Miesten kakkosjoukkueelle 2p Rovaniemeltä

| Aiheet: Miehet II, Raportit

Miesten kakkosjoukkue SBC Levi II matkusti lauantaina 8.12.2018 Rovaniemelle, jossa pelattiin syyskauden päätösturnaus.

Santa’s United III – SBC Levi II 6-12

Päivän ensimmäisessä pelissä klo 10:00 päästiin ottamaan mittaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Santa’s United III:n kanssa.

Ottelu ei suuria salibandyn hienouksia tällä kertaa tarjonnut, sillä molemmat joukkueet pelasivat etenkin omaa päätä melkoisen lepsusti. Hyökkäykseen lähtijöitä kyllä riitti, mutta alaspäin jalka ei liikkunut ihan yhtä terävästi.

1. erässä maaleja taottiin tasatahtiin ja erätauolle mentiin lukemista 4-3 porotokan eduksi. 2. erässä SBC Levi II ratkaisi ottelun iskemällä kuusi osumaa kotijoukkueen maalatessa vain kerran ja 3. erään lähdettiin tilanteesta 10-4.

3. erässä molemmat joukkueet osuivat vielä pariin otteeseen, joten SBC Levi II:lle lopulta melko rutiinivoitto, tällä kertaa maalein 12-6.

Päätöserässä nähtiin myös erittäin ikävä loukkaantuminen, kun vastustajan pelaaja kaatui harmittoman näköisessä tilanteessa ja loukkasi pahoin polvensa. Ottelu oli tapaturman vuoksi keskeytettynä lähes 25 minuuttia, kun ensiapuhenkilökuntaa odoteltiin paikalle. Toivomme pikaista paranemista loukkaantuneelle pelaajalle!

#21 Hannu Molkojärvelle ottelusta tehot 1+4 ja #78 Joni Niemelälle 3+0. 16-vuotias #13 Arttu Latvala syötti kaksi maalia, jotka olivat samalla hänen ensimmäiset tehopisteensä aikuisten kilpasarjoissa. Maalin suulla #63 Harri Lintulahdelle uran ensimmäisestä sarjapelistä 16 torjuntaa ja myös ensimmäinen voitto!

SBC Levi II – SBC Levi III 3-4

Klo 12:00 alkaneessa kauden kolmannessa ja samalla viimeisessä ”seuraderbyssä” vastaan asettui miesten kolmosjoukkue, jota vastaan aiemmat pelit tällä kaudella olivat päättyneet 3-9 ja 5-0.

Tasaisen 1. erän vei nimiinsä ”kolmoset” maalein 0-2. 2. erässä ajassa 26:33 myös SBC Levi II sai maalitilinsä auki #21 Hannu Molkojärven kaventaessa tilanteeksi 1-2 napakalla alanurkkalaukauksella. Osuma oli joukkueen kapteenille jo kauden kymmenes.

3. erän alkuhetkillä ajassa 31:19 #2 Jaakko Sattanen tasoitti pelin kauden avausmaalillaan #13 Arttu Latvalan mainiosta syötöstä ja maalin myötä peli kääntyi entistä selkeämmin SBC Levi II:n eduksi. Joukkue sai luotua useita maukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui tai laukaukset jäivät vastustajan peittoihin.

Ja kun et itse tee, niin yleensä vastustaja sitten tekee. SBC Levi III siirtyi 2-3-johtoon 3. erässä ajassa 40:22. Heti seuraavassa vaihdossa SBC Levi II pääsi ottelussa neljättä kertaa ylivoimalle ja hakemaan tasoitusosumaa, mutta hyvistä paikoista huolimatta tasoitusmaali jäi tekemättä. Ja vain puolisen minuuttia jäähyn päättymisen jälkeen ajassa 44:02 SBC Levi III repäisi itsensä jälleen kahden maalin karkumatkalle; tilanne 2-4.

Loppuhetkille saatiin aikaiseksi vielä pienimuotoinen ”rilleri”, kun #27 Tomi ”Ohjus” Nikula kavensi tilanteeksi 3-4 ajassa 44:24 ilman maalivahtia. Pelikellon näyttäessä aikaa 44:40 ”kolmosille” vihellettiin jo ottelun viides pikkukakkonen ja SBC Levi II pääsi kokeilemaan vaparikuvionsa tehokkuutta hyvältä tontilta 6vs4-ylivoimatilanteesta. Kuti jäi kuitenkin piippuun ja loppulukemat sen myötä 3-4 ”kolmosten” eduksi.

Yhden maalin miehiä jälkimmäisessä matsissa oli siis #21 Molkojärvi, #2 Sattanen sekä #27 Nikula ja maalin suulla #66 Tuomas Similälle 19 torjuntaa. Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon kuittasi itselleen #42 Juha ”Pätkä” Ihalainen.

Täydet neljä sarjapistettä oli tälläkin kertaa tarjolla, mutta erikoistilannepelaaminen (yli 12min ylivoimaa kahteen peliin, 0 maalia) ja terävyys maalintekotilanteissa jättivät parantamisen varaa. Joukkueen pallollinen peli on kuitenkin mennyt isoja askeleita eteenpäin ahkeran harjoittelun myötä ja hyvällä kokonaissuorituksella kaikki sarjan joukkueet ovat kevätkaudella voitettavissa.

”Ensimmäisessä pelissä keskityttiin etenkin pallollisen pelin kehittämiseen ja saatiin paljon onnistumisia laajalla rintamalla hyökkäyspäässä. Toisessa pelissä puolustettiin paremmin ja myös vastustaja pelasi hyvän pelin. Näkisin, että hävisimme pelin tällä kertaa hyökkäyspäässä, sillä meillä oli riittävästi laadukkaita paikkoja mm. useamman ylivoimatilanteen myötä. Kaiken kaikkiaan kuitenkin asiallinen viikonloppu ja mukaan tarttui tärkeät kaksi pistettä”, kommentoi joukkueen pääkäskijä Petri Palovaara.

Sarjapelit jäävät nyt viiden viikon mittaiselle joulutauolle ja seuraavan kerran SBC Levi II on tositoimissa su 13.1.2019 Ounasrinteen hallilla Rovaniemellä. Tuolloin vastaan asettuu sarjan kaksi kärkijoukkuetta, klo 11:00 SBT Tornio ja klo 13:00 SB KuHa Kuusamosta!

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-5-divisioona-pohjois-suomi-lohko-32/3616

-TS #66