Miesten edustukselle tappio TUNTURIDERBYSTÄ

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue päätti kautensa tappioon Pajalassa pelatussa TUNTURIDERBY osa 2:ssa perjantaina 17.3.2023.

Ylläksen Nousu – SBC Levi 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä ja Pajalan pienessä kaukalossa pelitilanteet muuttuivat nopeasti. Peli oli vauhdikasta ja molempiin päihin syntyi hyviä maalintekotilanteita. 1. erän jälkeen tilanne 1-1 ja SBC Levin johtomaalista vastasi #37 Eetu Rantatalo terävällä laukauksella oikeaan alanurkkaan, syöttäjänä #25 Juho Wesslin.

2. erän alussa Nousu siirtyi johtoon, mutta #59 Veeti Hämäläinen tasoitti pelin haastamalla keskustaan ja sijoituksella etualanurkkaan. Tunteet alkoivat kuumentua ja SBC Levi käytti aikalisänsä ajassa 25:52, kun joukkueelle vihellettiin jo ottelun kolmas 2-minuuttinen. Aikalisän aikana kierrokset laskettiin alas ja fokus takaisin pelaamiseen. Tapetun alivoimapelin jälkeen Wesslinille tarjottiin mahdollisuutta viedä porotokka jälleen johtoon rangaistuslaukauksella ajassa 29:38, mutta yritys harmittavasti epäonnistui pallon karattua.

3. erän alkuhetkillä SBC Levi onnistui heti ottelun ensimmäisestä ylivoimatilanteestaan, kun #21 Hannu Molkojärvi tarjoili ja #14 Teemu Tuhkanen tykitti pallon viivasta verkkoon ajassa 32:10; peli nyt 2-3. Nousu onnistui tasoittamaan kuitenkin vain minuuttia myöhemmin Levi-puolustuksen harhasyötön seurauksena.

Pelimiesten vitosella SBC Leville tarjottiin ottelun voittoa hopeatarjottimella, kun Nousu otti kaksi jäähyä lähes peräjälkeen ja porotokka pääsi hakemaan 4-3 johto-osumaa 15 sekunnin ajan 5v3-ylivoimalla. SBC Levin kovin nälkä tuntui kuitenkin olevan jo tyydytetty ja hieman lepsusti pelailtu ylivoima kääntyikin Nousun voittomaaliin, kun jäähyltä päässyt pelaaja karkasi 2v2-hyökkäykseen ja pallo päätyi onnekkaalla pompulla Levi-maaliin. Reilua minuuttia myöhemmin viivalaukaus maskin takaa sujahti Levi-maalin etunurkasta sisään ja loppulukemat 5-3 kotijoukkueen hyväksi.

Maalin suulla #34 Tuomas Siepille 21 torjuntaa.

Parhaan pelaajan hattu Veeti Hämäläiselle

Joukkue palkitsi keskuudestaan päivän parhaana pelaajana #59 Veeti Hämäläisen ja järjestävän tahon parhaan pelaajan palkinnon pokkasi #37 Eetu Rantatalo.

”Vauhdikas ja tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Me pystyttiin luomaan hyvä määrä laadukkaita maalipaikkoja, saatiin rankkari ja kolme ylivoimamahdollisuuttakin sekä hoidettiin vastustajan kaikki kolme ylivoimatilannetta, joten näillä tilastoilla pitkässä juoksussa keskimäärin voittaa pelejä enemmän kuin häviää. Meille tarjottiin voittoa vielä ottelun lopussa ylivoimatilanteiden myötä, mutta se joukkue lopulta ansaitsi voittonsa jolla oli enemmän panosta ja joka halusi voittoa enemmän. Vaikka tappio harmittaakin, niin pilvellä on myös hopeareunus Nousun säilytettyä sarjapaikkansa, koska se tarkoittaa, että ensi kaudellakin nähdään jännittäviä paikallisotteluita. Ottelun katsojamäärä 135 on upea luku ja lohkon Lapin joukkueilla (SoPa, Nousu ja Levi) kotipelien katsojamäärät ovat muutenkin olleet sarjan ehdotonta kärkeä. Alasarjasalibandy elää Lapissa vahvaa nousukautta ja siitä voimme olla ylpeitä”, kommentoi SBC Levin valmentaja Tuomas Similä.

Miesten edustusjoukkue päätti kautensa siis 5. sijaan, joka on kolme sijaa parempi kuin viime kauden 8. sija ja putoamiskarsijan paikka. Joukkueen sisäisen pistepörssin vei nimiinsä #14 Teemu Tuhkanen, joka 9 otteluun iski tehot 9+7=16. Maalivahdeista parhaat tilastot kerrytti #40 Tuomas Sieppi, 6 ottelua ja tor% 84.44%.

Sekava kauden alku ja vaihtuvuutta rosterissa

Miesten edustusjoukkueen kausi käynnistyi hieman sekavissa merkeissä, kun joukkue päätti keväällä lähteä kauteen ilman valmentajaa. Elokuun lopussa pelatuissa tappiollisissa Suomen Cupin peleissä oli kuitenkin jo nähtävissä, että mikäli tarkoitus on taistella voitoista ja hyvistä sarjasijoituksista alkavalla sarjakaudella, niin sekalainen seurakunta tarvitsee kaitsijan. Elo-syyskuussa vapaita valmentajia ei ollut enää juurikaan markkinoilla, joten joukkue palkkasi edelliskauden valmentajan Tuomas Similän takaisin joukkueen peräsimeen.

Aiempien kausien tapaan joukkueen toimintaa haittasi suuri tapahtumakohtainen vaihtuvuus, kun sesonki- ja vuorotöissä olevat pelaajat eivät olleet aina käytettävissä harjoituksissa ja peleissä. Lisäksi kentällinen pelaajia jätti kauden kesken jo syksyllä erinäisistä syistä (loukkaantumiset, perheenlisäys, työkiireet), joten joukkueen rosteria täydennettiin useilla pelaajilla vielä tammikuunkin aikana, jotta kausi saadaan vietyä kunnialla loppuun. Tämä ”ongelma” toistuu kaudesta toiseen pienellä paikkakunnalla pelaajamassan ollessa pienehkö. Joukkueen riveissä esiintyi kaudella 2022-2023 yhteensä 29 kenttäpelaajaa ja 5 maalivahtia, joista vain yksi, eli joukkueen varakapteeni #19 Matti Autioniemi, pelasi kaikki 18 sarjapeliä.

Edelliskauteen verrattuna ohipelien määrä väheni ja ehjällä kokoonpanolla pystyttiin pelaamaan hyviä, tiukkoja pelejä kaikkien sarjan joukkueiden kanssa. Sarja oli tänäkin vuonna erittäin tasainen ja pelit menivät mukavasti ristiin, joten jännitettävää riitti ihan maaliskuun päätöskierroksille asti. Kiitokset kaikille sarjan kilpakumppaneille ja onnittelut Dynamo Akatemialle sarjanoususta! Kiitokset myös joukkueen yhteistyökumppaneille Oxdog, Intersport Levi, Agnico Eagle, Kittilälehti, Levimarket, K-supermarket Kittilä, Kittilän Tilipalvelu, Neste Kittilä, Aslakin Liike, Kittilän autopeltikorjaamo ja maalaamo, Toimistotekniikka ja Bar Alakerta/Olvi! Sekä loppuun vielä koko joukkueen puolesta kiitokset kaikille joukkueen kannattajille!

Ensi kausi rakentuu jo taustoilla ja palaamme asiaan sen tiimoilta myöhemmin kevään aikana. Nyt nautitaan hetki ”kesälomasta” ennen kuin työhanskat laitetaan taas käteen!

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/9477/10359/2022-2023/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Kauden 2023-2024 sarjapelit alkavat ensi syksynä.