Miesten edustus varmisti 5. sijan Kempeleessä!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue matkasi sunnuntaina 12.3.2023 Kempeleen Zemppi Areenalle, jossa vastaan asettui oululaiset SB Hurricane ja Pelimannit! Panoksena päivän peleissä oli suoran sarjapaikan varmistaminen, sillä kärkisijoille ei ollut enää asiaa, mutta huonoilla tuloksilla viimeisistä peleistä myös putoamiskarsintapaikka oli mahdollinen muiden pelien mennessä sopivasti ristiin.

SB Hurricane – SBC Levi 6-6 (1-1, 3-2, 2-3)

Joulukuussa SB Hurricane murjoi rikkonaisella kokoonpanolla liikkeellä olleen porotokan peräti 11-2, mutta lähtökohdat sunnuntain otteluun olivat tällä kertaa huomattavasti valoisammat, kun sairastupa oli keventynyt usean pelaajan verran. 1. erä käynnistyikin tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden osuessa kertaalleen. Porotokan tärkeän pukukoppimaalin laukoi #18 Juha-Pekka Koutaniemi ajassa 14:45.

2. erässä nähtiin SBC Levin näkökulmasta sysimusta minuutti, kun SB Hurricane onnistui maalinteossa peräti kolmesti alle minuutin sisään ja yhtäkkiä tilanne olikin jo 4-1. Aikalisän jälkeen rivit saatiin järjestykseen ja 2. erän aikana nähtiin vielä tärkeät kavennusosumat #64 Joni Niemelän ja #19 Matti Autioniemen toimesta. Autioniemen maali syntyi ylivoimalla.

3. erässä oululaiset karkasivat jo 6-3 johtoon onnistuttuaan kahdesti puolen minuutin sisään, mutta draamankaari ei ollut vielä valmis. #37 Eetu Rantatalon kavennusosuman jälkeen kello kulki vääjäämättä vastustajan eduksi, mutta ottelun viimeinen minuutti olikin urheilun dramatiikkaa parhaimmillaan. Ajassa 44:20 #10 Riku Nikula onnistui kaventamaan tilanteeksi 6-5 ilman maalivahtia #10 Matti Autioniemen syötöstä. Syöttöpiste oli samalla Matti Autioniemen 250. tehopiste SBC Levin paidassa!

Keskialoituksesta pallo SBC Leville ja vastustaja joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti kahteen otteeseen muutaman sekunnin sisään. Seurauksena kolmen miehen ylivoima porotokalle (6v3), oma maali tyhjänä ja vapaalyönti puolesta kentästä. Sekunteja pelikellossa tässä vaiheessa jäljellä vain noin 13. #21 Hannu Molkojärvi ja #14 Teemu Tuhkanen sopivat, että aikaa on pariin syöttöön ykkösellä ja sen jälkeen pitää jo laukoa. Tuhkasen painava laukaus suuntautui kuitenkin yli maalin. Vastustajan lyhyestä kulmalyönnistä pallo karvattiin takaisin ja Tuhkasen syöttö maalin eteen Jupe Koutaniemelle pomppasikin onnekkaasti Hurricane-pakin kautta maaliin ja peli tasan 6-6 pelikellon näyttäessä lukemia 44:53! Arvokas tasapelipiste takataskuun ja sarjapaikan säilyttäminen alkoi näyttää entistä todennäköisemmältä.

Maalin suulla #34 Tuomas Siepille 16 torjuntaa. #25 Juho Wesslinille tehot 0+3 ja Tuhkanen-Koutaniemi-Autioniemi-kolmikolle 1+1 mieheen.

SBC Levi – Pelimannit 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)

Päivän toinen ottelu Pelimanneja vastaan ei tarjonnut suurta urheilujuhlaa, mutta SBC Levi pystyi ottamaan ottelusta rutiinivoiton lopulta maalein 5-2.

Pelimannit pyrki karvaamaan korkealta, mutta lääkkeet karvauksen ohittamiseen löytyi ja peli kääntyi vauhdikkaasti vastustajan maalia kohti. Viimeistely jätti kuitenkin runsaasti parannettavaa eikä pallokaan tahtonut pysyä lavassa enää ratkaisuhetkillä. 2. erässä SBC Levi siirtyi jo 3-1 johtoon, mutta Pelimannit roikkui edelleen ottelussa mukana ja sai mahdollisuuden hakea kavennusta rangaistuslaukauksella ajassa 26:49 Levi-puolustuksen rikottua maalin edessä. Maalilla #40 Juho Huotari nollasi kuitenkin Pelimannit-hyökkääjän maalintekoaikeet.

Runsaista maalintekotilanteista huolimatta ja Pelimannit-maalivahdin hyvistä torjunnoista johtuen porotokan neljäs maali syntyi vasta 3. erän loppuhetkillä ajassa 41:01, kun #21 Hannu Molkojärvi laukoi pallon sektorista alanurkkaan.

Viimeisillä sekunneilla #22 Jaakko Sattanen laukoi syötönkatkon jälkeen tilanteeksi 5-1 tyhjään maaliin ja myös Pelimannit sai vielä yhden onnistumisen, kun harhasyöttö hyökkäyspäässä kääntyi ylivoimahyökkäykseen ja lopulta Levi-maalin perukoille muutama sekunti ennen loppusummeria.

Maalilla #40 Juho Huotarille 13 torjuntaa ja #14 Teemu Tuhkaselle tehot 0+3.

Parhaan pelaajan palkinto Juha-Pekka Koutaniemelle

Joukkue palkitsi keskuudestaan päivän parhaana pelaajana #18 Juha-Pekka Koutaniemen, joka iski tehot 1+2 ja rakenteli useita vaarallisia maalipaikkoja ketjukaveriensa #25 Juho Wesslinin ja #37 Eetu Rantatalon kanssa.

”Ennen pelien alkua sovittiin joukkueen kanssa, että ei me tänne asti matkustettu häviämään ja se näkyi kentällä. SB Hurricanen vauhdikkaan pallollisen pelin ja korkean karvauksen kanssa oltiin ajoittain pulassa, mutta joukkue osoitti huimaa venymiskykyä nousemalla kahdesti tappioasemasta tasoihin. Pelimannit-pelin valmistautuminen ei ollut kovin hyvä ja meiltä puuttui terävyys kaukalossa, mutta pystyttiin onneksi ottamaan rutiinivoitto, vaikka kaveri hyvin laittoikin kampoihin. Oli todella iso juttu, että saatiin pitkästä aikaa kolmas viisikko mukaan peleille, kun sairastupa tyhjeni hieman. Se antoi koko joukkueelle paljon itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen”, kertasi joukkueen valmentaja Tuomas Similä päivän pelejä.

Sunnuntain hyvät tulokset ja muiden pelien lopputulokset tarkoittivat sitä, että miesten edustusjoukkue sijoittuu sarjassa viidenneksi, vaikka joukkueella on vielä yksi ottelu pelaamatta. Viime kauden 8. sija parani siis kolmen pykälän verran.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/9477/10359/2022-2023/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkue päättää 4-divarikautensa perjantaina 17.3. Pajalassa, kun Ylläksen Nousu ja SBC Levi ottavat mittaa toisistaan kauden toisessa TUNTURIDERBYSSÄ klo 19:00!

Kuva: SB Hurricane/Ari Arola