Naisten edustus jäi pisteittä kotipeleissään

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Lauantaina 3.11. naisten edustus pääsi pitkän tauon jälkeen pelaamaan kotiyleisön eteen. Vastaan saimme oululaiset joukkueet SSRA II:n ja OSB:n.

SSRA II – SBC Levi 6-1

Päivän ensimmäisessä pelissä kohdattiin oululainen SSRA II, joka saapui Kittilään kokoonpanolla 7+2, olipa siis melkein sanomattakin selvää, että jos palloa pidettäisiin niin ankkalauma saisi juosta ja väsyä. Toisin kuitenkin kävi. Ottelu alkoi räväkästi kun heti ensimmäisessä vaihdossa ankkapelaaja pääsi melko vapaasti tälläämään 1-0 johdon keskikaistalta yläriman kautta ohi Levin naisten maalilla debytoineen #1 Erica Niemelän. Mutta ei aikaakaan kun ajassa 0:55 #23 Leena Tölli sujautti pallon ohi ankkavahdin tasoittaen tilanteen välittömästi, syöttöpiste #28 Milla Rönnille. Erän puolessa välissä Ankat pääsivät yhden maalin karkumatkalle, sinisten pelatessa huolimattomasti omassa päässä. Toiseen erään ankkajohdossa 2-1.

Toisen erän sävel oli melko ensimmäisen erän kaltainen, pallo pyöri rauhallisesti ankkapelaajalta toiselle, Leviläisten peruutellessa vähän turhankin paljon. Toisen erän ainoa tilastomerkintä ankkojen 3-1 maali. Viimeiseen erään siis siniset takaa-ajoasemassa. Levin naisille kyllä maalipaikkoja syntyi, mutta tehokkuus ja tietynlainen arkailu eivät tuottaneet tulosta maalien merkeissä. Loppua kohden Levin naiset tiivistivät joukkojaan ja yrittivät vielä korkeammalta karvaten, mutta yksittäiset yritykset eivät tuottaneet nekään tulosta. Ankat rokottivat tehokkaasti paikoistaan, joita Levin naiset välillä suorastaan tarjoilivat ja Ankat viimeistelivätkin kolmannessa erässä kolme maalia. Lopputulos siis 6-1 ankoille.

Levin naiset eivät saaneet oikein vielä parasta itsestään irti, ensimmäistä kertaa aikoihin kun jalkeille saatiin täydet kolme kentällistä. Joukkuepelaaminen haki vielä muotoaan, ja ajoittain pelaaminen näytti valmennuksen mieleen känkkäränkkäsählyltä. Illan peliin oli siis jokaisen petrattava joukkueena pelaamista. Pelissä oli kuitenkin ilahduttavaa nähdä kuinka joukkueen debytantit #1 Erica Niemelä, #27 Mari Jokela ja # 28 Milla Rönn sulautuivat tokkaan siniseen ja suoriutuivat ensimmäisestä pelistään mallikkaasti.

SBC Levi – OSB 5-6

Illan peliin lähdettiin luottavaisin mielin, mutta pelin alku oli suorastaan toisinto päivän aiemmasta pelistä. 00:47 OSB pääsi tekemään pelin ensimmäisen maalin. Ensimmäinen erä maaleja tehtailtiin vuorotellen, seuraavana oli vuorossa 1-1 tasoitus #18 Maria Pälän toimesta, syöttöpiste #23 Leena Tölli. Harmittavasti huolimattomuus jälleen kerran omassa päässä, ja OSB läpiajosta 1-2. Hurlumhei jatkui heti seuraavassa vaihdossa kun #12 Eveliina Taljan toimituksen maalia kohden jatkoi verkon perukoille #28 Milla Rönn tasoittaen tilanteeksi 2-2. Erän loppuun Levin naiset kyykkivät vielä alivoiman ilman takaiskuja.

Toisen erän alkuun OSB pääsee jälleen rokottamaan, ja maalillamme #1 Erica Niemelä on voimaton, vaikka saakin napattua useamman näyttävän kopin. 2-3 siis OSB:lle ajassa 17:58. Seuraavaksi Levin naiset pääsevät kokeilemaan ylivoimaa, ei maaleja. Ajassa 25:35 #8 Sanna Ovaska laittaa #7 Maiju Takalan vedon riparin sisään. 4-3 johtomaali sinisten toimesta nähdään 3 minuuttia edellisestä kun #17 Iida-Maria Kilpeläisen syöttöyritys maalille kimpoaa OSB-pelaajan kantapäästä maaliin, syöttöpiste #8 Ovaskan Sannalle. Vielä ennen erän loppua OSB pääsee kuitenkin tasoittamaan pelin 4-4. Kolmannen erän alkuun OSB tekee johtomaalin rangaistuslaukauksesta. Levin naiset kuitenkin tasoittavat pelin #18 Maria Pälän toimesta, #28 Milla Rönn toimiessa syöttäjänä. Mutta kuin toisinto edellisistä, 9 sekuntia edellisestä maalista ja OSB pääsee tekemään 5-6 johtomaaliin.

Vielä pelin viimeisillä minuuteilla Levin naisille tarjotaan rangaistuslaukauksella tasoitusmahdollisuutta, mutta #23 Leena Tölli ei harmittavasti saa palloa ohi OSB-veskarin. Loppuun Levin naiset koettavat vielä ilman maalivahtia saada tasoitusta aikaan, mutta tuloksetta. Siispä tästäkin pelistä pisteet oululaisten matkaan. Oman pään virheet tekivät tästäkin pelistä Levin naisille hankalan. Tässä pelissä oli kuitenkin nähtävillä jo joukkuepelaamisen elkeitä, ja varsinkin kakkoskentällinen Leena Töllin johdolla pyöritti peliä päivän edetessä näyttävästi luoden hyviä maalipaikkoja toisensa perään.

Päivän tsempparin nauhan sai tällä kertaa valmennuksen valitsemana, (edellisen tsempparin reissatessa maailmalla), maalihanansa auki saanut #18 Maria Pälä, joka jaksoi uurastaa vahvasti koko päivän hyvällä energialla.

Seuraavan kerran naiset pääsevät pistejahtiin 17.11 Haukiputaalla, kun vastaan tulevat HaHe Haukiputaalta ja RePi Reisjärveltä.

-IK #17