Miesten edustusjoukkue säilytti sarjapaikkansa kahdella voitolla!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue matkasi la 7.5. Kempeleen Zemppi Areenalle, jossa pelattiin 4-divarin karsintapelit. Päivän otteluiden panoksena oli sarjapaikka 4-divariin myös ensi kaudelle!

Lähtökohdat peleihin eivät olleet helpoimmat mahdolliset, sillä joukkue oli pelannut edellisen kerran maaliskuun lopussa, joten pelitatsin löytyminen puolentoista kuukauden odottelun jälkeen oli melkoinen kysymysmerkki. Myös kokoonpano kutistui pelejä edeltävien viikkojen aikana sairasteluiden ja loukkaantumisten myötä 11 pelimieheen ja kahteen maalivahtiin. Mutta kuten taas kerran nähtiin, niin laatu korvasi määrän.

SBC Levi – Sinimyrsky 5-4 ja. (2-1, 1-2, 1-1, 1-0)

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Sinimyrsky Kemistä, joka pelasi vahvan kauden 5-divarissa sijoittuen lohkossaan komeasti toiseksi. Ottelu käynnistyi tunnustelevissa merkeissä molempien joukkueiden tarkkaillessa toistensa tekemistä. Sinimyrsky aloitti maalinteon ajassa 4:10, mutta porotokka kuittasi puolestaan seuraavat kolme osumaa. Maalareina #83 Jarmo Pantsar, #19 Matti Autioniemi sekä #96 Roni Jylhä upealla vaparikantilla kahden tolpan kautta sisään.

Sinimyrskyn 3-2-kavennusosuman jälkeen #25 Juho Wesslin pääsi kokeilemaan rankkaria ajassa 22:56, mutta laukaus suuntautui tolppaa hipoen ohi. Sinimyrsky tasoitti ottelun pari minuuttia myöhemmin lukemiin 3-3, kun metrin verran ohi suuntautunut laukaus kimpoili Levi-puolustuksen kautta verkon perukoille. Heti 3. erän alkuhetkillä #91 Ville Niemelä vei SBC Levin jälleen maalin johtoon.

Ottelu näytti kääntyvän jo SBC Levin eduksi, mutta vain 30 sekuntia ennen päätössummeria kemiläisten maalille toimitus pomppasi epäonnekkaasti Levi-puolustajan mailasta omaan maaliin ja edessä oli 10min jatkoaika tilanteessa 4-4. Tasoitusmaali syntyi Sinimyrskyn pelatessa ilman maalivahtia.

Jatkoaika ehti vanhentua parisen minuuttia, kun #37 Eetu Rantatalo veti liikkuvat taakse ja painoi upean ratkaisumaalin tolpan kautta oikeaan ylänurkkaan ohi hyvän ottelun pelanneen Sinimyrsky-veskarin.

Tilastonikkareilta jäi jostain syystä torjunnat laskematta, mutta maalin suulla #63 Harri Lintulahti otti 13 tärkeää torjuntaa. Kenttäpelaajista #91 Niemelälle ja #37 Rantatalolle tehopisteet 1+1.

Pelimannit – SBC Levi 2-8 (2-2, 0-4, 0-2)

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui toinen uusi tuttavuus, Pelimannit Oulusta. Joukkue sijoittui 5-divarin Lapin lohkossa kolmanneksi heti Sinimyrskyn jälkeen.

Leveällä rosterilla pelannut oululaisjoukkue aloitti ottelun terävästi siirtyen ensin 1-0 ja sitten 2-1-johtoon, ennen kuin porotokka sai koneensa käyntiin ja jalat liikkeelle. #21 Hannu Molkojärvi vastasi 1-1-tasoituksesta ja ajassa 09:05 #25 Juho Wesslin tasoitti tilanteeksi 2-2.

Tämän jälkeen maaleista vastasikin vain SBC Levi ja toiselle erätauolle siirryttiin SBC Levin johtaessa jo 6-2. Maalit #19 Matti Autioniemi ylivoimakuvion myötä, #21 Molkojärvi, #9 Nils Juhan Juuso ja #91 Niemelä (yv).

Pelimannit ei kuitenkaan luovuttanut, vaan haki sisukkaasti kavennusosumaa ja mahdollisuutta nousta vielä peliin mukaan aikalisänsä jälkeen 2. erässä, mutta Levi-maalin suulla #35 Eemil Ahola laittoi luukun kiinni ja piti maalinsa puhtaana ottelun viimeiset 39 minuuttia. Myös porotokan peittopeli oli lauantaina kehujen arvoista, sillä joukkue napsi isoja peittoja kymmenkunta kappaletta keskisektorista. Ottelun kahdesta viimeisestä osumasta vastasivat #25 Wesslin ottelun toisella maalillaan ja #37 Rantatalo, joka kolmannella yrittämällä onnistui ohittamaan Pelimanni-maalivahdin paluupallosta.

#21 Molkojärvelle tehot 2+1 ja #91 Niemelälle pisteet 1+2.

Päivän parhaana pistemiehenä kunnostautui #91 Ville Niemelä tehoin 2+3.

Joukkueen parhaana pelaajana ei tällä kertaa palkittu kenttäpelaajaa, vaan parhaan pelaajan hattu ojennettiin poikkeuksellisesti joukkueenjohtaja Tuomas Similälle. ”Tuomaksen läsnäolo penkin takana on näkynyt positiivisesti joukkueen tuloksissa kauden aikana. Myös lauantaina hän oli tärkeä osa joukkueen menestyksekästä Kempeleen reissua!”, kuului pelaajien perustelut.

Kahden voiton myötä miesten edustusjoukkue säilytti sarjapaikkansa 4-divarissa myös kaudelle 2022-2023. Pelitaktisesti päivä onnistui nappiin, sillä pelaajat noudattivat kurinalaisesti pelisuunnitelmaa energiatehokkaasta ja matalasta karvauspelistä, terävästä vastaiskupelaamisesta sekä aktiivisesta pallollisesta pelaamisesta. Tulos karsintapeleistä oli erinomainen siihenkin nähden, että mm. joukkueen paras pistemies #18 monsieur Juha-Pekka Koutaniemi (18 ottelua, tehot 12+8=20) seurasi pelejä Ranskasta käsin. Sacrebleu!

Pitkään kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä, ja joukkue kärsi harmittavan paljon poissaoloista, loukkaantumisista ja sairasteluista etenkin kevätkauden puolella. Alkusyksyn laaja, yli kolmen kentällisen rosteri kutistui loppukevääseen mennessä juuri ja juuri kahteen kentälliseen. Joukkueen otteista jäi puuttumaan kaivattu tasaisuus, ja ero hyvän ja huonon pelin välillä kasvoi liian suureksi, kun rikkonaisten harjoitusjaksojen myötä rutiinitaso jäi kauden mittaan kovin alhaiseksi. Kohokohtana sarjan kahta kärkijoukkuetta (SBT Tornio ja HaHe) vastaan pelatuista neljästä ottelusta plakkariin napsahti kolme voittoa, mutta vastavuoroisesti pisteitä menetettiin liikaa muille joukkueille.

Viime kaudella joukkue hävisi kaikki neljä otteluaan 4-divarissa ennen sarjakauden keskeytymistä koronatilanteen vuoksi, joten sarjapaikan säilyttämistä rimaa hipoenkin voi pitää silti selkeänä askeleena eteenpäin. Kulunut kausi näytti varmasti monelle ensimmäistä 4-divarikauttaan pelanneelle pelaajalle suuntaa sarjatason pelillisten vaatimusten suhteen, joten ensi kauteen valmistautuminen tuleekin aloittaa selvästi nykyistä korkeammalla vaatimustasolla.

Karsintapelien tulokset ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/9009/9914/2021-2022/otteluohjelma

Kiitokset hyvistä matseista karsintapelien vastustajille Sinimyrskylle ja Pelimanneille (ja onnittelut myös Pelimanneille sarjanoususta!), kiitos kannustajille kuluneesta kaudesta ja erityiskiitos myös joukkueen yhteistyökumppaneille: Agnico Eagle, Intersport Levi, Oxdog, Aslakin Liike, Bar Alakerta, Kittilälehti, Kittilän Autopeltikorjaamo ja Maalaamo Oy, Kittilän Tilipalvelu Oy, K-Supermarket Kittilä, Levimarket, Neste Kittilä ja Kittilän Toimistotekniikka!