Kakkosnaisille voitto ja tappio Haukiputaalta

| Aiheet: Naiset II, Raportit

SBC Levi naiset II aloitti kevätkauden Haukiputaalla lauantaina 18.1.2020. Kotiin tuotiin kaksi pistettä vankistaen omaa sijoitusta sarjan kakkosena.

SBT Martti – SBC Levi II 2-1 (2-1, 0-0, 0-0)

Joulutauon jälkeen ensimmäiseen otteluun lähdettiin hyvin ja energisin tunnelmin vesikelistä huolimatta. Edellisen SBT Marttia vastaan käydyn ottelun perusteella odotettavissa oli kovaa taistelua. Vastustaja pääsi yllättämään naarasporotokan heti pelin alussa, kun oli pelattu vasta 35 sekuntia. SBT Martti teki muutaman minuutin kuluttua jo toisen maalinsa, kun SBC Levin naiset vasta pääsivät peliin mukaan. Naiset rokottivat kuitenkin keskialueen vaparista pian, maalintekijänä #21 Marjo Luokkanen ja syöttäjänä #19 Elina Vähätupa.

Toiseen erään saatiin vielä uusi tsemppi päälle tappioasemasta huolimatta. Joukkueen oma peli pyöri hyvin, ja maalipaikkojakin tarjoutui. Vastustaja puolusti kuitenkin uhrautuvasti, ja myös maalivahti oli iskussa. Valitettavasti kakkosnaiset eivät päässeet enää kaventamaan peliä tasalukemiin, edes maalivahdin ottaminen pois kentältä ei auttanut.

SBC Levi II:n maalivahdille #15 Janina Jatkolalle kertyi pelin aikana 17 torjuntaa.

SBC Levi – HaHe II 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Myös päivän toinen peli näyttäytyi vähämaalisena, mutta kovana taisteluna. Kakkosnaisten taistelutahto oli Haukiputaan Jatulissa kohdallaan, eikä vastustajan edessä taivuttu fyysisestä pelistä ja rikkeistä huolimatta. Ensimmäisessä erässä naarasporotokka otti pelin ainoan maalin nimiinsä. Sama pakkipari teki täysin samanlaisen maalin keskialueen vaparista kuin ensimmäisessäkin ottelussa, maalintekijänä #19 Elina Vähätupa ja syöttäjänä #21 Marjo Luokkanen. Toisessä erässä SBC Levin naisille tarjottiin kahden minuutin ylivoima. Pallo kulki hyvin ja vetojakin saatiin aikaiseksi, kuitenkin tuloksetta. Toisessä ottelussa maalivahti #15 Jatkola torjui myös 17 kertaa.

Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin 1+1 tehot tehnyt puolustaja #21 Marjo Luokkanen. Tehojen lisäksi valmentaja Mikko Hastin perusteluissa kuului uhrautuvainen pelaaminen ja puolustaminen. Kahdella saadulla pisteellä SBC Levi II on edelleen sarjassa toisena. Kärkijoukkue OFBC on karannut jo 4 pisteen johtoon, mutta kolmantena oleva SBT Martti on vasta seitsemän pisteen päässä takana.

Seuraava turnaus mitellään Sodankylässä 1. helmikuuta. Vastassa nähdään jälleen kotijoukkue SoPa sekä Santa’s United Rovaniemeltä, jota vastaan on tähän mennessä pelattu kaksi tiukkaakin tiukempaa tasapeliä.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-3-divisioona-pohjois-suomi-lohko-07/5976

-EV #19