Naisten kakkosjoukkue vihdoin takaisin kaukalossa

| Aiheet: Naiset II, Raportit

Sunnuntaina 20.2.2022 kakkosnaiset pääsivät vihdoin pelaamaan ensimmäistä kertaa sitten vuodenvaihteen. Ottelut miteltiin Torniossa Dynamoa ja HaHe II:sta vastaan. Pistetili karttui kahdella pisteellä.

SBC Levi II – Dynamo 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Otteluun lähdettiin hyvin energioin vajaan kolmen kentällisen voimin. Levin naiset hallitsivat peliä suurelta osin, pallo kulki hyvin ja syötöt olivat laadukkaita. Vaikka vastustajakin loi vaarallisia tilanteita, ensimmäisen kerran verkko heilahti kuitenkin toisessa päässä. Maalin niittasi #64 Helmi Leppänen hienolla läpiajolla vikkelien jalkojen viemänä.

Toisessa erässä #64 Leppänen pääsi laidasta läpi toistamiseen ja tarjoili takatolpalle #9 Moona Kallolle, joka vei porotokan 2-0 johtoon. Toinen erän maalaaja oli #8 Johanna Kuusela, joka viimeisteli maalin maalivahti #35 Jatkolan hienosta pitkästä avauksesta. Kolmannessa erässä naiset tekivät vielä viimeisen maalin, kun #15 Sara Kristo oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja löi pallon riparista sisään.

Maalivahti #35 Jatkolalle ottelussa kertyi 10 torjuntaa, ja kauden neljäs nollapeli.

HaHe II – SBC Levi II 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Päivän toinen ottelu tiedettiin jo etukäteen tiukaksi kamppailuksi. Edellisen kerran HaHe II vei myös pisteet keskinäisestä ottelusta kotiin. Peliä käytiin molemmissa päissä, ja tilanteita luotiin puolin ja toisin. Ensimmäisen osuman nimiinsä otti vastustaja ajassa 9:34.

Toisessa erässä vastustajan itsevarma ja taitava hyökkäyspeli tuotti tulosta, ja HaHe II meni jo 3-0 johtoon. Levin naiset pelasivat kuitenkin hienoa peliä vastustajan kovasta karvauksesta huolimatta, ja onnistuivat avaamaan peliä omasta päästä kovan paineistuksen alta.  Kehitystä oli selkeästi tapahtunut edellisestä kohtaamisesta. Kolmannessa erässä porotokka pääsi kaventamaan yhden maalin verran joukkueen kapteenin #11 Essi Kosusen viimeistelemänä. Ottelun lopussa naiset pääsivät vielä hetken pelaamaan kuudella neljää vastaan, mutta valitettavasti summeri soi liian nopeasti jättäen ylivoiman tuloksettomaksi. Hieno peli naisilta joka tapauksessa, vaikka pisteet jäivätkin saamatta!

#35 Jatkolalle tolpilla 23 torjuntaa.

Päivän parhaan pelaajan palkinnon, ja apinan harteiltaan sai ansaitusti laituri #64 Helmi Leppänen. Valmentaja Mikko Hastin kommentit Helmin pelaamisesta:

” Helmi oli lähtenyt turnaukseen hyvällä peli-ilmeellä. Rohkeita haastoja ja vahvaa karvauspelaamista osoittanut pelaaja teki loppuviisikon pelaamisesta helppoa omalla panoksellaan. Kova työ palkittiin ensimmäisellä sarjapelimaalilla sekä -syötöllä.”

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/18/7256/8183/2021-2022/sarjataulukko

Seuraavan kerran naiset pelaavat 26.3 Limingan Krankka-areenalla. Vastaan saadaan Papas Akatemia Kajaanista ja Tempo Raahesta. Myös alkuvuoden peruttuja pelejä tullaan pelaamaan vielä kevättalven mittaan. Tervetuloa kannustamaan!

-EV #19