Naisten edustukselle tappio ja tasapeli Haukiputaalta

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustus matkasi lauantaina 17.11. Haukiputaalle kohtaamaan kotijoukkue Haukiputaan Heiton ja Reisjärven Pilkkeen. Matkaan tarttui tappio ja tasapeli pisteen kotiin viemisiksi.

HaHe – SBC Levi 9-3

Peli alkoi niinkuin monet muutkin pelit ovat viimeaikoina tokan osalta alkaneet, ensimmäinen vaihto ja omissa jo kolisi, peliä pelattu 31 sekuntia. Ensimmäisen erän tokka totutteli vielä omanlaatuiseen mattoalustaan, HaHen pyöritellessä enemmän palloa pelaajalta toiselle. Ensimmäinen erä kuitenkin päättyi vain 2-0 HaHelle kun toisen maalin he pääsivät tekemään rangaistuslaukauksesta. Toisessa erässä tokka pääsi jo paremmin pelin virtaukseen mukaan, mutta rouva Fortuna oli tänään vahvasti vastustajan puolella. Erän ensimmäisen maalin pääsi viimeistelemään #8 Sanna Ovaska , #23 Töllin Leenan syötöstä, mutta jo seuraava vaihto niin HaHe lisää johtonsa taas kahteen maaliin, 3-1. Aikavälin 27:14-28:42 maaleja satelee ja kimpoilee molempiin päätyihin ja erän loppuessa tilanne HaHen eduksi 6-2. Levin toisen maalin teki #28 Milla Rönn. Kolmannen erän puolivälissä HaHe tekee lyhyen ajan sisään kaksi maalia. Ja yllättäen seuraavasta aloituksesta #23 Leena Tölli kiskaisee lähes suoraan aloituksesta kavennuksen 8-3:een. Pelin loppuun HaHe pääsee vielä pyörittämään ylivoimaa tehden siitäkin maali ja lopputilanteeksi jää nuerot 9-3. Haastava peli maalivahdillemme #35 Anni Järvelinille, joka venyi 18 torjuntaan, vaikkakin meinasi tuskastua kun kaikki kimpoilevat pallot maalinedsutalta kimpoilivat maaliin omien tai vastustajien jalkojen tai mailojen kautta. Tiivistetysti kuitenkin iloisella peli-ilmeellä ja loppuun asti taistellen pelattiin. Kimpoilevat pallot pois laskiessa lukemat olisivat voineet olla tasaisemmatkin.

SBC Levi – RePi 2-2

Tunnin tauon jälkeen pääsimme vääntämään päivän toisen koitoksen Reisjärven joukkiota vastaan. Odotettavissa oli viime kauteen verrattuna tasainen taisto. Tällä kertaa ensimmäinen vaihto ei heti tuottanut takaiskua. Ensimmäisen maalin pääsi kuitenkin viimeistelemään RePi, kolmen ja puolen peliminuutin jälkeen. Levin naiset pääsivät kuitenkin tasoittamaan pelin ajassa 8:10, kun #23 Leena Tölli tökkäsi maalin edustalta pallon maaliin. Harmittavasti kuitenkin RePi pääsi erän viimeisellä minuutilla 1-2 johtoon, kun peittoon jääneen laukauksen irtopallon pääsi tuikkaamaan sisään RePin pelaaja. Pelin aikana pallon hallinta oli enemmän sinipaidoilla, RePin tyytyessä lähinnä pitkiin kaaripalloavauksiin. Toinen erä painittiin tasaiseen tahtiin maalittomana. Sinisten hyvä pöhinä ja paine tuottivat kolmannen erän alkupuoleen 2-2 tasoitusmaalin, kun #28 Milla Rönn pääsi tälläämään #23 Leena Töllin syötön päätteeksi pallon ohi RePi vahdin. Levin naisilla oli vielä kolmanteenkin erään useampi hyvä maalipaikka tarjolla, mutta laukaukset ja ohjaukset suuntautuivat ohitse maalin turhan suurella prosentilla. Tasaisesta taistosta siis pisteet tasan. #35 Annille merkattiin ottelussa 10 torjuntaa.

Edellisten pelien tsempparin jemmatessa hikinauhaa itsellään otti valmentajawelho vastuun tsempparin tittelin jakoon. Vaihtoehtoja oli heittämällä tarjolla useampi, koko joukkueen pelatessa tänään hyvällä asenteella. Tsempparin nauhan sai kuitenkin ansaitusti #7 Maiju Takala, joka teki armottomasti töitä kentän joka puolella.

Seuraavan kerran tokka pääsee pelille parin viikon kuluttua sunnuntaina 2.12 Rovaniemellä. Silloin vastaan saamme SBT Tornion ja kemiläisen Sastamolon.

-IK #17