Porotokka sai kyytiä Suomen Cupissa

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

SBC Levin miesten edustusjoukkue matkasi viikonloppuna Oulun Nallisport-keskukseen jatkamaan Suomen Cupin ensimmäistä kierrosta. Kahden voitetun esikarsintaottelun jälkeen vastaan varsinaisella ykköskierroksella tulivat kakkosdivarissa meritoituneet oululaisjoukkueet SS Kanuuna sekä Ovipeelot.

Kokoonpano Porotokalla koki jonkin verran muutoksia, kun esikarsintaturnauksessa mukana olleet Teemu Vaara ja Rasmus Kallunki jäivät sivuun. Tilalle kokoonpanoon nousivat Porotokan paidassa debytoinut #38 Kristian Rantonen, junioreista tuttu #82 Tommi Ylitalo (toim. huom! pelasivat lainapaidoilla) sekä kautensa avanut puolustajaveteraani #91 Ville Niemelä ja jokaisen pelipaikan taitaja #22 Jaakko Sattanen.

Avausottelussa SBC Levi sai hyvän lähdön, kun Sattanen napautti Niemelän syötöstä kittiläläiset johtoon. Valitettavasti sinipaitojen riemahdukset jäivät pitkälti siihen, sillä sen jälkeen rutinoitunut SS Kanuuna löi tahtipuikkoa. Avauserässä kolmesti virheistä kurittanut oululaisporukka pääsi karkumatkalle, jota kittiläläiset eivät enää saavuttaneet. Vielä toisen erän puolivälissä #52 Wille Fagerholm valoi uskoa kaventaen taululle 4-2 -lukemat, mutta viimeistään erän lopun kaksi maalia oululaisille naksautti lauantaisen hirvaan selkärangan.

Päätöserässä lukemia kaunisteltiin puolin ja toisin. Maalinsuulla erittäin hyvin pelannut Joona Sieppi joutui kuitenkin kaikkiaan kymmenesti antautumaan, joka kuvastaa paljon peliä. Hyvästä maalivahtipelistä huolimatta Kanuuna oli niin vahva, ettei jossiteltavaa jäänyt. Näin myöskään päivän toiseen otteluun ei enää panosta jäänyt, sillä Kanuuna kahdella voitolla oli jo varmistanut lohkon ainoan jatkopaikan.

Ovipeelot söi loputkin jäänteen Kittilän poroista

Toisessa kohtaamisessa SBC Levi haki ennen kaikkea hyvää yhteispeliä ja valmiutta tulevaan sarjakauteen. Ovipeelot ei kuitenkaan jättänyt sanan sijaa ja takoi taululle tylyt 6-0 -lukemat. Pelistä ei kittiläläisittäin jäänyt mitään kerrottavaa. Puolustustaistelua vaihdosta toiseen ja harvat hyökkäykset pysähtyi viimeistään OVP:n veräjää vartioineeseen Antto Kiviojaan. Entistä seuraansa vastaan pelannut Joona Sieppi otti muhkean kourallisen paraatitorjuntoja läpi ottelun, joka jälleen kuvastaa Porotokan peli-ilmettä. Maalivahti jätettiin turhan usein yksin ja poikittaissyöttöjä ei peitetty saati pallolla oltu varmoja.

Hyvää treeniä pelit oli kuitenkin jatkoa ajatellen. Tulevalla kaudella Lapin lohkossa Porotokan on pystyttävä esittämään kokonaisvaltaisesti vahvempaa peliä. Virheitä ei tohdi tehdä, mutta pelirohkeus vaatii myös riskejä.

Nälkää kauden avaukseen kuitenkin jäi ja jo tulevana viikonloppuna SBC Levi isännöikin mukavaa harjoitusturnausta, jossa isäntien lisäksi ivalolainen SB-69, Rovaniemen RSB-Team ja myös kautensa avaava SBC Levi 2 ottelevat Kittilän liikuntahallissa.

Harjoitusturnauksen ohjelma:

  • Klo 12.00 SBC Levi M1 – RSB-Team, Rovaniemi
  • Klo 13.30 RSB-Team, Rovaniemi – SB-69, Ivalo
  • Klo 15.00 SBC Levi M2 – SB-69, Ivalo