Naisten edustus sarjakärjessä joulutauolle!

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustusjoukkue nousi lauantaina 18.12.2021 kahdella voitolla sarjakärkeen kotiturnauksessa Kittilän Urheiluhallilla. Oululaisjoukkueista SB Hurricane kaatui numeroin 10-0, ja OFBC tiukemman kamppailun päätteeksi lukemin 5-2.

SB Hurricane – SBC Levi 0-10 (0-2, 0-3, 0-5)

Päivän ensimmäisessä ottelussa kotihallissa nähtiin rauhallinen ja itsevarma Levi. Levin maalihanat koitoksessa aukaisi #20 Heidi Hämäläinen #76 Janna Siirtolan syötöstä jo ajassa 01:45. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vielä maltillisissa 0-2 lukemissa, mutta toisessa erässä Levi karkaa kolmella täysosumalla jo 0-5 johtoon. Tilanteita nähtiin myös Leviläisten päässä, mutta varma puolustus ja erinomaisen pelin pelannut Levin maalivahti #42 Laura Kaaretkoski pitivät oman verkon koskemattomana.

Kolmannessa erässä Levin naiset jatkoivat rauhallista ja itsevarmaa suorittamista, eikä vankasta johtoasemasta huolimatta löysäilyä nähty. Viimeinen erä muodostuikin melkoiseksi maali-ilotteluksi, kun pisteille ottelussa pääsi lopulta lähes koko Levin kokoonpano. Vaarallisia tilanteita nähtiin myös omalla maalilla, mutta #42 Kaaretkoski hoiti varmoin ottein itselleen ensimmäisen nollapelin Levin paidassa.

Maalivahtien torjunnat: SB Hurricane 19/29 (3+5+11), #42 Kaaretkoski 19/19 (6+10+3)

SBC Levi – OFBC 5-2 (0-1, 2-1, 3-0)

Päivän toisesta ottelusta osattiin odottaa tasaisempaa kamppailua, kun vastassa oli nuori ja vauhdikas oululainen OFBC. Ensimmäinen erä alkoikin tasaisissa merkeissä, eikä maalipaikoille meinannut päästä kumpikaan joukkueista. Peli oli rikkonaista, ja Leviläiset selvittivät yhden 2 minuutin alivoimankin #56 Tuuli Korhosen lämmittäessä jäähypenkkiä. Erän lopussa ajassa 14:46 OFBC pääsee iskemään ottelun avausmaalin #2 Iida Poikelan selän taakse, ja erätauolle lähdetään 0-1 tappioasemassa.

Toisen erän alkuun OFBC menee jo 0-2 johtoon. Leviläiset laittavat uutta vaihdetta silmään, ja ajassa 22:42 #56 Korhonen kaventaa yksilösuorituksella lukemiksi 1-2. Vain muutamaa sekuntia myöhemmin #20 Hämäläinen tasoittaa pelin #4 Henna Kurun syötöstä, ja erätauolle lähdetään tasatilanteesta 2-2.

Kolmas erä ei ehdi kauaa vanheta, kun joukkueen kapteeni #6 Krista Aho vie Leviläiset johtoon #8 Sanna Ovaskan syötöstä. Ajassa 38:57 #6 Aho onnistuu jälleen, syöttäjänä #4 Kuru ja lukemat jo 4-2. OFBC ottaa aikalisän, mutta ei onnistu kokoamaan rivejään voitonjanoista Leviä vastaan. Kaksikko #56 Korhonen – #6 Aho viimeistelee vielä ottelun lopussa lukemiksi 5-2. Leviläisille näin kotiturnauksesta kaksi voittoa ja paikka sarjan kärkisijalle!

Maalivahtien torjunnat: #2 Poikela 8/10 (4+4+0), OFBC 7/12 (3+3+1)

Päivän kovimmat tehoilijat: #6 Aho 3+1, #56 Korhonen 3+1, #4 Kuru 0+4, #20 Hämäläinen 3+0

Seuraavat ottelut

Vuodenvaihteen jälkeen sunnuntaina 16.1.2022 Levin naiset matkaavat Rovaniemen Ounasrinteelle, missä sarjan kärkikamppailussa vastaan asettuu tasapisteissä kakkossijaa pitävä Santa’s United klo 12:00! Päivän toisessa ottelussa SBC Levi kohtaa HaHe III:n Haukiputaalta klo 14:30.