Kakkosnaisilla kahden pisteen kauden avaus

| Aiheet: Uutiset

Kausi 2022-2023 on vihdoin polkaistu käyntiin! Joukkueen historian ensimmäiset 2. divarin pelit käytiin Rovaniemellä sunnuntaina 2.10. Vastaan saatiin annos oululaista energiaa OFBC:n ja Merikoski SBT:n toimesta. Vaikka pientä alkukankeutta oli havaittavissa, ei päivää tarvinnut tyhjin käsin kuitenkaan päättää.

OFBC – SBC Levi II 3-5 (0-2, 3-1, 0-2)

Ensimmäinen ottelu alkoi selvästi jännittyneissä tunnelmissa, eikä joukkue oikein tiennyt mitä odottaa sarjanousun myötä. Pallo ei tahtonut taipua huolellisiin syöttöihin, ja pelinavausyritykset olivat hätiköityjä. Siitäkin huolimatta, ensimmäinen maali syntyi ajassa 4:28 Levin naisten hyväksi #28 Hämäläisen viimeistelystä. Toinen maali seurasi pian ensimmäistä #19 Vähätuvan toimittaessa palloa maalille. Vastustajalla riitti hyviä paikkoja, joita myös tarjoiltiin turhan helposti, mutta #35 Jatkola taipui maalilla upeisiin torjuntoihin.

Toisessa erässä vastustajan antama paine teki tehtävänsä, ja erän alkuun peli kääntyikin jo tasalukemiin 2-2. Porotokka oli omassa päässään välillä vaikeuksissa, eikä pelinavaus helpoilla syötöillä meinannut lähteä luonnistumaan. Onneksi myös hyviä hetkiä nähtiin, ja sellaisen seurauksena #12 Hurtig vei naisen johtoon. Toisen erän loppuun vastustajalle annettiin keskialueella tapahtuneesta mailaanlyönnistä 2 minuutin ylivoima, eikä OFBC jättänyt sitä hyödyntämättä.

Tasatilanteessa ei kolmatta erää pitkään pelattu, sen takasi #3 Tornberg maalintekijänä. Pelin lukemat viimeisteli vielä toistamiseen osunut #28 Heidi Hämäläinen hienolla nousullaan ja viimeistelyllään. Maalivahti #35 Jatkolalle kertyi tolppien välissä 23 torjuntaa ja upeita pelastuksia.

SBC Levi II – Merikoski SBT 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)

Toiseen peliin alun jännitys ehkä hieman hellitti, mutta vastassa tiedettiin olevan erittäin kova ja pallollisesti taitava joukkue. Peliin lähdettiin kuitenkin hyvällä asenteella ja energisesti antamaan mahdollisimman kova vastus. Merikoski pääsi heti kolmannella minuutilla niittaamaan ensimmäisen maalin nimiinsä. Pian Levi sai kahden minuutin ylivoiman onnistumatta siltikään maalinteossa. Ajassa 14:03 #47 Satu Karjala toi Levin naiset rinnalle olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja laittoi riparin sisään viivasta tulleesta vedosta.

Pelin puoleenväliin saakka ottelu pysyi tasalukemissa ja vakuuttavia maalintekopaikkoja luotiin puolin ja toisin. Ensimmäisenä onnistui kuitenkin vastustaja. Leville annettiin jälleen hyvä mahdollisuus onnistua ylivoimalla, mutta toisinhan siinä kävi. Pallo menetettiin huolimattomasta syöttöyrityksestä viivassa, ja vastustajan pelaaja pääsi pistämään pallon maalivahdin ohi alivoimalla. Porotokka ei enää onnistunut maalinteossa, ja vastustaja loi lopullisiksi lukemiksi 1-5.

Tappiosta huolimatta pelissä nähtiin omistautunutta pelaamista, hyviä katkoja, isoja peittoja ja uskomattomia torjuntoja maalivahti #40 Kontiosalolta. Sanni torjui ottelussa yhteensä 22 kertaa.

Valmentaja Mikko Hastin mietteitä päivästä: ”Kauden ensimmäisessä koitoksessa uudella sarjatasolla paistoi alkujännitys. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän se alkoi näyttää peliltä. Peliin löytyi sopiva rentous ja hommia painettiin pilke silmäkulmassa. Tästä palkinnoksi kaksi pistettä kauden avaukseen. Toisen pelin odotetusti kova vastus laittoi meidät aika ahtaalle pelin alkuhetkistä lähtien. Hyökkäyksiin lähdöt tuottivat vaikeuksia, ja hyökkäyspäässä peliä ei saatu rullaamaan muutamaa tilannetta lukuunottamatta. Puolustuspelaamisesta täytyy kyllä nostaa hattua koko porukalle. Fyysinen maalineduspelaaminen ja isot peitot antoivat varmasti lisää puhtia koko porukalle. Yleisölle myös suuri kiitos kovasta kannustamisesta!”

Seuraavan kerran naisten kakkosjoukkue pelaa Oulun Nallisportissa 5.11.2022. Vastassa ovat SSRA IV sekä myöskin kakkosdivariin juuri noussut HaHe II.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/24/9434/10237/2022-2023/sarjataulukko

-EV #19