Naisten edustus jäi pisteittä Oulussa

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit, Uutiset

Lauantaina 5.11. SBC Levin naisten edustusjoukkue matkasi ottelemaan Oulun Nallisportiin. Turnauksessa kohdattiin vahvasti kautensa aloittanut Kainuun Ärjy, sekä kolmen pelin tappioputkessa kitkutellut HaHe II. Leviläisiä paikalle saapui lähes kaksi kentällistä, joista sinisissä debytoivat #12 Sofia Broman ja #88 Birgitta ”Biki” Kristo. Kittilän Urheiluhallilta startattiin 7:30 väsyneinä, mutta päättäväisinä kohti Oulua.

Kainuun Ärjy – SBC Levi 5-3 (1-1, 2-2, 2-0)

Päivän ensimmäiseen otteluun lähdettiin haastamaan sarjan kärkipaikkaa pitävä Kainuun Ärjy. Heti ottelun alkuun Ärjy kuitenkin täräyttää avausmaalin, ja Levi joutuu puolustusasemiin. Ajassa 12:24 Levin #28 Milla Rönn iskee tasoitusmaalin #7 Maiju Takalan syötöstä, ja Levi laittaa uutta vaihdetta silmään. Toinen erä ei ehdi kauaa vanheta, kun #7 Takala vie Levin 1-2 johtoon, #12 Bromanin ottaessa ensimmäisen syöttöpisteensä levipaidassa.

Ajassa 21:12 Ärjyläiset vippaavat palloa Levin maalinedustalle, josta saadaankin epäonnisesti aikaan oma maali puolustuksen jalkojen kautta. Tilanne näin 2-2, ja vain hetkeä myöhemmin Ärjy hyödyntää Levin suvantovaiheen ja vie Kainuulaiset 3-2 johtoon. Levi taistelee kuitenkin sitkeästi, ja onnistuu luomaan painetta vastustajan päätyyn. Maalintekotilanteet palkitaan vielä erän loppuun, kun tällä kertaa hyökkäyspäässä häärinyt #4 Henna Kuru tuo Levin 3-3 tasoihin #88 Kriston syötöstä.

Viimeisessä erässä Levin vääntö ei riitä, ja Kainuulaiset karkaavat Levin hyvästä taistelusta huolimatta lopulta 5-3 voittoon.

Maalivahtien torjunnat: Kainuun Ärjy 9/12 (5+1+3), #2 Iida Poikela 17/22 (9+4+4)

SBC Levi – HaHe II 5-7 (1-1, 0-4, 4-2)

Päivän toisesta koitoksesta lähdettiin ehdottomasti hakemaan voittoa. Levi tarjosi kovan vastuksen yhdelle sarjan kärkijoukkueista, joten tappiollisesti kauden aloittanut HaHe II olisi voitettava.

Ottelun avausmaali kirjataan kuitenkin Haukiputaalaisille, kun ajassa 05:32 pallo löytää tiensä #2 Poikelan selän taakse. Hetkeä myöhemmin Levin #51 Milla Mäkelä tuo joukkueen 1-1 tasoihin #88 Kriston syötöstä, ja tasalukemissa lähdetään myös ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä tapahtuu, kun Haukiputaalaiset vääntävät turbovaihdetta silmään. Maali-iloittelu alkaa heti erän alkuun, ja ajassa 29:34 HaHe menee onnistuneella rangaistuslaukauksella jo 1-5 johtoon. Viimeiseen erään lähdettäessä pöllämystyneet Leviläiset kaivelevat kuitenkin taistelutahtonsa esiin. Ajassa 31:33 #28 Rönn kaventaa yksilösuorituksella tilanteeksi 2-5. Sen perään onnistuvat #51 Mäkelä (#12 Broman) ja #12 Broman (ei syöttäjää). Tilanne 4-5, jonka jälkeen #2 Poikela onnistuu vielä torjumaan HaHelle vihelletyn rangaistuslaukauksen. Levin loppukiri on kova, mutta ei riitä tänään voittoon. 5-6 osuman Leville kirjaavat #4 Kuru ja #88 Kristo, mutta HaHe voittaa lopulta lukemin 5-7. Pettyneet Leviläiset lähtevät jälleen tyhjin käsin kotimatkalle.

Maalivahtien torjunnat: #2 Poikela 12/19 (3+1+8), HaHe II 13/18 (4+4+5)

Päivän tehoilijoina kunnostautuivat ensi kertaa levipaidassa esiintyneet #12 Broman (1+2) ja #88 Kristo (1+2).

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/24/9434/10237/2022-2023/sarjataulukko

”Ennakko-odotuksen mukaisesti todella pitkään päivään saatiin mukaan yhtä vaille 2 ketjua joka on hieno juttu! Yhteisten treenien vähyys näkyi läpi peleissä ja ei saatu ihan sitä viimeistä naulaa arkkuun jotta olis pisteitä saatu mukaan Kittilään tuomisiksi noin 18h kestäneeltä Oulun reissulta. Joukkue kuiten näytti hyvää taisteluhenkeä toisessa pelissä väsyneenäkin, mutta onnikaan ei ollut mukana tärkeillä hetkillä. Pienestä hommat kuitenkin kiinni, niin lisää treeniä ja seuraavista peleistä lähdetään kääntämään kelkkaa voittojen tielle.” tiivisti valmentaja Hannu Molkojärvi.

Seuraavat ottelut

Naisten edustuksen kausi jatkuu sunnuntaina 20.11., kun Kempeleen Zemppi Areenalla kohdataan Oululaiset OFBC ja SSRA IV. Kääntyykö kelkka, aukeaako pistetili?

-AS #35