Miesten edustukselle voitto kärkiottelusta Torniossa!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue vieraili su 8.12.2019 Torniossa syyskauden viimeisten sarjapelien merkeissä, joista kahden erittäin tasaisen taiston jälkeen mukaan tarttui kaksi arvokasta sarjapistettä!

SBC Levi – OPUS 2-3 (2-1, 0-2, 0-0)

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui oululainen OPUS, jota ei ole kohdattu sarjapeleissä vuosikausiin. Ottelu käynnistyi Levi-merkkisesti joukkueen siirtyessä 2-0-johtoon 1. erässä #43 Pyry Wälin ja #42 Juha Ihalaisen osumilla. Näennäisen hyvä alku ei kuitenkaan piilottanut sitä tosiasiaa, että pallollisen pelin tukitoimet ja etenkin pallottomien liike oli unohtunut pukukoppiin ja joukkue jyskytti verkkaisen tehottomalla diesel-moottorilla pitkälle 3. erään asti.

OPUS liikutti palloa terävästi ja pelasi vahvaa pallollista peliä koko ottelun halki. 2-2-tasoitusosuman jälkeen oululaisjoukkue iski 2-3-voittomaalin 2. erän viimeisellä minuutilla Levi-pelaajien uinaillessa epäselvän jäähyn jälkimainingeissa.

3. erässä moottoria viriteltiin kaventamalla peluutusta kahteen kentälliseen ja etenkin vahvasti esiintynyt ykkösviisikko Wäli-Koutaniemi-Rantatalo takanaan Wesslin-Luhtala sai paineen jatkuvasti vastustajan päähän. Laadukkaille maalintekopaikoille ei kuitenkaan juuri päästy ja vastustajan maalia kohti saatiin ainoastaan 11 laukausta, joten loppulukemat tällä kertaa 2-3 OPUSin hyväksi.

Maalin suulla #63 Harri Lintulahdelle 7/10 torjuntaa ja 2. erän lopulla maalin suulle vaihdetulle #32 Kristian Karhulalle 5/5 torjuntaa.

SBT IV – SBC Levi 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)

Klo 14:00 vastaan asettui vahvasti kauden aloittanut SBT IV Simosta, joka kohdattiin viime kaudella 4. divarin peleissä kahteen otteeseen (4-4, 3-4).

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä ja avausmaalin pääsi iskemään tällä kertaa SBT IV, kun kärkikarvaajan pakki-pakki-syötönkatko pomppasi yllättäen suoraan Levi-maaliin. 2. erässä pelin hallinta lähti kääntymään vahvemmin kittiläläisille ja heti #43 Pyry Wälin 1-1-tasoitusosuman jälkeen yksin maalin eteen unohtunut #37 Eetu Rantatalo neppasi tilanteeksi 2-1 ajassa 29:27.

3. erässä voittomaaliksi jääneen kolmannen osuman ohjasi komeasti #41 Aleksi Lehtonen #19 Matti Autioniemen erinomaisesta syötöstä. Ottelun loppuhetkillä SBT IV sai vielä pientä painetta aikaiseksi 3-2-kavennusosumansa jälkeen, mutta ansaitut pisteet tällä kertaa porotokalle!

Tehopisteet jakautuivat jälleen tasaisesti ja maalin suulla #32 Karhulalle 8/10 torjuntaa.

Kehnon laiskasti sujuneen neljän viikon harjoitusjakson jälkeen peli Torniossa oli jopa odotetun tahmaista, mutta joukkue pystyi silti venymään tärkeisiin sarjapisteisiin. Viisi päästettyä maalia on hyvä suoritus, mutta vain viisi tehtyä maalia antaa pohtimisen aihetta pallollisen pelin osalta sarjan jälkimmäistä puoliskoa katsoen. Kevätkaudesta onkin odotettavissa erittäin jännittävä, sillä tasaisessa kärkitaistossa on mukana vielä useampi joukkue ja pelit ovat menneet mukavasti ristiin!

Päivän parhaana pelaajana joukkue palkitsi keskuudestaan hyökkääjä #37 Eetu Rantatalon, joka teki jälleen kerran valtavan määrän töitä molempiin suuntiin ja iski kauden viidennen osumansa. Puolustajista #9 Miro Mustonen ja #20 Jere Luhtala pelasivat kauden avausottelunsa.

”Ensimmäisessä pelissä meidän valmistautumisen ajoitus ei ehkä ihan onnistunut nappiin eikä pystytty riittävän hyvään kokonaisesitykseen. Kaikki kunnia vastustajalle hyvästä pelistä. Toiseen peliin pystyttiin nostamaan tasoa paremman valmistautumisen kautta ja otettiin niukka, mutta ansaittu voitto kovasta vastuksesta. Hyvä päivä kokonaisuudessaan ja pysyttiin edelleen mukana kärkikahinoissa”, kommentoi valmentaja Petri Palovaara.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-5-divisioona-pohjois-suomi-lohko-32/5940

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkue on seuraavan kerran kehissä su 19.1.2020 Rovaniemellä, jolloin vastaan asettuu klo 10:00 kotijoukkue Santa’s United III ja klo 13:00 sarjakärki SBT Tornio!

-TS #66