Miehet II nappasi täydet 4p kotiturnauksesta!

| Aiheet: Miehet II, Raportit

SBC Levin miesten kakkosjoukkue pelasi su 20.1.2019 kauden toisen 5. divarin Lapin lohkon kotiturnauksensa Kittilän urheiluhallilla.

SBC Levi II – Santa’s United III 8-5 (6-1, 2-1, 0-3)

Päivän ensimmäisessä matsissa klo 12:00 vastaan asettui sarjajumbo Santa’s United III Rovaniemeltä, joka kauden ensimmäisessä kohtaamisessa kaatui maalein 12-6.

Huolellinen valmistautuminen otteluun siivitti joukkueen heti ensimmäisistä vaihdoista alkaen melkoiseen matalalentoon. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 03:04, kun #61 Jesse Mikkola ajoi oikeasta siivestä sisään ja sijoitti pallon takaylänurkkaan; 1-0. Reilua minuuttia myöhemmin #17 Tuomas Uusi-Illikainen tälläsi lukemiksi 2-0 ja vain neljä sekuntia myöhemmin #2 Jaakko Sattasen kantti puolesta kentästä painui verkkoon #41 Juha Ihalaisen hyvän maskipelaamisen seurauksena; peli jo 3-0.

Niemelän veriveljet (ei sukua) osuivat erään vielä yhteensä kolme kertaa, joista #78 Joni naulasi kaksi ja #91 Ville yhden. Myös Santa’s United III sai maalitilinsä auki vastaiskumaalin myötä. 1. erätauolle lukemista 6-1.

2. erässä maalipaikkoja syntyi edelleen liukuhihnalta, mutta huolimattomuus ja hienoinen epäonni (yhteensä 7kpl maalirautoja ottelun aikana) viimeistelyssä piti maalilukemat avauserää maltillisempina kotijoukkueen näkökulmasta katsottuna. Santa’sin ylivoimakavennuksen jälkeen #78 Joni Niemelä hassutteli rangaistuslaukauksen sisään ajassa 28:50 ja puolisen minuuttia myöhemmin #7 Teemu Pallari kaivoi karat sisään maalin edestä. 2. erätauolle tilanteesta 8-2.

3. erässä saatiin hyvä muistutus pallollisen pelin huolellisuudesta sekä vastaiskupelaamisesta, kun Santa’s United III pääsi kaventamaan peliä vielä kolmeen otteeseen porotokan ajatusten kenties hieman harhaillessa jo päivän toiseen peliin KäKiä vastaan. Heikompi 3. erä jätti kuitenkin sopivasti ärsytystä takaraivoon tulevaa KäKi-koitosta ajatellen.

Loppulukemat 8-5 ja #63 Harri Lintulahdelle kauden kolmas voitto maalin suulla 10 torjunnalla. #78 Joni Niemelälle tehot 3+1 ja kapteeni #21 Hannu Molkojärvelle pisteet 0+3.

SBC Levi II – KäKi 5-4 (2-1, 2-2, 1-1)

Päivän toiseen peliin klo 16:00 Kittilän urheiluhallille oli kotijoukkueen otteita saapunut jännäämään noin 50-päinen kauden ennätysyleisö.

Sarjakauden ensimmäisessä KäKi-kamppailussa syyskaudella porotokka vei voiton maalein 6-2. Sunnuntai-iltapäivän edellisessä pelissään Santa’s United III:a vastaan KäKi antoi kuitenkin kotijoukkueelle myrskyvaroituksen nuijimalla vastustajansa maanrakoon maalein 14-3 ja joukkueen tehokaksikko Lindholm-Leppäjärvi hurjasteli tehot 5+2 ja 1+5.

1. erässä ajassa 07:54 maalihanat avasi kotijoukkueen #41 Aleksi Lehtonen, jonka kääntölaukaus keskisektorista tärähti oikeaan yläkulmaan. Osuma oli samalla ”Alffin” kauden avausmaali sinipaidoissa. Minuuttia myöhemmin KäKi runnoi maalin edestä pelin tasoihin. Porotokka siirtyi uudelleen johtoon ajassa 10:22, kun keskialueen riiston jälkeen #21 Molkojärvi ja #37 Eetu ”Jölli” Rantatalo karkasivat 2vs1-hyökkäykseen, jonka Rantatalo viimeisteli varmasti takanurkkaan ja peli 2-1. Maali oli samalla Rantatalolle kauden ensimmäinen.

2. erän alussa ajassa 15:08 KäKi sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun #91 Ville Niemelä tarjosi oivan keskituen omassa päässä; nopea pelinkääntö, ripeä nousu yli puolen kentän laukaisuetäisyydelle ja painava rannelaukaus alanurkkaan suorasta juoksusta yllätti enontekiöläisveskarin. 3-1 johtomaali oli V. Niemelälle kauden toinen täysosuma.

KäKi ei kuitenkaan vielä lannistunut, vaan kavensi tilanteeksi 3-2 jo heti seuraavassa vaihdossa. 3-3-tasoitusmaali nähtiin puolestaan ajassa 16:31, kun enontekiöläisten ylivoimapeli rakensi kolmella laatusyötöllä laukaisupaikan vasempaan siipeen, josta maalitykki-Lindholm ampui pallon matalana Levi-verkkoon. SBC Levi II siirtyi jälleen johtoon ajassa 22:55, kun #17 Tuomas Uusi-Illikaisen terävä kanttilaukaus keskiympyrästä painui vastustamattomasti KäKi-maalin oikeaan alanurkkaan. 4-3-lukemista siirryttiin myös 2. erätauolle.

3. erässä ajassa 36:42 KäKi tasoitti vastaiskusta, kun keskialueen pallonmenetyksen jälkeen enontekiläispeluri ampui pallon vasemmasta siivestä etualanurkkaan. Ottelun sankariksi ja ratkaisijaksi nousi lopulta ajassa 41:00 #17 ”Masu” Uusi-Illikainen, joka pisti pallon KäKi-pömpeliin niin raivokkaalla vanhanaikaisella, että mailakin napsahti kahteen osaan; tilanne 5-4 ja pelikellossa aikaa enää nelisen minuuttia.

Porotokka pelasi ottelun viimeiset minuutit taktisesti kypsästi pitäen palloa omalla joukkueella lähes kolme minuuttia, eikä enontekiöläisiä päästetty enää vaarallisille maalipaikoille. Ottelun loppuhetkillä kotijoukkueelle tuomittiin vielä 2min rangaistus mailaanlyönnistä, mutta alivoima hoiti viimeiset sekunnit vuorenvarmasti ja loppulukemat näin ollen 5-4!

Maalin suulla #6 Joni Rauhalalle 11 torjuntaa ja kauden avausvoitto. #21 Hannu Molkojärvelle tehot 0+3 ja #17 Tuomas Uusi-Illikaiselle 2+0.

Viisi hyvää erää riitti täyteen pistepottiin ja samalla kauden komeaksi kotisaldoksi koristeltiin neljästä pelistä neljä voittoa! Pallollinen peli oli aktiivista ja maalipaikkoja pystyttiin luomaan molemmissa peleissä riittävästi pelien voittamiseen. Hyökkäyspään erikoistilanteissa on kuitenkin vielä jonkin verran parannettavaa. Päivän tehomiehinä kunnostautuivat tutut nimet: kapteeni #21 Hannu Molkojärvi 0+6, #78 Joni Niemelä 3+1 ja #17 Tuomas Uusi-Illikainen 3+0. Onnistumisia nähtiin kuitenkin kokonaisuudessaan laajalla rintamalla, sillä maalinteossa onnistui peräti 9 eri Levi-pelaajaa.

Joukkueen päivän parhaaksi pelaajaksi valittiin kovalla asenteella molemmat pelit raatanut #17 ”Masu” Uusi-Illikainen.

”Ensimmäisessä pelissä oli tavoitteena pelata aktiivista peliä heti ensi hetkistä lähtien ja pitää hyvä pelitempo yllä. Siinä onnistuttiin ja 1. erä oli ehkä yksi kauden parhaista eristä. Toisessa pelissä tavoitteet oli samat ja pelattiin fiksusti vaarallista vastustajaa vastaan. Tasainen ja hyvä peli, jossa meillä oli kuitenkin pallonhallinta. Saatiin laajalla rintamalla onnistumisia ja lopputuloksena kaksi ansaittua voittoa”, kertasi joukkueen vastuuvalmentaja Petri Palovaara sunnuntain koitoksia.

Kiitos runsaslukuiselle kotiyleisölle kannustuksesta! SBC Levi II jatkaa pelejään kovin panoksin su 3.2.2019 Ounasrinteellä Rovaniemellä, jolloin vastaan asettuu klo 11:00 sarjakärki-Rokokoo Rovaniemeltä sekä klo 13:00 sarjakolmosena majaileva SB KuHa Kuusamosta.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-5-divisioona-pohjois-suomi-lohko-32/3616

-TS #66