Naisten edustukselle piste kauden avauksesta

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustus avasi kautensa  lauantaina 22.9 Torniossa tappiolla ja tasapelillä nousijajoukkueita vastaan.

Sastamolo Kings – SBC Levi 3-1

Ensimmäinen peli pelattiin kemin nuoria tyttöjä vastaan, Sastamolo Kingsin joukkueessa lähes kaikki olivat syntyneet 2000-luvulla, he eivät antaneet kuitenkaan sen näkyä kentällä vaan pelasivat hyvinkin ennakkoluulottomasti. Nuorten kemiläisten nopeat jalat tuottivatkin välillä melkoista tuskaa Levin naisille, vaikka enimmäkseen tasaisesti väännettiinkin. Ensimmäinen erä mentiin numeroiden valossa tasan, mutta torjuntoja meidän maalilla loistavia otteita esittänyt #35 Anni Järvelin ei saanut ainuttakaan, kun taas vastustajan maalivahti torjui erän aikana 8 kertaa. Kertaalleen päästiin kokeilemaan ylivoimaakin, mutta kuviot olivat vielä melkoisen kesäterässä. Toinenkin erä oli tasaista vääntöä, ylivoima ei tuottanut vieläkään tulosta. Ajassa 25:39 Levin naiset joutuivat rikkomaan niin, että Sastamolo pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta, mutta Anni maalilla nollasi tämän rankkarin vetäjän jalkasaksillaan melkoisen nätisti. Hetkeä myöhemmin kuitenkin Sastamolo pääsi kokeilemaan ylivoimaansa ensimmäistä kertaa, josta nätin kuvion päätteeksi ennen erätaukoa pääsivät maalaamaan 1-0 johdon keskisektorilta. Kolmannessa erässä ajassa 35:51 Sastamolon pelaaja pääsi tuikkaamaan irtopallon Annin selän taakse ja tilanteeksi 2-0. Levin naisilla oli kyllä pelin aikana paikkoja tehdä maaleja, mutta mikään ei tuntunut menevän sisään edes tuurilla. Loppuun kokeiltiin juonia vielä kuudella viittä vastaan kavennusta, mutta huolimattomasti pelattu tilanne johti siihen, että kemiläiset maalasivat vielä tyhjään maaliin 3-0. Kuparinen saatiin kuitenkin vielä rikki, kun aivan pelin loppuhetkillä 44:50 #8 Sanna Ovaskan laukaus löysi tiensä Sastamolon verkkoon, #11 Pia Lipposelle syöttöpiste. Ansaitut pisteet kemiläisten laariin tälläkertaa.

SBC Levi – Santa´s United II 2-2

Toinen peli väännettiin jo heti tunti edellisestä. Toipilaana pelanneet puhaltelivat jo ennen peliä huolestuttavasti, mutta jostain löytyi vielä kuitenkin virtaa. Heti pelin alkuun kävi selväksi, että rovaniemen joukkue tykkää pyörittää pallolla. Levin naiset kuitenkin melko hyvin onnistuivat läpi pelin pitämään punapaitaiset poissa vaarallisimmilta sektoreilta. Ensimmäinen erä tasaiseen tahtiin 0-0 molempien päästessä kertaalleen kokeilemaan 2 minuutin ylivoimaa. Toisen erän puolivälin tietämillä Levin naiset pääsivät tuulettelemaan maalia ensimmäistä kertaa. Katko keskialueen tuntumasta, josta muutamalla siirrolla laitaan kirmanneelle #17 Iida-Maria Kilpeläiselle, joka ei tällä kertaa erehdy 1-0 ajassa 22:30, syöttöpiste #44 Anna Pälälle. Mutta se maalinjälkeinen vaihto, pitäisi olla huolellisempi, nyt Santa´s pääsi tasoittamaan tilanteeksi 1-1 ajassa 23:20. Viitisen minuuttia taas tahkottiin, Levin naisilla erän aikana hyviäkin pitkiä pallollisia pätkiä, mutta omien virheiden seurauksena Santa`s pääsi ajassa 28:03 1-2 karkumatkalle. Viimeiseen erään siis maalin tappioasemassa. Hyviä paikkoja päästiin luomaan ja ajassa 34:28 maalinedushässäkästä #17 Kilpeläinen kiskoo pallon ja 2-2 tasoituksen Santa´s maaliin #8 Ovaskan loistavasta esityöstä. Tilanne tasan ja viimeinen kymppi käyntiin. Maalintekopaikkoja syntyy molemmin puolin, onneksemme Annin kaverit tolpat olivat tänään meidän puolella ja harmittavasti aivan loppuhetkillä sinipaitaisten sijoitukset himpun verran ohi vastustajan maalin. Tasaisesta taistosta tasapeli ja pistejako.

Naisten pelaamisessa kauden avauksessa oli vielä huomattavissa se, että harjoituskertoja lajin parissa ja yhdessä joukkueena on vielä kovin vähäisesti, mutta valmennuksen sanoin arkitekemiseen on helppo vaikuttaa ja sitä myöten tulosta alkaa tulemaan. Ilahduttavaa oli, kuinka koko päivän oli nähtävillä huikeaa peli-iloa ja tekemisen meininkiä, jokaisesta pallosta taisteltiin viimeiseen asti. Tänä vuonna naisten joukkueen sisäisenä palkintona kiertää tsempparipalkinto, joka aina joka turnauksessa vaihtaa omistajaa ja edellinen omistaja saa omin kriteerein luovuttaa palkinnon seuraavalle. Ensimmäisen tsempparin jakoi valmennus, ja valinta osui niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa armottomasti työtä tehneelle #4 Henna Kurulle, joka ei antanut yhdessäkään kaksinkamppailussa tuumaakaan periksi.

Naisten edustuksen kausi jatkuu 22.10. kun suuntana on Kempele, vastassa tuolloin sarjan kaksi kajaanilaista joukkuetta Papas ja Papas II.

-IK #17