Kakkosnaisilla neljän pisteen reissu Sodankylään!

| Aiheet: Naiset II, Raportit

Naisten kakkosjoukkue pääsi pitkän tauon jälkeen jatkamaan sarjapelejä Sodankylässä 13.2.2021. Edelliset pelit oli pelattu koronarajoitusten vuoksi lokakuussa 2020. Rajoitukset jatkuvat edelleen, minkä vuoksi turnaus pelattiin lappilaisten joukkueiden kesken. Vastaan asettuivat Santa’s United II sekä isäntäjoukkue SoPa.

SBC Levi II – Santa’s United II 9 – 1 (1-1, 3-0, 5-0)

Levin naiset olivat reissun päällä kolmen täyden kentällisen voimin. Ensimmäinen erä oli kamppailua kentän molemmissa päissä, eikä oma peli ollut vielä oikein päässyt vauhtiin. Pelin ensimmäinen maali syntyi ajassa 09:14 #8 Johanna Kuuselan kätösistä. Muutaman minuutin päästä Santa’s United seurasi perässä, ja ensimmäinen erä päättyi tiukissa 1-1 lukemissa. Toisessa erässä oma peli alkoi pikkuhiljaa kulkea paremmin, ja maaleja alkoi syntyä enemmänkin. Pelin ehdoton maalitykki oli #8 Kuusela, joka teki ottelussa viisi maalia! Maalivahti #15 Jatkola torjui pelissä 17 kertaa.

SoPa – SBC Levi II 1 – 5 (0-3, 0-1, 1-1)

Päivän toinen ottelu alkoi vauhdilla, kun SBC Levin #12 Kerttu Hurtig iski ensimmäisen maalin jo ensimmäisessä vaihdossa ajassa 00:22. Hieman myöhemmin #37 Linnea Kieloniemelle tarjoutui mahdollisuus avata maalitilinsä tässä joukkueessa rangaistuslaukauksen muodossa. Linnea lunasti mahdollisuuden hienolla suorituksella vieden lukemat kahteen nollaan. Ensimmäisen erän kolmannen maalin naulasi #21 Marjo Luokkanen. Peli oli melko hidastempoinen, mistä Levin peli selvästi kärsi. Pallo ei meinannut aika ajoin pysyä hallussa, mutta onneksi se ei loppulukemissa näkynyt. Viimeisessä erässä vastustajalle tarjottiin kahden minuutin ylivoima, jonka aikana kaveri ei kuitenkaan onnistunut kaventamaan. Ajassa 41:39 SoPa pääsi tekemään yhden maalin ansaitusti hienolla yksilösuorituksella. Pelin päättyessä SBC Levin hyväksi lukemin 5-1, #15 Jatkolalle oli kertynyt maalilla yhdeksän torjuntaa.

Neljän pisteen päivästä jäi joukkueella pääosin hyvä fiilis kotiinvietäväksi. Maalinteko alkoi pikkuhiljaa sujua, ja mikä parasta, pisteet jakautuivat joukkueessa laajasti. Viidestätoista kenttäpelaajasta jopa 12 kartutti pistetiliään. Päivän parhaana pelaajana joukkueesta palkittiin 5+0 tehot tehnyt seuran uusi puheenjohtaja, #8 Johanna Kuusela.

Valmentaja Juha Kankaanpään mietteitä peleistä:

” Viikonlopun pelit osoitti, että pelaamallakin pystytään tekemään tulosta, eikä vain luomaan puolittaisia paikkoja. Oltiin peleissä tehokkaita sekä pystyttiin puolustamaan viisikkona hyvin. Useampi pelaaja pääsi tehopisteiden makuun eli ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta. Hyvin ylpeä pitää olla peleistä sekä pelaajista, kuinka pelasivat.”

Seuraavan kerran sarjapelit jatkuvat ensi viikonloppuna Rovaniemen Ounasrinteellä. Lauantaina 20.2 klo 14 vastassa on SoPa.

-EV #19