Miesten edustukselle voitto ja tappio kotipeleistä

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue sai la 26.2.2022 pelatuista kauden viimeisistä kotiotteluista saaliiksi kaksi arvokasta sarjapistettä!

SBC Levi – YNM 2-7 (1-1, 0-5, 1-1)

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Ylikiimingin Nuijamiehet. Joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen SBC Levi vei nimiinsä maalein 6-4.

Kotijoukkue SBC Levi aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi 1-0 johtoon #22 Jaakko Sattasen ujuttaessa pallon sisään etunurkasta. YNM:n tasoitus ajassa 11:20 syntyi kotijoukkueen näkökulmasta epäonnisesti, kun toimitus maalille pomppasi Levi-puolustajan jalasta omaan häkkiin.

2. erän alkuminuuteilla YNM maalasi kaksi lisäosumaa lyhyen ajan sisään ja SBC Levin paketti levisi pahemman kerran. Etäisyydet kasvoivat liian suuriksi ja pallonmenetykset keskialueella päättyivät kovalla prosentilla vastaiskumaaleihin kittiläläisten verkkoon. YNM:n vahvaan kaksinkamppailupelaamiseen ja pallolliseen peliin ei pystytty vastaamaan alkuunkaan. Suvereeni erä vastustajalta ja erittäin heikko erä SBC Levin näkökulmasta. 2. erä vastustajalle maalein 0-5 ja 3. erään lähdettiin tilanteesta 1-6.

3. erässä molemmat osuivat vielä kertaalleen, joten pisteet Nuijamiehille loppulukemin 2-7. SBC Levin toisen maalin laukoi #25 Juho Wesslin, jolle osuma oli kauden kahdeksas.

Maalin suulla #35 Eemil Aholalle 10 torjuntaa.

SS Uleå – SBC Levi 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)

Iltapäiväottelussa vastaan asettui SS Uleå Oulusta. Syyskauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa SS Uleå oli parempi maalein 1-4.

Heikosta ensimmäisestä ottelusta sisuuntunut SBC Levi aloitti vahvasti siirtyen jo 2-0 johtoon ajassa 6:36. Ensimmäisestä osumasta vastasi hyökkääjäksi nostettu #6 Jari-Pekka Sigvart, jolle osuma oli ensimmäinen SBC Levi-paidassa. Toisen osuman laukoi ylivoimalla #78 Joni Niemelä.

2. erässä SS Uleå pääsi peliin paremmin mukaan ja loi useita vaarallisia tilanteita Levi-maalille, mutta #63 Harri Lintulahti poimi eleettömästi ”helpot pois” tolppien välissä. Lisäosumia ei nähty kummassakaan päässä hyvistä maalipaikoista huolimatta.

3. erässä oululaiset saivat vihdoin kuparisensa rikottua, kun ajassa 39:02 irtopallo kimposi Levi-maalin etunurkasta sisään. Vain hetkeä aiemmin #21 Hannu Molkojärvi oli nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa toisessa päässä, mutta Uleå-maalivahti veti tällä kertaa pitemmän korren.

Ottelun viimeiset minuutit SS Uleå haki vimmatusti tasoitusosumaa, mutta SBC Levi puolusti tiiviisti ja pyrki hallitsemaan palloa mahdollisimman paljon. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 44:03, kun #6 Sigvart haki irtopallon ja siirsi keskelle #20 Roni Herraniemelle, joka laukoi ensimmäisen maalinsa aikuisten sarjapeleissä ja tilanteeksi 3-1!

#6 Sigvartille tehot 1+1 ja #63 Lintulahdelle 24 torjuntaa.

Lähtökohdat viikonlopun peleihin olivat vaikeat, sillä koronatartuntoja on ollut Kittilässä runsaasti ja pelimiehiä tippui kokoonpanosta pois kentällisen verran vielä torstai-perjantai-akselilla. Onneksi polvivammasta toipuva #22 Jaakko Sattanen saatiin hälytettyä apuun ja myös #78 Joni Niemelä teki vahvan paluun pelikentille parin vuoden tauon jälkeen. Lisäksi #65 Santeri Puumalainen saatiin mukaan iltapäiväotteluun työvuoron päätteeksi. Viisi hyvää erää ja yksi huono erä riitti tällä kertaa kahteen tärkeään sarjapisteeseen.

Joukkue valitsi päivän parhaaksi pelaajaksi Uleå-ottelussa maalilla loistaneen #63 Lintulahden. #6 ”Jukkis” Sigvartille päivän peleistä tehot 1+2.

Sarjatilanne jatkuu edelleen äärimmäisen tasaisena, kun joukkueilla on jäljellä enää 4-5 ottelua. SBC Levin sijoitus on nyt 7., mutta 3. sija on vain kahden pisteen päässä.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/8105/5878/2021-2022/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat la 12.3.2022 Torniossa! Tuolloin vastaan asettuu klo 14:00 OYUS ja klo 16:00 AC Susikädet.

Kuva: Miika Sirkiä/Kittilälehti