Naisten edustukselle 2 pistettä Rovaniemeltä

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustus pelasi sunnuntaina 2.12 jo syksyn viidennen turnauksen Rovaniemellä. Vastaan saatiin SBT Tornio ja jo toisen kerran tälle kaudelle kemiläinen Sastamolo Kings. Flunssasta ja pienistä vaivoista huolimatta saatiin tokkalaisista raavittua kasaan rapian kolmen kentällisen verran pelureita. Ensi kerran sinisen puki tälle kaudelle päälle come backin tehnyt #15 Riikka Aikio.

SBC Levi – SBT Tornio 2-1

Ensimmäinen peli lähti hyvin liikkeelle tokan päästessä heti painostamaan torniolaisten päätyyn ja kun oma pää saatiin pidettyä puhtaana oli tuloksena sinisten toimesta ensimmäinen maali. Hyvä härdelli maalin edustalle ja irtopallon pääsi vetämään verkon perukoille ajassa 2:01 #17 Iida-Maria Kilpeläinen. Ensimmäinen erä jatkui tasaisena ja maalipaikkoja sateli molempiin päätyihin. Siniseltä tokalta suorastaan hyvä erä. Toisessa erässä tokalle sattui muutama huonompi hetki, mutta #35 Anni Järvelin oli maalillaan nainen paikallaan torjuen kaiken mahdollisen ja mahdottoman, nollaten torniolaisten yritykset yksi toisensa jälkeen. Toiseen erään ei torjuntojen lisäksi muita tilastomerkintöjä tehty. Kolmanteen erään siis maalinjohdossa. Taisto jatkui tasaisena, kunnes ajassa 39:14 #55 Jenni Laakso löytää syötöllään #8 Sanna Ovaskan keskustasta josta on suhteellisen helppo tällätä pallo ohi torniolaisten maalivahdin ja Levin johdoksi 2-0. Torniolaiset ottavat samssa ajassa aikalisän ja lähtevät hirmuisella paineella hakemaan kavennusmaaleja. Siniset jaksavat kuitenkin puolustaa, tosin aivan pelin loppuun tarjoillaan vielä torniolaisille 2 minuutin ylivoima, josta he pääsevät kaventamaan tilanteen 2-1 ajassa 44:26 pelatessaan myös ilman maalivahtia. Näihin lukemiin peli myös päättyy ja sinisille helpottava voitto. Annille maalilla huikeat 21 torjuntaa.

Sastamolo Kings – SBC Levi 4-1

Toinen peli nuoria kemin tyttöjä vastaan, joita vastaan kauden ensimmäisestä pelistä tuloksena oli tappio. Peli lähti hyvin käyntiin sinisten toimesta ja ensimmäisten minuuttien aikana maalipaikkoja saatiin luotua jo hyvin, mutta tolppaa lähemmäs ei päästy. Tästä kääntäen hieman huolimattomasti pallolla pelaten keskialueella pääsee Sastamolo tekemään ottelun avausmaalin ajassa 8:32. Tästä ongelmat hieman sitten myös kasaantuivat ja levin naisille 2 minuutin jäähy. Alivoima saatiin selvitettyä, mutta melkein heti perään jälleen vaihdon ollessa kesken pallon menetys ja Sastamololaisten on helppo laittaa pallo jo toistamiseen Annin selän taaksen. Ensimmäisen erän loppuun Sastamolon pelaaja pääsee vielä melkoisen vapaasti vetämään tilanteeksi jo 3-0. Toiseen erään takaa-ajoasemasta valmennuksen painottaessa huolellisuutta pallolla. Toivottua tulosta ei saada vaikka palloa saadaan jo toimitettua kemiläisten maalille asti ja tilanteita luotua. Sastamolo pääsee ajassa 20:36 jo turvallisen tuntuiseen 4-0 johtoon. Levin naiset pääsevät kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Viimeiseen erään siis vielä parantamaan omaa suoritusta ja luottamaan, että tulosta tulisi. Viimeisen erän painostus onkin selvästi torjuntojen perusteella kemiläisten päädyssä. Painostus tuottaa kavennusmaalin ajassa 37:40 kun #4 Henna Kuru löytyy keskustaan nousseena maalin edustalta ja laittaa pallon maaliin #17 Kilpeläisen syötöstä. Toisenkin kerran pallo vielä erän aikana maaliin saadaan, mutta tuomarilta tämä maali meni aivan ohi. Olisipa aladivareissakin videotarkastukset. Kaikenkaikkiaan kuitenkin hyvä peli sinisiltä, vaikkakin vastustajan maalivahti oli kuitenkin tikissä torjuen 17 kertaa, meidän Annin päästessä torjuntatöihin vain 6 kertaa.

Joukkueen tsemppariksi valikoitui edellisen tsempparin toimesta jo toistamiseen tälle kaudelle #35 Anni Järvelin, joka oli maalillaan häikäisevä venyessään upeisiin torjuntoihin ja pitäen joukkuettaan pystyssä ja pelissä mukana.

Päävalmentaja Juho Wesslinin mietteet päivän peleistä: ”Molemmissa peleissä asenne ja tekemisen taso oli ihan hyvällä mallilla. Ensimmäisessä pelissä varsinkin puolustuksen ja maalivahdin erinomainen peli toivat pisteet kotiin. Toisessa pelissä parannettiin tekemisen tasoa hyvin, vastustaja hyödynsi kuitenkin hyvällä prosentilla ensimmäisessä erässä pienet, meille sattuneet nukahdukset ja viimeisen erän loppukiri ei tällä kertaa pisteisiin riittänyt.”

Naiset pääsevät vielä ennen joulua pelaamaan kun kahden viikon päästä 16.12 pelataan kotiturnaus Kittilän urheiluhallilla, jonne vastustajaksi saapuu Santa´s United II Rovaniemeltä ja revanssi hengessä SBT Tornio heti uudemman kerran. Meidän pelit klo 12 ja 16. Nähdään siis silloin!