tehokas peliaika oli uusi juttu. Tehtiin lopussa hieno nousu ja tasapeli oli vähintäänkin ansaittu tulos. Toiseen peliin lähtiessä tiedettiin, että fysiikkapuolella etu on nyt selkeästi meillä. Kunhan pidetään tempo yllä ja jalat liikkeellä, niin peli kääntyy kyllä meille. Pelattiin kaksi suht ehjää ja hyvää peliä ja ansaittiin sarjapaikka myös ensi kaudelle. Vastustajalle kaksi peukkua ja kiitokset erittäin hyvästä vastuksesta.” kommentoi joukkuetta valmentanut Tuomas Similä.

SBC Levin naisten edustus kiittää kaudesta seuraa, yhteistyökumppaneita ja vastustajajoukkueita, sekä onnittelee sarjanousijoita!

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/24/10000/5877/2022-2023/otteluohjelma

-#35 AS