SBC Levi II taisteli 2p Rovaniemeltä

| Aiheet: Miehet II, Raportit

Miesten kakkosjoukkue matkusti su 13.1.2019 Rovaniemelle, jossa pelattiin kevätkauden 2018-2019 avausturnaus 5. divarin Lapin lohkon osalta. Vastassa olivat sarjan kärkijoukkueet SBT Tornio sekä SB KuHa Kuusamosta.

SBT Tornio – SBC Levi II 6-5 (3-1, 1-3, 2-1)

Kauden toinen kohtaaminen SBT Torniota vastaan käynnistyi unihiekat silmissä, sillä ajassa 08:22 torniolaispoppoo oli karannut jo 0-3 johtoon. Porotokan ensimmäisestä maalista ajassa 10:52 vastasi #78 Joni Niemelä, jonka puolesta kentästä lähtenyt kantti painui kaaressa ylänurkkaan. Erätauolle tilanteessa 1-3.

2. erän alkuun SBC Levi II tuli rytinällä ja jo ajassa 16:11 peli oli tasan 3-3. Molemmista maaleista vastasi kapteeni #21 Hannu Molkojärvi. SBT Tornio siirtyi uudelleen johtoon, mutta Hannu Molkojärvi täydensi hattutemppunsa ja tasoitti erätaukolukemiksi 4-4 puolisen minuuttia ennen erän päätöstä.

3. erän alussa SBT Tornio siirtyi jälleen maalin verran johtoon. 5-5-tasoitus nähtiin vain reilu minuutti myöhemmin eli 31:44 kun #27 Tomi Nikula osui ylivoimalla av-nelikon keskeltä. Torniolaisten 5-6-voittomaali syntyi ajassa 37:57, kun vaihtovirheen seurauksena pallo pupellettiin vastustajalle, joka kiitti ja kuittasi reikäpallon takatolpalta puolityhjään maaliin.

Pari sekuntia ennen päätössummeria siniset rakensivat vielä ”varman” tasoituspaikan ykkössektoriin, mutta Levi-hyökkääjän laukaus epäonnistui ja pallo suuntautui pari metriä ohi maalin. Loppulukemat SBT Tornion eduksi siis 6-5. #21 Hannu Molkojärvelle tehot 3+0, #83 Jarmo Pantsarille 0+3 ja maalin suulla #6 Joni Rauhalalle 13 torjuntaa.

SBC Levi II – SB KuHa 4-2 (0-1, 1-0, 3-1)

Päivän toisessa pelissä päästiin haastamaan kuusamolainen SB KuHa, joka oli teurastanut kauden avausturnauksessa porotokan maalein 1-13. Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti molempien joukkueiden puolustaessa kuitenkin huolellisesti omaa maaliaan eikä huippuvaarallisia paikkoja syntynyt juurikaan 1. erän aikana. Erän loppusekunneilla SB KuHa-hyökkääjä pääsi laukomaan pelinkäännöstä pallon ylänurkkaan ja tilanne 0-1.

2. erässä nähtiin ottelun avausmaali myös porotokan osalta, kun #21 Molkojärvi laukoi upealla kanttilaukauksella tasoituksen #61 Jesse Mikkolan syötöstä ajassa 19:48. SBC Levi II:lle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä ottelussa kuskin paikalle ajassa 26:17, kun kuusamolaispelaaja komennettiin 2min istunnolle mailaan lyömisestä. Ylivoima ei tuottanut tulosta maalin merkeissä, mutta ylivoimapyörityksen loppuhetkillä KuHa-puolustus joutui rikkomaan maalinedustalla maalintekotilanteessa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Porotokan #2 Jaakko Sattanen ei onnistunut kuitenkaan ohittamaan hyvin tilanteessa mukana ollutta kuusamolaisveskaria.

Vain muutamia sekunteja myöhemmin joutui puolestaan SBC Levi II alivoimalle, kun #80 Olli Yli-Suvanto komennettiin istunnolle vaarallisesta pelistä. 100% teholla turnauksessa toiminut alivoimapeli onnistui tappamaan tämänkin rangaistuksen ja toiselle erätauolle siirryttiin jännittävissä lukemissa 1-1.

3. erän alussa ajassa 31:30 kuusamolaisille tuomittiin jälleen 2min rangaistus mailaan lyömisestä ja vain kuusi sekuntia myöhemmin pallo oli KuHa/kalaverkossa! Syöttö hyökkäyspään kulmasta vasempaan siipeen #78 Joni Niemelälle, jonka kliinisen tarkka viimeistely tolpan kautta taka-alanurkkaan limsatölkin korkuisella ei jättänyt mitään mahdollisuuksia kuusamolaiskassarille. Samalla SBC Levi II siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon koko turnauksen aikana.

Ajassa 36:21 #2 Jaakko Sattanen lisäsi johtolukemiksi 3-1 kauden toisella osumallaan. Röyhkeä ajo pakin paikalta hyökkäysalueen laitaan, pikku jujulla kahden kuusamolaispelaajan välistä sektoriin, kanttilaukauksella pallo etunurkasta sisään ja kädet ilmaan! KuHan kavennusosuma nähtiin puolestaan ajassa 40:51, kun nopean vastaiskun myötä pari klip-klap-syöttöä päätti hyökkäyksen takakulmalta sisään.

#83 Jarmo Pantsar päätti kuitenkin kuusamolaisten loppukirin ajassa 44:18 iskemällä pallon tyhjään rysään ja loppulukemiksi 4-2! #83 Pantsarin tehot 1+1, #61 Jesse Mikkola 0+2 ja maalin suulla #63 Harri Lintulahdelle 12 torjuntaa.

Ensimmäisessä pelissä kohtaloksi koitui muutama helpohko henkilökohtainen virhe, joitten myötä ns. ”maalin peli” kääntyi lopulta taitavien torniolaisjunnujen eduksi tällä kertaa. Päivän toiseen matsiin paketti saatiin kuitenkin hienosti kasaan ja SB KuHa kaatui kenties yhdellä kauden parhaista peleistä kokonaisuudessaan.

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi #78 Joni Niemelä, joka pienestä sairastelusta huolimatta teki hartiavoimin töitä, taisteli esimerkillisesti kaksinkamppailuissa, blokkasi laukauksia ja iski vieläpä kaksi komeaa maaliakin. Tehopisteillä mitattuna #21 Hannu Molkojärvi (4+0), #83 Jarmo Pantsar (1+4) ja #61 Jesse Mikkola (0+3) olivat päivän kermaa.

”Alussa annettiin aivan liikaa siimaa pitkän, viiden viikon pelitauon jäljiltä. Tehtiin löysiä ratkaisuja pallollisena ja puolustettiin huolimattomasti 1. erässä. Pikkuhiljaa päästiin kuitenkin mukaan peliin ja loppujen lopuksi saatiin aikaiseksi ihan asiallinen matsi. Voittokaan ei ollut kaukana, mutta tällä kertaa näin.

Toiseen peliin otettiin ekan matsin opit matkaan ja lopputuloksena oli kenties kauden jämäkin kokonaissuoritus. Puolustaminen ja pallollinen pelaaminen oli hyvällä tasolla ja lopputuloksena saatiin ansaittu revanssivoitto vastustajasta, joka nuiji meidät maanrakoon vielä syksyllä. Meidän peli on mennyt harjoittelun myötä koko ajan eteenpäin ja erikoistilannepelaaminenkin alkaa olla asiallisella tasolla, mutta vapareiden hyödyntämisessä meillä on vielä työnsarkaa”, mietiskeli joukkueen vastuuvalmentaja Petri Palovaara.

SBC Levi II:n pelit jatkuvat jo tulevana sunnuntaina 20.1.2019 kotipelien merkeissä, kun Kittilän urheiluhallille vieraaksi saapuvat klo 12:00 Santa’s United III ja klo 16:00 KäKi! Tuolloin otteluiden panoksena on ei enempää eikä vähempää kuin kahdella voitolla nousu mukaan sarjan kärkitaistoon!

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-5-divisioona-pohjois-suomi-lohko-32/3616

-TS #66