Naisten edustukselle voitto ja tappio Kempeleestä

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten kauden toinen turnaus pelattiin Kempelehallilla lauantaina 20.10. Vastaan asettuivat sarjan Kajaanilaiset joukkueet Papas II ja Papas. Papas II on sarjanousija, joten aiempia kohtaamisia ja liiemmin tietoa joukkueesta ei hirveästi ollut. Toinen Kajaanilainen joukkue oli jo viimekaudelta tuttu, nuoria taitavia tyttöjä vilisevä joukkue, jota vastaan viime kaudella painittiin yksi tasapeli ja toisesta meille maalin voitto.

SBC Levi – Papas II 3-2

Ensimmäiseen peliin lähdettiin luottavaisin mielin, omalla hyvällä pelaamisella saataisiin taatusti hyvä tulos. Ensimmäistä erää ehdittiin pelata kuitenkin vain kolmisen minuuttia kun Papas II sai ujutettua pallon ohi #35 Anni Järvelinin. Levin naiset saivat myöskin luotua heti alkuun hyviä maalipaikkoja, pienen painostuksen päätteeksi palloa pelattiin vastustajan päässä pudottaen viivaan, jossa #11 Pia ””viivapelote” Lipponen odotteli palloa ja pienen kantin päätteeksi laukoi pallon maaliin tasoittaen pelin 1-1. Ensimmäisen erän aikana molemmille joukkueille tarjoiltiin vielä 2 minuutin ylivoimat, mutta lisä maaleja ei nähty. Toiseen erään ei tilastomerkintöjä torjuntojen lisäksi tehty. Valmentajamme Juhon sanoin melkoista sekoilua tuo toinen erä naisiltamme olikin. Heti kolmannen erän alkuun päästiinkin pyörittämään pitkä hyökkäys Papas II päätyyn, joka päättyi siihen, että kapteeninnauhaa kantanut #23 Leena Tölli syötti maalintakaa maalin eteen aivan tyhjään tilaan parkkeeranneelle #17 Iida-Maria Kilpeläiselle, joka tälläsi pallon ohi Papas II maalivahdin. Hyvä pallollinen vaihe ja painostus jatkui sinisten toimesta, mutta valitettavasti seuraavan maalin teki Papas II tasoittaen pelin 2-2. Edes Levin naisille tarjoiltu 2minuutin ylivoima ei tuottanut tulosta vaan viimeiselle miuutille saakka painittiin tasalukemissa. Ajassa 44:10 #17 Iida-Maria Kilpeläinen nappasi keskeltä tulleen  pallon vasemmalla laidalla lähellä keskiviivaa ja sivalsi pienen änkyrän Papas II maalin tyhjään taka-alakulmaan ja naiset 3-2 johtoon, syöttöpiste #7 Maiju Takalalle. Näissä lukemissa peli myös päättyi ja tärkeä kauden ensimmäinen voitto naisille. Torjuntatilastot kertovat jo sen kumpi palloa hallitsi, mutta ehkä harjoittelemme seuraavaksi maalintekoa, niin alkaa tulosta tulemaan. Annille meidän maalilla 8 torjuntaa, kun vastustajan maalivahti venyi pallon eteen 17 kertaa.

Pelin tehoilijat: #17 Kilpeläinen 2+1, #11 Lipponen 1+0, #23 Tölli 0+1 ja #7 Takala 0+1.

Papas – SBC Levi 4-0

Toiseen peliin lähdettiin tunnin palauttelu ja valmistautumisajalla, mikä osoittautui pelaajillemme ehkä hieman haasteelliseksi, ensimmäisessä erässä ei päästy oikein vielä liikkeelle vikkelää vastustajaa vastaan. Papas sai tehtyä ottelun avausmaalin jo puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun oman pään puolustus nukahti pienen hetken verran. Enempää maaleja erässä ei nähty. #35 Anni Järvelin piti ensimmäisen erän torjunnoillaan joukkuettaan reppuselässä. Toinen erä väänneettin tasaisesti, mutta maaleja teki vain Papas, pieniä huolimattomuuksia omassa päässä ja punapaidat rokottivat armotta. Tokka sai luotua sekin hyviä maalipaikkoja, mutta ei vain uponnut, parhaat paikat syntyivät ehdottomasti erän lopulla pelatessamme ylivoimaa. Papas maalivahdille toisessa erässä 8 torjuntaa, kun meidän Annille merkattiin vain yksi torjunta. Kolmanteen erään siis 3-0 tappio asemasta ja ylivoima jatkui vielä minuutin verran. Ylivoimaa ei saatu hyödynnettyä hyvistä paikoista huolimatta. Loppuerässä jaettiin vielä jäähyjä puolin ja toisin, ja viimeisen niitin iski Papas peluri nätin kuvion päätteeksi liki tyhjään maaliin ja loppulukemiksi 4-0. Torjuntatilastot tässä pelissä menivät aikalailla tasan, Annille 13 torjuntaa ja vastustajan maalivahdille 15 torjuntaa.

Päivän päätteeksi edellisten pelien tsemppari Henna luovutti tittelin seuraavalle, Hennan valinta oli huikea maalivahtimme #35 Anni Järvelin, joka venyi pallon tielle monen monta kertaa pitäen joukkuetta pelissä mukana vaikeilla hetkillä.

Seuraavan kerran naiset ovat tulessa kotikentällään Kittilän urheiluhallilla parin viikon päästä 3.11. Vastustajiksemme saamme oululaiset joukkueet SSRA II ja OSB. Tulkaahan silloin hallille kannustamaan, salibandy on parasta paikan päällä!

-#17 IK