Naisten edustukselle Kempeleestä 2 pistettä

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustusjoukkue matkasi lauantaina 8.2. Kempeleeseen. Vastaan asettuivat sarjakärki HaHe ja samoista sijoista kamppaileva Merikoski SBT. HaHe voittoi aiemmin tammikuussa pelatun pelin selkein lukemin ja Merikoskea vastaan puolestaan pelattiin syksyllä tasan. Naiset saivat jalkeille lähes koko rosterin ja nähtiinpä myös iloinen comeback joukkueseen, kun #2 Iida Poikela palasi naisten joukkueen kokoonpanoon muutaman vuoden tauon jälkeen.

SBC Levi – HaHe 3-7

Ensimmäinen erä alkoi naisten osalta hyvin vaikka HaHe pääsikin tekemään maalinedustalta pelin ensimmäisen maalin reilun kolmen peliminuutin jälkeen. Tasoitus maali syntyikin jo minuutin sisään kun #23 Tölli viimeisteli läpiajosta, johon maaalissa pelannut #35 Järvelin kirjasi itselleen ensimmäinen syöttöpisteensä. Erän loppuun hyökkäyspään painostuksen päätteeksi #28 Rönn laitasi viivan tuntumasta rannarin ohi maskin takana olleen HaHen veskan ja erätaukolukemiksi 2-1 Levin naisten hyväksi.

Toisen erän ensimmäiset viisi minuuttia olivat naisille hyvin mustat ja täten HaHe kasvatti hetkessä lukemat 2-5, viidennen rankkarista. HaHe teki vielä toiseen erän yhden maalin, joten takamakaa kolmanteen erään oli neljän maalin verran.

Kolmas erä oli jälleen Levin naisilta hyvää tekemistä ja sarjajohtajaa kiusattiin todella. Maalit kirjattiin viimeiseen erään 1-1, ja loppulukemiksi täten 3-7. #35 Järvelin torjui Levin maalilla huikeat 21 kertaa. Pelin pistenikkari oli 2+1 tehoin kapteeni #23 Tölli.

Merikoski SBT – SBC Levi 1-4

Tästä pelistä oli jaossa tärkeitä pisteitä loppukautta ajatellen, joten tiukkaa peliä odotettiin varmasti molempien leireissä. Historian saatossa Merikoskea vastaan oli pelattu aina tiukkoja pelejä. Tämä peli lähti naisten osalta käyntiin erinomaisesti, kun pelikellon näyttäessä 8:09 oli taululla jo 0-4 lukemat Levin naisten eduksi ja Merikoski oli jo aikalisänsäkin käyttänyt. Kaikista neljästä maalista vastasi kapteeni #23 Töllin johtama kentällinen, itse kapteenin tehtyä vaatimattomasti tehot 2+2.

Toisessa erässä puntit hieman tasoittuivat, mutta tolppia lähemmäksi Merikoski ei päässyt, #2 Poikelan venyessä maalillamme välillä uskomattomiinkin torjuntoihin. Hyviä maalipaikkoja Levin naisillekin siunaantui, mutta viimeistely ei enää ollut yhtä tehokasta kuin alussa. Molemmille kirjattiin erään yhdte kaksiminuuttiset, mutta erikoistilanteistakaan ei maaleja syntynyt.

Kolmannen erän alkupuoliskolle Levi joutui jälleen alivoimalle, mutta selvitti tämän hienosti ilman vaaranpaikkoja. Lopussa tehdyt peluutusmuutokset sekoittivat hieman Leviläisten pakkaa ja Merikoski pääsi maalin makuun pelin viimeisellä vitosella kaventaen tilanteen 1-4, mikä jäi myös loppulukemiksi. #2 Poikela torjui Levin maalilla vakuuttavasti 23 kertaa.

Naisten joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi itselleen molempiin suuntiin, läpi otteluiden arvokasta työtä tehneen #44 Anna Pälän.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-pohjois-suomi-lohko-8/5875

Seuraavat ottelut

Naisten pelit jatkuvat 23.2. Kuusamossa, kun vastaan asettuvat SSRA II Oulusta ja emäntäjoukkue PaKa. Tärkeitä pisteitä siis jälleen jaossa.