Kakkosnaisille kaksi karvasta tappiota kauden alkuun

| Aiheet: Naiset II, Raportit

Naisten kakkosjoukkue aloitti kautensa 3. divarissa la 3.10 Torniossa. Tulos ei ollut toivottu, ja kotiin tultiin tyhjän pistetilin kanssa. Vastaan saatiin viime kaudeltakin vanha tuttu Santa’s United II Rovaniemeltä, sekä uusi tuttavuus Team Sastis II Kemistä.

SBC Levi II – Santa’s United II 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

Vaikka vastassa olikin joukkueena vanha tuttu, tiedettiin vastustajan kokoonpanon muuttuneen reilusti. Edellisellä kaudella Santa’sin naisten kanssa käytiin tiukkoja kamppailuja voitosta, mitkä päättyivät useammankin kerran tasalukemiin. Ensimmäisessä erässä peliä käytiin molemmissa päissä, ja pitkiä pallollisia hyökkäyksiä sekä maalipaikkojakin oli, kuitenkin tuloksetta.

Toisessa erässä ajassa 21:32 vastustaja pääsi tekemään avausmaalin. Ei mennyt kuitenkaan montaa minuuttia, kun verkko heilui jo toisessa päässä. SBC Levin #7 Tiina Pasma pääsi kaventamaan rystymaalilla #8 Johanna Kuuselan syötöstä. Kolmannessa erässä kaveri meni taas edelle ja löi itsensä 1-2 johtoon. Levin porotokka ei onnistunut kirimään lukemissa enää, vaan päinvastoin tarjosi vastustajalle rangaistuslaukauksen oman maalin edustalla käydyssä härdellissä. Rangaistuslaukauksen onnistuttua taululle jäi lukemat 1-3 harmittavasti ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla.

#7 Pasma 1+0, #8 Kuusela 0+1, #15 Jatkola 13 torjuntaa

Team Sastis II – SBC Levi II 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Etukäteistietoa joukkueesta ei ollut muuta kuin äkkivilkaisulta katsottuna nuori ja taitava porukka oli tulossa vastaan. Otteluun lähdettiin kuitenkin puhtaalta pöydältä edellinen tappio taka-alalle työnnettynä. Tätäkin ottelua käytiin kyllä molemmissa päissä, mutta vastustaja pääsi rokottamaan monta kertaa läpiajotilanteissa Levin naisten nukahtaessa.

Ottelun ainoaksi maaliksi SBC Levin naisilla jäi ensimmäisessä erässä ajassa 10:59 #8 Johanna Kuuselan viimeistelemä osuma. Huolimattomat syötöt kostautuivat keskikentällä ja hyökkäyspäässä, ja päivän tehdyt maalit jäivät vähiin. Mahdollisuuksia ja tilaisuuksia parempaan lopputulokseen kyllä annettiin, vastustajan pelatessa ottelun aikana kuusi minuuttia alivoimalla. Ylivoima ei ihan toivotusti lähtenyt rullaamaan, ja hyvät maalintekotilanteet jäivät vähäiseksi.

#8 Kuusela 1+0, #27 Haavikko 0+1, #15 Jatkola 15 torjuntaa

Päivän parhaana pelaajana joukkueesta palkittiin maalivahti #15 Janina Jatkola, jolle kahdesta ottelusta kertyi yhteensä 28 torjuntaa. Jaken muuriin katkesi myös läpiajotilanteita vastustajan pelaajan päästessä yksin kohtaamaan maalivahti.

Valmentaja Juha Kankaanpään mietteitä päivän peleistä:

” No tappiot tietenkin harmittaa, joten pisteiden valossa ei ollut sellainen startti, mitä olisi toivonut. Kuitenkin pitää osata kurkata siihen isoon kuvaan, mitä peleissä tapahtui niin oli paljon hyviäkin asioita, kuten pitkiä pallollisia hyökkäyksiä ja hyökkäyksiin lähdöt oli ajoittain mallikkaita. Kehitettävää jäi puolustuspelaamisessa koko viisikolla sekä hyökkäyskolmanneksen ratkaisuissa, jotta saadaan sen työn tulos näkymään myös tulostaululla. Ei muuta kuin eteenpäin, ei niin vakavasti, mutta täysillä. ”

Naisten kakkosjoukkueen ottelut jatkuvat Rovaniemen Ounasrinteellä lauantaina 24.10. Klo 17:00 vastassa HaHe II Haukiputaalta, klo 19:00 SB Hurricane Oulusta.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/1236/7256/8183

-EV #19