Miesten edustuksen taival katkesi Suomen Cupin 2. kierrokselle

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue matkusti lauantaina 11.9.2021 Rovaniemelle, jossa pelattiin Suomen Cupin 2. kierroksen E-lohkon pelit. Lohkon kolmesta joukkueesta kaksi parasta jatkaisi 3. kierrokselle. Otteluissa ei pelattu jatkoaikaa lainkaan, vaan varsinaisen peliajan ollessa tasan siirryttiin suoraan viiden laukojan voittolaukauskisaan.

Santa’s United – SBC Levi 4-3 VL (0-0, 3-2, 0-1, 1-0)

Tasainen ensimmäinen ottelu Santa’s Unitedia (3. div) vastaan päättyi varsinaisen peliajan jälkeen tasatilanteeseen 3-3, mutta voittolaukauskisassa Santa’s United oli lopulta etevämpi. Ottelun loppuhetkillä nähtiin urheilun draamaa parhaimmillaan, kun Santa’s Unitedille tuomittiin rangaistuslaukaus 26 sekuntia ennen loppusummeria tilanteen ollessa tasan 3-3. Maalin suulla #35 Eemil Ahola ei ollut kuitenkaan ohitettavissa.

Kilpakauden 2021-2022 ensimmäisen osuman laukoi #9 Nils Juhan Juuso. SBC Levin maalilla debyyttiottelunsa pelanneelle Aholalle 9 torjuntaa.

SBC Levi – SBT Tornio 3-2 VL (0-1, 0-0, 2-1, 1-0)

Toisessa pelissä SBT Torniota (4. div) vastaan jalka alkoi loppua kohti jonkin verran painaa, mutta tiiviin puolustuspelin myötä varsinainen peliaika päättyi tasan 2-2. Pitkäksi venähtäneen VL-kisan porotokka onnistui kääntämään voitokseen #2 Ville Kultiman huipputorjuntojen siivittämänä, joten mahdollinen jatkopaikka ratkeaisi Santa’s Unitedin ja SBT Tornion keskinäisen ottelun lopputuloksen myötä.

Mikäli Santa’s United tai SBT Tornio voittaisi varsinaisella jatkoajalla, niin SBC Levi etenisi jatkoon. Myös Santa’s Unitedin voitto VL-kisassa veisi porotokan 3. kierrokselle. SBT Tornio onnistui kuitenkin viemään ottelun Santa’s Unitedia vastaan nimiinsä VL-kisan jälkeen maalein 6-5, joten kun kaikki pelit menivät ristiin ja VL-kisaan, niin ratkaisevaksi eroksi nousi keskinäisten pelien tehtyjen maalien määrä ja näillä lopputuloksilla SBC Levin jatkohaaveet kariutuivat.

Päivästä jäi käteen kuitenkin reippaasti plus-merkkinen saldo, sillä viimeisen vuoden aikana kovia pelejä on päästy pelaamaan kovin vähänlaisesti. Myös joukkueen kokoonpano on uudistunut huomattavasti, joten kaikki yhteinen tekeminen vie tällä hetkellä joukkuetta eteenpäin 4. divarin sarja-avauksen häämöttäessä alle kuukauden päässä.

Vaikka kymmenkunta pelaajaa olikin sivussa päivän peleistä, niin peleille päässyt kokoonpano 12+2 pisti kaikkensa likoon ja kentällä nähtiin tuttua SBC Leviä; tiivistä puolustuspelaamista, isoja peittoja, teräviä vastaiskuja sekä hyvää maalivahtipeliä. Tästä on hyvä jatkaa työntekoa ja harjoitella hieman myös rankkareita.

Päivän tehomiehenä kunnostautui #9 Nils Juhan Juuso pistein 1+2=3.

Päivän tulokset ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/4/5402/5670/2021-2022/paivan-ottelut

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkueen 4. divarin sarjapelit käynnistyvät su 3.10.2021 Torniossa, jossa vastaan asettuu klo 14:00 YNM Ylikiimingistä ja klo 16:00 SS Uleå Oulusta!

P.s Tsemppiä Santa’s Unitedille ja SBT Torniolle 3. kierroksen peleihin!