Naisten kakkosjoukkueelle kahden voiton sarja-avaus

| Aiheet: Naiset II, Raportit, Uutiset

Odotettu kausi polkaistiin käyntiin lauantaina 3.10, kun 3. divaria pelaava naisten kakkosjoukkue avasi kauden kotiturnauksella Rovaniemellä. Turnauksesta jäi käteen neljä pistettä, tehtyjä maaleja ja rutkasti uutta opittavaa.

SBT Tornio – SBC Levi II 1-6 (0-2, 0-0, 1-4)

Kauden ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui SBT Tornio, ja vastustajan meno tiedettiin etukäteen vikkeläksi. Päivän ensimmäisen maalin pääsi niittaamaan #8 Johanna Kuusela jo viiden minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen erän toisen maalin taituroi #16 Riikka Kyyrö.

Toiseen erään lähdettiin koko ajan paranevan oman pelin voimin, mutta erä ei tuonut maaleja puolin eikä toisin. Oma peli alkoi muuttua pikkuhiljaa puurtamiseksi, eikä työ synnyttänyt tulosta taululle. Kolmannen erän alkuun Tornio tarjoili kotijoukkueelle kahden minuutin ylivoiman väärästä etäisyydestä otetulla jäähyllä. SBC Levin naiset hyödynsivät mahdollisuuden jo ensimmäisestä vapaalyönnistä, kun joukkueen kapteeni #11 Essi Kosunen viimeisteli maalin varmoin ottein takakulmaan. Porotokan peli alkoi selvästi taas vapautua, sillä viiden minuutin sisään naiset tekivät yhteensä neljä maalia varmistaen joukkueelle selvän johdon ottelun loppuun.

Maalivahti #35 Jatkolalle kirjattiin 16 torjuntaa, ja Jake toimi totuttuun tapaan erittäin varmasti tolppien välillä.

SBC Levi II – Dynamo 5-1 (2-1, 2-0, 1-0)

Päivän toisen ottelun vastustaja, Dynamo Oulusta, oli Levin naisille ennestään tuntematon vastustaja. Peliin lähdettiin hyvin odotuksin parantamaan omaa peliä.

Dynamo pääsi avaamaan pelin omiin nimiinsä ajassa 8:55, jättäen kotijoukkueen takaa-ajoasemaan. Peli saatiin käännettyä vielä uusiin lukemiin, kun #11 Kosunen ja #16 Kyyrö esittelivät jälleen maalintekotaitojaan.

Toista erää kerkesi kulua vain viisitoista sekuntia, kun Levin puolustaja #21 Marjo Luokkanen latasi viivasta laukauksen suoraan yläkulmaan. Toinen erän onnistujista ja pistetilinsä avaajista oli #9 Moona Kallo, joka pääsi myös maalinteon makuun vieden Levin 4-1 johtoon.

Viimeinen erä kulki välillä tahmeasti, ja vaarallisia tilanteita tuli pitkin peliä myös omassa puolustuspäässä. Dynamo pääsi pelaamaan myös ylivoimaa, muttei onneksi päässyt kaventamaan porotokan hääriessa ahkerasti karvaamassa jopa vastustajan päässä. Omalla maalilla joukkueen luottomaalivahti #35 Jatkola torjui 12 kertaa pelastaen useita tilanteita ja nukahduksiakin.

Valmentaja Juha Kankaanpään mietteitä viikonlopun peleistä:

”Voi vaan olla ylpee joukkueesta, kaksi peliä ja kaksi voittoa sekä kaksi päästettyä maalia. 11 tehtyä maalia kertoo myös sen, että oltiin tehokkaita omissa maalipaikoissa. Peli vielä heittelee pelin sisällä aikalailla, mutta siinä on haastetta pelaajille ja valmennukselle, että saadaan pelin taso pysymään korkealla tulevaisuudessa. Yhdessä tekeminen tekee pelistä helpompaa myös niillä haastavillakin hetkillä, hyvillä mielin uuteen treeniviikkoon.”

Omasta joukkueesta valmentaja Kankaanpää nosti päivän taistelijaksi puolustajana pelanneen #22 Sara Simosen, joka pelasi hyvää ja varmaa peliä liikuttaen palloa helpolla sekä teki hyviä ratkaisuja paineen alla myös.

Molemmissa peleissä nähtiin onnistumisia laajalla rintamalla, ja neljän pisteen kauden avauksella on hyvä lähteä treenaamaan kohti seuraavia pelejä. Seuraava turnaus mitellään parin viikon päästä Torniossa 16.10. Vastaan saadaan LNM sekä HaHe II, ja kovia taisteluita on varmasti tiedossa. Tervetuloa seuraamaan pelejä Tornion Putaanhallille!

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/18/7256/8183/2021-2022/sarjataulukko