”Pokaali on siinä kunnossa, ettei sitä kehtaa pois antaa” – miesten edustus valmiina puolustamaan mestaruutta

| Aiheet: Miehet edustus, Uutiset

Viime kauden upeaan Lapin mestaruuteen päättänyt Porotokan miehistö lähtee tulevaan kauteen erinomaisista asemista. Joukkueen runko on pysynyt kesän jäljiltä pitkälti samana. Vain kikkakone #25 Juho Wesslin (OFBC), polkukone #73 Eetu Tervala (?), jokapaikankone #13 Aku Kilpi (?), peittokone #12 Johan Pakkala sekä taistelukone #10 Riku Nikula (SB-69) vaihtavat maisemia. Paikkaajat ovat kuitenkin enemmän tai vähemmän tuttuja ja loistavia pelimiehiä sillä Sodankylän Pallosta Porotokkaan liittyivät #44 Samuli Sulisalo ja #55 Teemu Vaara, SBT Torniosta #29 Jarmo Peurasaari sekä maalinsuulle Oulun seudulta Ovipeeloista mukaan lähti #32 Joona Sieppi (kyllä, toinen Sieppi maalinsuulle).

Pitkäksi venynyttä mestaruuskautta juhlittiin railakkaasti ja pitkään. Kesän oheisharjoitteluissa omatoimisesti ainakin vahvaa paluuta odotetaan Ahvenanmaan taisteluhärältä #14 Teemu Tuhkaselta sekä Pohjois-Karjalan kasvatilta #11 Mikko Heiskaselta, joka haki pelituntumaa kauden alla pokkaamassa turnausmitalin Tsekeissä asti. Mestaruusjuhlissa kovia kokenut pokaali onkin siinä kunnossa, että joukkueen kesken on yhteistuumin sovittu, ettei pokaalia kehtaa luovuttaa muille, niin huonoon kuntoon se saatiin.

Suomen Cup pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna

Porotokka aloittaa kautensa jo tulevana viikonloppuna, kun Suomen Cupin esikarsintavaihe pyörähtää käyntiin Kempeleen Zemppi-areenalla lauantaina. Vastaan asettuvat viime kaudella 4-divisioonasta 3-divisioonaan noussut Total (Oulu) sekä kolmosesta neloseen pudonnut Tempo (Oulu). Jatkopaikka irtoaa kahdelle parhaalle.

Suomen Cup oli viime kaudellakin toimiva aloitus SBC Levin kauteen, sillä kovat pelit varsinaisen kauden alla tarjoavat niin pelaajille kuin valmennukselle mahdollisuuden päästä sisään pelikuvioihin. Pelaaja-apuvalmentajaksi täksi kaudeksi noussut #89 Otto Haapalahti johdattaa päävalmentaja Petri Palosaaren kanssa kovan kymmenikön Zemppi-areenalle. Myös mestaruuksia ympäri maailman pokannut #87 Jyrki Holopainen on mukana. Mielenkiintoista on nähdä istuttaako valmentaja Palosaari viime kauden tehonyrkin #6 Kylä-Kaila – #89 Haapalahti – #18 Koutaniemi  -kolmikon heti avauksessa yhteen. Myös hyvin toisensa pudotuspeleissä löytäneet #20 Herraniemi – #52 Fagerholm on mukana ja valmennuksella onkin mielenkiintoinen viisikko tarjolla, kun vauhdikkaalle Eetu Rantatalolle etsitään paikkaa. Syksyn avausharjoituksissa vauhti oli tuttua Porotokkaa ja varmaa on, että oululaiset saavat tehdä kaikkensa löytääkseen aukot kittiläläisten puolustuksesta.

Lapin lohko pyörähtää käyntiin syksyllä peräti yhdeksän joukkueen voimin. Viime kaudesta muutoksia joukkueisiin tuli melko lailla. Tunturivastus Ylläksen Nousu ei enää kasannut joukkuetta tulevalle kaudelle ja samoin kävi runkosarjavoittaja AC Ressuille. Tilalle lohkoon ilmoittautui sen sijaan neljä uutta joukkuetta, mukana myös SBC Levin Akatemia, jossa eritoten junioireista aikuissarjoihin loikkaavat pelurit jatkavat pääsevät totuttelemaan miesten sarjan vauhtiin.

Lapin lohkon joukkueet kaudelle 2024-25:

  • AIK Ylikylä, Rovaniemi
  • Karungin Katajat, Tornio
  • RSB-Team, Rovaniemi
  • Santa’s United III
  • Santa’s United IV
  • SB-69, Ivalo
  • SBC Levi, Kittilä
  • SBC Levi Akatemia, Kittilä
  • Sodankylän Pallo, Sodankylä

Miesten edustusjoukkue kaudella 2024-25: