Naisten kakkosjoukkue pistejahdissa Kuusamossa

| Aiheet: Naiset II, Raportit

Naisten Rovaniemen joukkue kävi lauantaina 30.10 Kuusamossa pelaamassa sarjakärkiä vastaan. Lopputulokseksi kirjattiin voitto ja tasapeli, ja mukana tuotiin kolme arvokasta pistettä.

PaKa – SBC Levi II 2 – 5 (1-1, 0-1, 1-3)

Ensimmäiseen otteluun lähdettiin kahden kentän voimin hyvällä energialla. Levi pääsi avaamaan maalitilinsä ensimmäisenä, kun #12 Hurtig niittasi pallon vastustajan verkkoon ylivoimalla, ilman omaa maalivahtia pelatun tilanteen tuloksena. Ensimmäisessa erässä PaKa tuli kuitenkin vielä rinnalle.

Toisessa erässä syntyi vain yksi maali, #8 Johanna Kuuselan toimesta. Porotokka pyöritti kuitenkin palloa hyvin vastustajan päässä, ja loi pitkiäkin hyökkäyksiä ja hienoja maalipaikkoja. Myös omasssa päässä nähtiin vaarallisia tilanteita, jotka #35 Jatkola maalitolppien välissä pelasti hienolla pelaamisellaan.

Kolmannen erän alkuun vastustajalle tarjottiin kahden minuutin ylivoima omassa päässä korkealla mailalla pelaamisesta. PaKa ei jättänyt paikkaa hyödyntämättä, ja tasoitti pelin 2-2 tilanteeseen. Onneksi viimeisessä erässä Levin naiset saivat maalihanat auki, ja tekivät erän loppuun vielä kolme maalia vieden kaksi pistettä mennessään.

Maalivahti #35 Jatkolalle ottelussa kertyi yhteensä 20 torjuntaa.

SBC Levi II – SS Kanuuna 4 – 4 (2-0, 0-2, 2-2)

Päivän toinen ottelu sarjakärkeä vastaan alkoi vauhdikkaasti, kun jo ajassa 00:32 #20 Sofia Luukkonen teki maalin hyökkäyspään vaparista. Muutamaa minuuttia myöhemmin #12 Hurtig vei Levin 2-0 johtoasemaan.

Toisessa erässä vastustaja alkoi päästä yhä helpommin vaarallisille maalipaikoille. #35 Jatkola torjui maalilla ilmiömäisen hienosti, mutta siitä huolimatta SS Kanuuna tuli rinnalle 2-2 lukemiin. Oman pään puolustaminen oli välillä hankalaa, ja syntyneet maalit olivat harmittavia pomppumaaleja.

Kolmannessa erässä kamppailu voitosta jatkui, ja voitontahtoa riitti selvästi molemmin puolin. #19 Vähätupa vei Levin hetkellisesti johtoon, mutta vain pariksi minuutiksi. SS Kanuuna tehtaili kaksi maalia hankkien itselleen 4-3 johtoaseman. Erää ollessa jäljellä 1,5 minuuttia, #3 Tornberg teki päivän kolmannen maalinsa tuoden pelin tasalukemiin. Ottelu oli tasaista ja puhdasta vääntöä, ja jätti hyvän mielen onnistuneesta pelipäivästä. Maalipaikat hyödynnettiin tehokkaasti, sillä vastustajan maalivahdille kertyi vain kahdeksan torjuntaa ja neljä päästettyä maalia.

Ottelun ehdoton onnistuja oli maalivahti #35 Janina Jatkola, joka hienoilla 25 torjunnallaan piti joukkueen taistossa mukana. Hänet palkittiinkin joukkueen päivän parhaana pelaajana.

Valmentaja Mikko Hast:

”Päivän pelit näyttivät, että joukkueen sekä yksilöiden kehitys on alkukauden aikana ollut oikeansuuntainen. Turnaus pelattiin vahvasti joka osa-alueella ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. 1vs1 puolustustilanteissa emme saaneet kovin tehokkaasti hyökkäyksiä pysähtymään ja näistä koituikin vaarallisia ylivoimahyökkäyksiä omaan päähän. Joukkueelta kuitenkin lopun viimein oikein näyttävä suoritus.”

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/18/7256/8183/2021-2022/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Seuraava turnaus pelataan 20.11 Kempeleessä Zemppi Areenalla. Vastaan saadaan Papas Akatemia Kajaanista sekä Tempo Raahesta. Molemmat vastustajat ovat uusia tuttavuuksia, joita vastaan ei ole ennen pelattu. Tervetuloa kannustamaan paikan päälle!

– EV #19