Miesten edustukselle tasapeli ja voitto kotipeleistä!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue pelasi kauden toistaiseksi tärkeimmät ottelunsa la 12.2.2022 Kittilän urheiluhallilla ja saalisti tärkeät kolme sarjapistettä! Erittäin tasaisessa sarjassa ohipelien määrä pitäisi pystyä minimoimaan ja joukkue lähtikin heikoista edellisistä peleistä sisuuntuneena kotiotteluihin.

SBC Levi – SB Hurricane 2-2 (0-1, 2-0, 0-1)

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitänyt SB Hurricane Oulusta. Joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Nuori, taitava ja nopea hurrikaanijoukkue hallitsi pallollista peliä, mutta kittiläläiset puolustivat sinnikkäästi. Oululaiset johtivat kuitenkin 1. erän jälkeen maalein 0-1.

SBC Levin vastaus nähtiin lopulta 2. erän puolivälin tietämillä, kun #91 Ville Niemelä laukoi viivasta maanuoliaisen, joka livahti Hurricane-maalivahdin puikoista sisään. Maali oli Niemelälle kauden ensimmäinen ja syöttöpiste #65 Puumalaiselle. Heti seuraavassa vaihdossa #18 Juha-Pekka Koutaniemi kanttasi siivestä keskustaan ja painoi pallon etuylänurkkaan; kittiläläiset siirtyivät johtoon 2-1 ja maalien välillä ehti kulua vain 14 sekuntia. Syöttöpiste ”Jupen” maalista #19 Matti Autioniemelle.

3. erän alussa SB Hurricane tasoitti ja otti pelin entistä vahvemmin haltuunsa. Porotokka puolusti kärsivällisesti ja kyttäsi vastaiskupaikkoja. Lopulta ratkaisun avaimia tarjottiin ajassa 40:34, kun #25 Juho Wessliniä rikottiin maalintekotilanteessa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus kittiläläisille. #25 Wesslinin alanurkkasijoitus sujahti kuitenkin tolppaa nuollen ohi maalista.

Oululaiset loivat vielä ottelun loppuhetkillä hurjan mylläkän Levi-maalille, mutta porotokan puolustus kesti huikean ottelun maalin suulla pelanneen #2 Ville Kultiman johdolla.

#2 Kultimalle 24 torjuntaa ja joukkueen alivoimanelikoille 2/2 nollausta.

SBC Levi – HaHe 6-3 (0-1, 4-0, 2-2)

Päivän toisen ottelun kokoonpano tuotti harmaita hiuksia valmennukselle, sillä #14 Tuhkanen joutui jättämään jo ensimmäisen pelin kesken takareisivamman vuoksi, ja kun sentteriosastokin kaventui #65 Puumalaisen kiirehdittyä iltavuoroon, niin kenttärulettia jouduttiin pyörittämään ahkerasti. Vastustaja-HaHe kohdattiin nyt toistamiseen tälle kaudelle ja ensimmäisestä pelistä SBC Levi otti syyskaudella niukan voiton maalein 5-4.

SBC Levi hallitsi 1. erää, mutta haukiputaalaiset iskivät silti ottelun ensimmäisen maalin heti ensimmäisestä tilanteestaan. Tasainen ottelu eteni hienoisessa Levi-hallinnassa HaHen puolustaessa tiiviisti ja iskiessä vaarallisesti pelinkäännöistä.

2. erän puolivälissä nähtiin yksi seurahistorian tehokkaimmista puoliminuuttisista. Maali-iloittelun käynnisti puolustaja #29 Samuli Heikkilä, joka tasoitti lukemat upealla viivakantilla etuylänurkkaan ajassa 22:59 kauden ensimmäisellä maalillaan. Ajassa 23:17 eli vain 18 sekuntia myöhemmin #61 Jesse Mikkola löi paluupallon ilmasta sisään maalin edestä #25 Wesslinin laukauksen jälkeen ja tilanne nyt 2-1. Heti seuraavasta keskialoituksesta #42 Juha Ihalainen aloitti eteenpäin itselleen, otti pari askelta vauhtia ja tykitti pallon takanurkkaan! Pelikello ehti raksuttaa vain kolme sekuntia eteenpäin. Täysin käsittämättömän puoliminuuttisen huipensi #19 Autioniemen täysosuma ajassa 23:25 ja SBC Levi johti jo 4-1. Ihalaisen ja Autioniemen maalien välillä ehti kulua vain viisi sekuntia ja kaikki neljä kotijoukkueen maalia syntyivät siis 26 sekunnin aikana.

3. erässä HaHe osoitti kuitenkin vaarallisuutensa kaventamalla kahdella osumallaan tilanteeksi 4-3. Heti toisen kavennusmaalin jälkeisessä vaihdossa #18 Koutaniemi takakarvasi pallon puolessa kentässä ja maalasi vastaiskusta ratkaisevan oloisen 5-3-johtomaalin. HaHe haki loppuhetkillä kavennusta ilman maalivahtia ja sai vielä rangaistuslaukauksen puolisen minuuttia ennen päätössummeria. Rankkarin ajaksi maalin suulle vaihdettu #2 Kultima pystyi kuitenkin torjumaan vastustajan yrityksen ja #21 Molkojärvi laukoi vapauttavan 6-3 osuman tyhjiin parikymmentä sekuntia myöhemmin.

Maalilla #35 Eemil Aholalle 10 torjuntaa, #2 Kultimalle 1/1 torjunta (RL-torjunta) ja kenttäpelaajista #18 Koutaniemelle tehot 1+1. Lisäksi HaHe-pelissä kaikille kuudelle maalille merkattiin eri tekijä, eli tehotkin jakaantuivat tasaisesti.

Heikosti sujuneen parin viikon takaisen Sodankylän reissun jälkeen SBC Levi pystyi tekemään ison tasonnoston kotipeleihin. Kotihallissa nähtiin jälleen periksiantamaton ja tiiviisti puolustava porotokka hyvällä maalivahtipelillä säestettynä. Vain neljä päästettyä maalia tasaviisikoin ja yksi päästetty erikoistilannemaali on hyvä lähtökohta sarjapisteistä taistelemiseen millä tahansa sarjatasolla. Pallollisessa pelissä on kuitenkin edelleen paljon parannettavaa, joten työnteko jatkuu heti maanantaina harjoitusten merkeissä. SBC Levi kohenteli sarjasijoitustaan ja löytyy nyt sarjataulukon sijalta neljä (12 ottelua, 12 pistettä), mutta joukkueilla on eri määrä otteluita pelattuna.

Joukkue valitsi keskuudestaan päivän parhaaksi pelaajaksi puolustaja #29 Samuli Heikkilän.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/8105/5878/2021-2022/sarjataulukko

Loppuun vielä kiitokset koko joukkueen puolesta koronarajoitusten jälkeen hallille takaisin löytäneille katsojille! Teitä oli kahteen peliin yhteensä ilahduttavasti yli 80 silmäparia paikan päällä kannustamassa.

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat kauden viimeisten kotipelien merkeissä jo vajaan kahden viikon kuluttua! La 26.2.2022 Kittilän urheiluhallille vieraaksi saapuu Ylikiimingin Nuijamiehet klo 12:00 ja SS Uleå Oulusta klo 15:00. Tervetuloa kannustamaan porotokka voittoihin!