Porotokalla voittoisa Suomen Cupin avaus

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

SBC Levin miesten edustusjoukkue avasi kautensa Kempeleen Zemppi-areenalla lauantaina Suomen Cupin esiturnauksessa. Vastassa olleet 4-divisioonaan täksi kaudeksi tippunut Team Tempo ja 3-divariin vastaavasti noussut Total olivat lopulta selviä vastaantulijoita Porotokan vauhdissa. Onnistumisen takeina oli kärsivällisyys ja loppua kohden nousujohteinen peli. Porotokka eteni näin Suomen Cupin 1. kierrokselle.

Avauspelissä oululaisseuraa Team Tempoa vastaan lähdettiin tuntumaa hakien. Viime kaudesta tuttu hyökkäyskolmikko # 18 Koutaniemi – #89 Haapalahti – #6 Kylä-Kaila pakkeinaan #87 Holopainen – #19 Autioniemi loi toki alusta asti paikkoja, mutta pelin edetessä toista viisikkoa johtanut #37 Eetu Rantatalo laitureinaan sopivasti vaihdellen #52 Wille Fagerholm, #24 Rasmus Kallunki ja #20 Roni Herraniemi sekä pakkeina #55 Teemu Vaara ja #29 Jarmo Peurasaari (toim. huom! kaksi viimeistä pelaavat vielä lainapaidoilla) pääsi myös kovaan vauhtiin

Kauden avausosuman tälläsi ilmasta taidokkaasti ”Jupe” Koutaniemi ajassa 5.56. Rantatalo napautti lähivaparista lukemiksi 2-0 ennen Tempon kavennusta. Toisen erän lopussa kittiläläiset joutuivat vielä vajaalukuiseksi, mutta mallikkaasti taisteltu alivoima selvitettiin ja kolmannen erän alkajaisiksi päivän tehokkain sinipaita Otto Haapalahti sivalsi SBC Levin 3-1 -karkumatkalle. Tempo ei luovuttanut ja siirretyn rangaistuksen aikana oululaiset kavensivat maalieron yhteen, jonka jälkeen Haapalahti vei Porotokan jälleen kahden maalin karkumatkalle. Loppulukemat taituroi Fagerholm – Herraniemi kaksikko ja näin Kittilään avausvoitto lukemin 5-2. Maalinsuulla varmasti debytoinyt Joona Sieppi saa erityismaininnan rauhallisista otteistaan.

Päivän toiseen kohtaamiseen SBC Levi lähti asemista, jossa vain murskatappio suistaisi joukkueen pois jatkopaikalta.

Sinipaitainen kittiläläisryhmä tuli otteluun varovasti sisään ja Total pääsi nappaamaan kuskin paikan heti avausminuuteilla. Pelin suunta alkoi kuitenkin avauserän loppua kohden kääntyä ja Teemu Vaara tykitti kaukaa upean laukauksen aivan yläriman alle tasoittaen erän päätösminuutilla.

Toisen erän alkajaisiksi junioriosasto vei Porotokan johtoon. Herraniemen lähes hävyttömät harhautukset ja alustus avasi tekopaikan 15-vuotiaalle Rasmus Kallungille ja ”Rasse” ei tästä erehtynyt. Haapalahti jatkoi erän puolivälin paikkeilla tehopuhdettaan päivän kolmannella osumallaan ja 3-1 -johdosta lähdettiin kolmanteen erään.

Tässä vaiheessa alkoi käydä selväksi, ettei Total pysy Porotokan vauhdissa ja erän alussa Rantatalo taiteili taululle 4-1 ennen Jyrki Holopaisen lämäriä, jolla Totalin taistelu viimeistään katkaistiin. Lopussa lukemia kaunistelivat vielä Haapalahti ja Rantatalo, joten päivän toisestakin voitto matkasi Hietalahden bussilla kohti Kittilää. Maalinsuulla Joona Sieppi oli jälleen varmaakin varmempi.

Päivän parhaana joukkue palkitsi jälleen Levi-nuttuun pukeutunut Teemu Vaara, joka osuman lisäksi puolusti uhrautuvasti ja rakensi peliä mallikkaasti.

Yllättävänkin raskaaksi osoittautunut avausturnaus saa näin jatkoa tulevana lauantaina, kun Porotokka matkustaa jälleen Pohjois-Pohjanmaalle. Tällä kertaa osoitteena on Nallisport ja vastaan asettuvat kakkosdivarista tutut Ovipeelot ja SS Kanuuna. Joukkueet toimivat hyvinä tasonmittareina SBC Levin iskukyvystä ja vaikka altavastaajina otteluihin lähdetään, niin Porotokka ei varmasti luovuta nahkaansa helposti.