Miesten edustukselle tasapelipiste Sodankylästä

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue matkasi lauantaina 25.2.2023 viimeistä kertaa tälle kaudelle Sodankylään, jossa vastaan asettui oululaiset SS Uleå ja Dynamo Akatemia! Poissaolijoiden lista oli venähtänyt jälleen harmittavan suureksi, eikä tällä kertaa peleille saatu kuin pari kentällistä sekä kaksi maalivahtia.

SS Uleå – SBC Levi 3-3 (2-2, 0-1, 1-0)

Syyskaudella joukkueet tasasivat pisteet maalein 3-3, eikä joukkueiden paremmuus selvinnyt vielä toisessakaan keskinäisessä kohtaamisessa. Porotokka aloitti ottelun terävästi hyvän valmistautumisen myötä ja pallo löysi tiensä Uleå-rysään jo ajassa 00:13, kun #18 Juha-Pekka Koutaniemi laukoi pallon maaliin #97 Paavo Toppisen syötöstä.

Syyskauden kohtaamisen jälkeen muutamalla kovalla pelimiehellä vahvistunut Uleå vastasi kahdella osumalla, ennen kuin #25 Juho Wesslin veivasi upeasti rankkarista pelin jälleen tasoihin ajassa 08:31. 1. erän jälkeen lukemat siis 2-2.

2. erässä SBC Levi onnistui päivän ainoasta ylivoimatilanteestaan, kun #59 Veeti Hämäläisen lämäri viivasta epäonnistui, mutta #61 Jesse ”taikuri Mikkonen” Mikkola neppasi pallon maalin edestä sisään.

3. erässä SS Uleå sai kenties pelin kuvaan nähden ansaitsemansa tasoituksen ajassa 41:53 ja ottelun loppuminuuteille saatiin vielä lisää sydämentykytyksiä, kun Veeti Hämäläinen määrättiin toistamiseen jäähypenkille ajassa 43:06. Porotokan alivoimapelaaminen oli kuitenkin jälleen erinomaista ja pisteet jakoon loppulukemin 3-3. Tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä lopulta kummalle tahansa.

Levi-maalilla #34 Tuomas Siepille 19 torjuntaa.

SBC Levi – Dynamo Akatemia 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)

Toisessa ottelussa vastaan asettui sarjakärki eli Dynamo Akatemia Oulusta. Päivän ensimmäinen ottelu vei porotokan kahdesta kentällisestä mehut, joten ottelussa oltiin selvästi puolustuskannalla, mutta tarkoituksena oli pyrkiä teräviin vastaiskuihin.

1. erän maaleista vastasi Dynamo Akatemia kahteen otteeseen, mutta 2. erässä lisäosumia ei nähty. 3. erän alkuun oululaiset iskivät kuitenkin taululle jo ratkaisevan tuntuisesti 3-0, eikä väsähtänyt SBC Levi saanut enää loppukiriä aikaiseksi. 4-0 maali syntyi tyhjiin, ennen kuin #10 Riku Nikula kavensi ottelun loppuhetkillä lukemiksi 4-1 #25 Juho Wesslinin mainiosta syötöstä.

Maalilla #40 Juho Huotarille 24 torjuntaa.

Parhaan pelaajan hattu Juho Wesslinille

Joukkue palkitsi päivän parhaana pelaajana #25 Juho Wesslinin, joka uurasti valtavan työmäärän sentterin roolissa molempiin suuntiin. ”Wesse” oli myös joukkueen päivän tehokkain pelaaja pistein 1+1.

”Poissaolijoiden lista oli tälläkin kertaa harmittavan pitkä ja joukkue olisi kaivannut kolmannen kentällisen tulitueksi. Ensimmäinen peli oli suht vauhdikas ja tasainen, mutta toisessa ottelussa oltiin aika väsyneitä ja selvästi altavastaajia. Jäähyjäkin otettiin päivän mittaan peräti viisi kappaletta, joista suurin osa täysin tarpeettomia takaapäin rikkomisia, kun jäätiin jalalla jälkeen. Alivoimanelikot piti meidät pinnalla onnistuen peräti 80% tehokkuudella (4/5), joten iso käsi joukkueen erikoistilannepelaajille sekä molemmille maalivahdeille. Ei meille tänäänkään tehty kahdessa ottelussa kuin vain yhteensä viisi maalia tasaviisikoin, mutta meidän pallollisessa pelissä on vielä paljon kehitettävää ja siihen auttaa parhaiten harjoittelu”, kertasi joukkueen valmentaja Tuomas Similä lauantain pelejä.

Sarjatilanne on edelleen kutkuttavan jännittävä, sillä päivän tulosten myötä kaikki sijoitukset ovat vielä auki sarjataulukon ylä- ja alapäässä sekä myös keskivaiheilla. Sunnuntaina 12.3. pelataankin huikea sarjan päätöspäivä Kempeleessä, kun kaikki muut joukkueet paitsi SBC Levi ja Ylläksen Nousu pelaavat runkosarjan viimeiset ottelunsa. SBC Levi ja Ylläksen Nousu pelaavat runkosarjan viimeisen ottelunsa eli Tunturiderby osa 2:n pe 17.3. Pajalassa!

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/9477/10359/2022-2023/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat sunnuntaina 12.3.2023 Kempeleessä! Tuolloin vastaan asettuu oululaiset SB Hurricane klo 13:00 ja Pelimannit klo 15:00.